Martat tahranpoisto mustikka

Näin poistat mustikkatahran: 1. Puhdista tahra tuoreena kylmällä vedellä ja käsiastianpesuaineella. Pese valkaisuainepitoisella pesuaineella hoito-ohjeen mukaan korkeimmassa lämpötilassa. Esikäsittele vanhat marjatahrat ennen pesua nestemäisellä pyykinpesuaineella. Voit valkaista tekstiilin .

Tästä syystä mustikan aiheuttaman tahran poistaminen tulee suorittaa viivyttelemättä, sillä kuivuttuaan . Päällimmäisenä ideana tahranpoistossa on poistaa pinnalle tullut tahra, ilman että puhdistettava pinta kuluu tai muutoin kärsii puhdistuksesta. Tahranpoisto opas auttaa pääsemään eroon vaikeista ja pinttyneistä tahroista. Kesän juhlat ja aktiviteetit ovat vaarallista aikaa vaatteille. Pirkanmaan Martat ry:n toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio kertoo, miten yleisimmät kesätahrat saa parhaiten pois. Kuuteri-Kallion mukaan tahranpoistossa pääsee melko pitkälle nopealla toiminnalla, tahranpoistoaineella ja pyykinpesuaineella.


Apua voi etsiä esimerkiksi Marttojen kotisivuilta tai soittamalla Marttojen neuvontapuhelimeen.

Myös ystävillä ja sukulaisilla voi olla hyviä tahranpoistovinkkejä, joten apua kannattaa . Kun läikkyy, pitää olla nopea. Ensin poistetaan kiinteä lika, kuten banaanimössö. Muista käyttää kaikkeen puhdistamiseen paperia tai siivouspyyhettä, joka ei päästä väriä. Huomasin just että oli tiputtanut penkille mustikkaa aamulla ja istunut sen päälle. Siis vedenkeittimestä kaadan ja toistan tämän pari kertaa ( olettaen että tekstiili kestää käsittelyn).


Sitten jotain tahranpoistoa. Suoraan tahrakohtaan kunnolla sappisaippuaa ja pesukoneeseen. Jos haalea tahra jää, niin aurinkoon. Tuoreet mustikkatahrat olen saanut sappisaippualla kokonaan pois, vanhemmat kuivuneet tahrat olen joutunut laittamaan vielä aurinkoon pesun jälkeen.


Tahrat on hyvä irrottaa välittömästi, jotta ne eivät pääse pinttymään. Vanishilla poistat kaikenlaiset tahrat: löydät sivuiltamme kattavan tahranpoisto - oppaan , jonka avulla pääset tahroista eroon nopeasti ja tehokkaasti. Suorita tahranpoisto lasialustalla, esim.


Vesi ja entsyymipitoinen pesuaine. Jos tahra on pahasti kuivunut tai vanha tai ei .

Mustikka Liotus piimässä tai hapantuneessa maidossa. See what people are saying and join the conversation. Menestyksekäs tahranpoisto on vaatehuollon hifistelyä. Oikeintehtynä se voi lisätä vaatteen käyttöikää monella vuodella (jopa kymmenillä) eli suosittelen lämpimästi tutustumaan ainakin niiden tahrojen poistoon, mitä sinun vaatteistasi useinmiten löytyy. Mitään yleispätevää tahranpoistokikkaa ei ole olemassakaan, sillä . Esipese tahra heti tuoreeltaan kuumalla vedellä ja käsiastianpesuaineella.


Vanhat marjatahrat voit käsitellä ennen pesua sappisaippualla. Lisää ohjeita ja vinkkejä löytyy esimerkiksi Marttojen sivuilta. Oletko katsonut Marttojen nettisivuilta tahranpoisto -ohjeita? Ruokatahrat irtoaa mustikasta lähtien ihan hyvin.


Pesen yleensä kaikki puuvillavaatteet asteessa. Kertokaapa onko siinä tahranpoistossa jokin käänteentekevä niksi ja millä pesuaineella loppupesun teette?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje