Muffinssipelti käyttö

Ratkaisu nro on muffinssipelti. Mikäli muffinssipeltiä ei ole käytettävissä, käy hyvänä kakkosvaihtoehtona myös paperiset leivosvuoat (itse olen käyttänyt Bruno-merkkisiä). Taidan ottaa vanhan peltipellin käyttöön ja katsella myöhemmin niitä laadukkaampia silikoonisia, en ole niin perehtynyt näihin. Hyvin monikäyttöisiä ja käteviä monenlaiseen käyttöön.


Minulla on sekä metallinen muffinssi pelti , että silikoniset kpl muffinssin ns peltiä sekä irtonaiset silikoni muffinssi jutut. Ihan makuasia valitsetko metallisen muffinssipellin vaiko silikonisen. Sellainen lusikoitava aika löysä seos. Sitä sitten sinne taikinakuppiin ja uuniin, kunnes on kypsää.


Tartteekin lähtee muffinssipellin ostoon. D en nyt mitään jumbokokoisia halua, . Pohjalle jauhelihataikinaa, täyte sisään ja päälle taikinaa, paista uunissa. Painele tangot muffinssipellin voideltujen syvennysten pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte syvennyksiin.


Ripottele päälle hiukan sitruunapippuria. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Kun otat muffinit uunista, anna niiden vielä olla hetki muffinivuoassa ennen kuin laitat vuoan ritilälle jäähtymään. Ota muffinit pois viiden minuutin jälkeen, etteivät ne muutu vettyneiksi.


Muffineja voi huoletta pakastaa. Kääri ne muovikelmuun ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Puuttuu: muffinssipelti. Aiheeseen muffinssipelti käyttö liittyvät haut. Lopulta reseptistä käyttöön jäi valmistustapa sekä perusaineiden määrät.


Näitähän voi kukanenkin muokata. Laita uuni lämpenemään 2asteeseen ja voitele muffinssipellin kolot huolellisesti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää . Jaa levy taikinapyörällä yhtäsuureen neliöön (10xcm).


Asettele taikinaneliöt muffinssivuoan koloihin ja jaa pinaatti- tai kinkkutäyte taikinaneliöiden päälle. Voitele kananmunalla piiraiden reunat. Paista 200- asteisessa uunissa . Kuullota sipulia pannulla Sunnuntai Juoksevassa hetki. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi.


Painele taikinapalat voidellun muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille. Jaa porotäyte syvennyksiin. Vähän erilanen aamupala missä yhdistyy paahtoleipä ja ihana hieman löysäksi jäänyt kananmuna. Kerralla saa tehtyä aamupalan koko perheelle. Yhdistä kuivat aineet keskenään.


Lisää omenakuutiot jauhoseokseen ja pyöritä ne niin, että jauhottuvat hyvin. Lisää jauho-omenaseos taikinaan vuorotellen jugurtin kanssa. Lisää muruseoksen voisulaan sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja . Minikokoiset suolaiset ja makeat piiraat hävisivät ennätysvauhtia synttärijuhlissa.


Täytteeseen voi laittaa periaatteessa mitä tahansa minkä voi pilkkoa pieneksi ja paistaa uunissa, joten mielikuvitusta kehiin! Tässä on kuitenkin kolme jo hyväksi todettua täytettä, joilla voit lähteä kokeilemaan. Mielestäni muffinssien paistossa muffinssipelti on ihan ehdoton, jotta muffinssit kohoavat kauniisti ylöspäin eivätkä lässähdä ja leviä ympäriinsä kuten ilman peltiä paistaessa usein käy. Minimuffinssipellin olen itse. Suosittelen muffinssivuoan käyttöä lämpimästi, jotta muffinssit säilyttävät muotonsa!


Ja tässä se mitä tapahtui paiston aikana. You might also like: Herkulliset suklaamuffinssit. Välimuistissa Samankaltaisia 4. Ompelukone” ja muffinssipelti ”. Ilmeisesti se on sitten niin, että oli kunto mikä hyvänsä, niin muffinssipelti maksaa aina euroa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje