Isovanhempien puhe ristiäisissä

Puhe sopii kaikkiin perhejuhliin. Onnittelupuhe on totuttu kuulemaan ainakin hääjuhlissa, kun taas muistotilaisuudessa on tapana muistella vainajaa. Samoin rippijuhlassa tai valmistujaisissa puheet. Puheen pitäminen - vinkkejä hyvän onnittelupuheen pitämiseen. Kun joudut pitämään puheen hääparille, syntymäpäivillä, rippilapselle, eläkkeelle lähtevälle, käypä katsomassa täältä apua juhlapuheeseen!


Itse toimitukseen voivat osallistua myös kummit, isovanhemmat ja muut vieraat.

Ristiäisissä lapsi kastetaan seurakunnan jäseneksi ja hän saa samalla nimen. Nimen voi paljastaa esimerkiksi niin, että vanhemmat kertovat sen puheen jälkeen tai nimi lukee vasta kakun päällä. Tein juhlatarjoilut(voileipiä,kakkua) niin ja kohotimme maljat vauvalle.


Voitte kastaa lapsenne sukuun vaikka kastamalla varpaat lähdeveteen . Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää ja siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: Kastakaa. Joku isovanhemmista : Kiitän sinua tästä lapsenlapsesta. Kiitos, että saamme nähdä hänessä .

Eli jotain vissiin pitää juhlissa sanoakin ja ongelmana on et mitä? Ajattelin et jos jotain nimen taustasta kerron ja syyt nimen valintaan. Ongelma isovanhempien kanssa, miten te toimisitte. Mikä on mielestäsi kaunein lapsiaiheinen runo tai värssy. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Uutiset › Kotimaa Välimuistissa 10. Entistä useampi viettää nimiäisiä ja harvempi ristiäisiä. Voit laittaa esille myös lapsen valokuvia tai hänen vanhempiensa ja isovanhempiensa vauvakuvia. Hyvät vanhemmat, kummit ja ristiäisvieraat. Olemme tänään koolla tässä kodissa kiittämässä Eerika Elsa Charlottasta ja todistamassa Jumalan rakkautta häntä kohtaan.


Kaste on sekä lahja että tehtävä: Jumalan lahja ja hänen meille antamansa tehtävä toimia lapsen parhaaksi. Tarvitsemme sekä Jumalan . Raija huomasi ensimmäisten lastenlasten synnyttyä, että nuoret vanhemmat olivat ajatelleet isovanhemmuuden eri tavalla kuin hän. Raijan lasten mielestä mielestään isoäidin piti osallistua lapsiperheen kustannuksiin ja ottaa lapset hoitoon koska tahansa. Raija joutui myös ikävään kilpailutilanteeseen . Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskisi heihin. Opetuslapset moittivat tuojia , mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä.


Vanhemmilta ja kummeilta kysytään myös, haluavatko he huolehtia lapsen.

Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne . Rukouksen jälkeen seuraa raamatunlukua ja papin puhe. Aurejärvi-Karjalainen vinkkaa, että seremoniamestarin roolin voi antaa isovanhemmalle tai lapselle pyydettävälle ei-kirkolliselle siviilikummille. Suosittua on kertoa isovanhempien ja . Meilä oli tosiaan viime lauantaina kauan odotetut ristiäiset.


Me yritettiin jo aikaisemmin niitä saada järjestettyä, mutta aina joku. Vasemmalta Ukki ja mummi. Pinja sylikumminsa sylissä oikein tyytyväisenä, isi ja äiti sekä mummi ja pappa. Kummeilla, isovanhemmilla ja muilla kastejuhlassa läsnä olevilla on mahdollisuus osallistua aktiivisesti toimitukseen seurakunnan tapojen mukaan.


Tilaisuus kestää yleensä noin puoli tuntia. Ovatko kummit hyviä puhumaan - haluaisivatko he pitää pienen puheen , mitä toivovat pienen elämän varalle? Tai isovanhempien tai vanhempien kummien puheet muistoista vanhempien ristiäisistä tai vauva-ajoista? Mutta tarvitaanko ylipäätään lisäohjelmaa? Monesti tapaamiset ovat sen verran harvassa . Voiko näin juntti ja käytöstavaton anoppi ja appi.


Kuuluuko isovanhempien muistaa lapsenlapsen. Pastori (myös tätini mies) piti puheen joss nimi paljastettiin, jonka jälkeen. Nimet, kaste, nimiäiset Välimuistissa 12. Lapsellamme (poika) oli sitten kastemekon riisumisen jälkeen vaaleat haalarisammarit ja vaalea body.


Kirkossa oli se papin normaali puhe ja sitten yksi kummi, yksi isovanhempi lukivat sellaset pienet . Kertokaapas avuttomalle ihmeiselle, mitä kummit tekee ristiäisissä ? Siis onko joku tehtävä tai muuta. Kummeille voidaan antaa myös lukutehtävä, mutta usein se annetaan esimerkiksi isommille sisaruksille tai isovanhemmille. Vauvan isä piti kauniin ja hienon puheen. Mies piti pienen puheen ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Ristiäiset pidetään seurakuntatalolla ja kutsuttu on lähisuku: lapsen isovanhemmat , tädit ja sedät perheineen ja kummit.


Taustalla siis nämä anopin itselleen kiristämät ristiäiset , jossa piti todella loukkaavaan puheen ). Puoleen vuoteen emme olleet tekemisissä ja sitten koitimme yrittää olla väleissä, jotta lapsella olisi isovanhemmat. Oudon hyvin asiat sujuivatkin, appivanhemmat jopa yhtäkkiä halusivat ostaa meille asunnon .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Savustuskaappi ohje