Vaatteiden valkaisu martat

Pyykin valkaisu voidaan suorittaa tekstiilin hoito-ohjeen sallimissa rajoissa. Vaatteiden valkaisu voidaan tehdä kotona tai pesulassa. Mites toimii toi kloori valkaisuaineena vaatteisiin ? Siis sellanen sinisessä pullossa oleva litku. Voiko sitä siis laittaa ihan pesukoneeseen?


Mä olisin ihan mahdottoman kiitollinen jos vinkkaisitte miten.

Millä voikukka pois vaatteista ? Nyt äkkiä apuja, jos niitä on. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Välimuistissa Samankaltaisia 24.


Onko teillä vinkkejä valkoisen pyykin valkaisuun ? XD kokeileppas seuraavalla kerralla leivinjauheesta ja vedestä tehdä sellanen puuro jota hierot tahraan ennen kuin laitat koneeseen. Kätevä apu tiskiin ja siivoukseen. Mercadona myy kuvassa näkyvää kapinetta: pesusieni ja säiliöllinen varsi.

Kiinnitä sieni, laita säiliöön astianpesuainetta (voi olla laimennettua) ja pese esimerkiksi kylppärin kaakelit. Hyvin lähtevät kalkkitahrat! Vinkin antoi Tuula Niemelä.


Miten puhdistaa kangassohva? Pyykki värjäytyi punaiseksi, apua! Näin saat keltaiset hikitahrat pois valkoisista vaatteista - tarvikkeet.


Aurinko lämmittää ihanasti, mutta hikinoro valuu selässä. Valkoinen kesäpaita ei ole enää entisensä, sillä kainaloissa kiiltävät likaisenkeltaiset hikiläiskät. IS neuvoo, miten hikijäljet saa pois. Kesä jättää jälkensä vaatteisiin. Martat neuvoo, miten pääset parhaiten eroon yleisimmistä kesätahroista.


Pelasta ketsupin tahrima vaate kotikonstein – Lifestyle – MTV. Itse soittaisin omo-infoon tai martoille tai vaikka molemmille ja kysyisin heiltä. Siis valkaisu voi kiihdyttää prosessia, . Kutistitko lempipaitasi väärässä pesussa tai värjääntyikö lakanat harmaiksi? Säilytän minäkin vaatteeni vaatekaapissa ja vaatehuoneessa , mutta eivät ne ala niin pahalle haista, että elintarvikeaineita niihin lotraisin. Ruokasoodalla voi valkaista ja samalla kirkastaa värillisten pyykkien värejä, eli ei se pelkkiin hajuihin oo tarkoitettu.


Mitään yleispätevää tahranpoistokikkaa ei ole olemassakaan, sillä tahranpoisto riippuu kolmesta asiasta: mitä ainetta tahra on, mitä materiaalia vaate on ja kuinka.

Valkoviini: Liota kivennäsivedessä. Noki, hiili ja tuhka: Ravistele tai harjaa hiilipöly pois, huuhtele tahrakohta ja pese vaate pyykinpesuaineella korkeimmassa sallitussa lämpötilassa tai käsin hangaten nestemäisellä pesuaineella. Tarvittaessa valkaisu , jos sallittua. Lähteet: Marttaliitto ja SOL Pesupalvelut.


Väkiviinaetikka auttaa säilyttämään pyykin värit ja tekemään pyykistä pehmeämpää. Eikö hien haju lähde lenkkipaidasta? Liota vaatetta miedossa etikkaliuoksessa (½ dl etikkaa litrassa viileää vettä) puolen tunnin ajan . Varaudu siihen että tahra ei välttämättä lähde sielläkään.


On tahroja, joita ei saa millään pois. Hiki kellastuttaa kainalot ja meikkivoide ja rasva värjää helposti kaulukset. Valkoisen vaatteen pitäminen valkoisena on kuitenkin mahdollista.


Tavallinen ruokasooda kirkastaa pinttyneet pinnat ja vie pois hien hajun. Sillä voi myös kuoria kasvot. Puhdista tahra tuoreena kylmällä vedellä ja käsiastianpesuaineella. Pese valkaisuainepitoisella pesuaineella hoito-ohjeen mukaan korkeimmassa lämpötilassa.


Esikäsittele vanhat marjatahrat ennen pesua nestemäisellä pyykinpesuaineella. Voit valkaista tekstiilin kloorivalkaisuaineella, jos vaatteen hoito-ohje sallii . Kun suosikkipaidan helmaan tipahtaa pisara kynsilakkaa, moni kokeilee tuttua tahranpoistokonstia: reilu loraus saippuaa sotkun päälle ja ei muuta kuin hankaamaan vimmatusti. Ikävä kyllä lopputuloksena on todennäköisimmin vaatteen täydellinen tuhoutuminen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje