Anemone talvehtiminen

Muita kauniita mukulakasveja ovat mm. Anemone blanda), loistavan keltaisin ku. Töyhtövana (Eucomis bicolor) . Mummollani Säkylässä ovat myös talvehtineet hyvin, märän ojan vieressä Epipactis gigantean kanssa. Kasvihuoneessa kannan esikasvatus ja talvetus on helppo järjestää, sillä kannan juurakot talvehtivat hyvin laatikoissa viileän kasvihuoneen pöytien alla ja ne voi hyötää litran ruukuissa tai sangoissa . Kun ensimmäiset pakkaset uhkaavat, on aika kantaa arat kasvit talviteloille.


Osa lajeista vaatii hyvinkin tarkat lämpö- ja valo-olot, mutta toiset ovat joustavampia – esimerkiksi täysin pimeässä talvehtinut pelargoni voi olla elämänsä kunnossa seuraavana. Siirry kohtaan Talvehtivien - Talvehtivien. Turve substraatti sopiva paperipussit tai Puuvilla Laukut tallentamiseen, hiekkaa ja sahanpurua (Hän ei anna huonosti lakastua juuret) lämpötilassa 5-6º C (kellari). Varret ja kukinto hakeutuvat mielellään valon suuntaan.


Leikkokukkana kruunuvuokko kestää maljakossa hieman yli viikon. Kasvin kauniit kukinnot ovat maalauksellisia. Iloinen, vaikuttava ja varsinkin valloittava . Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen tai puolivarjoisa, maan syvämultainen. Valkovuokot värit ovat häikäisevät: on esimerkiksi lajikkeiden ultramariininsininen väri, melko harvinaisia . Suomessa valkovuokko liitetään äitienpäivään ja kukinnan edistymistä seurataan leskenlehden ja sinivuokon tavoin kevään ensimmäisiin kuuluvana kukkivana luonnonkasvina.


Lehdettöminä talvehtivat atsaleat eivät ole alttiita kevään ahavalle ja ne voidaankin istuttaa pihan aurinkoisimmalle paikalle katseenvangitsijoiksi. Atsalean hennot juuret eivät jaksa työntyä. Sen valkoiset kukat nuokkuvat kauniisti . Vesi on hyvä olla viileää. Kuumassa huoneilmassa ja suorassa auringonpaisteessa.


Ikkunalla talvehtivat verenpisarat ovat alkaneet kasvattaa jo uusia versoja. Nyt vähän mietityttää, leikkaisiko ne jo ensi viikolla vai vasta kuukauden . Syksyllä annetaan kalium- ja fosforivoittoista lannoitetta, jotta kasvi saa talvehtimiseen parhaat mahdolli- set voimavarat. Talvehtiminen onnistuu paremmin, jos versot leikataan syyskuussa lähes maanrajasta ja juuristo suoja- taan katteella. Taimena talvehtivat kasvit viettävät lepoajan mielellään valoisassa paikassa. Se talvehtii Etelä-Suomessa.


Mukulana tai juurakkona talvehtivat. Sain työpaikalta lahjaksi jouluruusun. Juurakkoa pitäisi säilyttää viileässä,. En kyllä säilyttänyt sitä vaan heitin pois eilen.


Maalle sen olisi voinut tietysti viedä viileään kellariin ehkä mutta en ole oikein innostunut ko. Kannen kuvasi Pekka Komi. Tilaa Suomen Luonto -lehti. Kävellessäni Kouvolan Kaunisnurmella huomasin kaukana nurmikolla jotain . Kasvustojen suojaaminen ja hyvä suunnittelu ovat parhaat avut talven tuhoja vastaan. Talvi tulee, sille ei voi oikein mitään.


Minkälainen talvi sitten? Hurjat pakkaset, paljon lunta, molemmat? Pihan- tai puutarhanhoitajan on toki tiedettävä, minkälaisia talvia alueella on keskimäärin, jotta voi mitoittaa mahdolliset . Toimitusaika: Toimitus alkaen huhtikuussa. Määrä: Lisää ostoskoriin. Kesämorsiamen symboliikkaa.


Lue lisää Katso hoito-ohje. Tuore, vettä läpäisevä kasvupaikka. Aurinko, 6- valkoinen, 15-2. Kukkineiden varsien leikkaaminen parantaa talvehtimista. Tuoksumiekkalilja – Gladiolus callianthus.


Viime talvet ovat kyllä olleet täällä harvinaisen. En usko, että jättiverbena talvehtii meillä. Tuo on viimevuotisten kasvien siementaimi, itse .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje