Tiskikoneen hana auki

Ei mene automaattisesti virta pois. Asia välähti mieleen samantien, kun tulin tänne joululoman viettoon. Olen yli 3km päässä, ja takaisin oli tarkoitus mennä vasta 2. Onko tässä lähdettävä vielä ajelemaan takaisin ja katsomaan. Vai onko aina auki -asennossa? Ja mitä vahinkoa voi käydä, jos hana jää auki ? Jos siis kone ei käynnissä.


Eli astianpesukoneen hana on jäänyt auki toisella asunnollani ja olen menossa takaisin viikon päästä. Kuinka todennäköistä on, että tällä ajalla vet. Melkein 1 varmuudella uskallan sanoa että tuossa se on putken suuntaisesti auki.


Toisekseen sitä ei saa käännettyä kuin astetta vain yhteen suuntaan, siinä on rajoitin. Eli kun sen hitsaa seinän lähelle, niin kannattaa olla tarkkana muuten tulee rälläkälle töitä. Menneenä talvenan noita tuli pari hitsattua - en tosin. Muutin taloon jossa on pesukoneen hana. Hanassa on kierrettävä kahva jossa yleensä lukee onko pesukoneen hana kiinni vai auki , mutta tekstit ovat.


Astianpesukoneen hanaongelma ! Meniköhän astianpesukone rikki kun mies ei ollut avannut. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Suljettava vesihana varmistaa, että vakavia vuotoja ei pääse syntymään silloin, kun pesukone ei ole päällä.


Se vesihana ei tiedä kuka sen letkun päässä on kun päättää haleta siinä ei koneen agua topit auta. Vastaa Ilmoita asiaton viesti. Sitä paitsi kotivakuutus ei korvaa vesivahinkoa jos se on aiheutunut auki jätetystä pesukoneen hanasta silloin kun kone ei ole käytössä.


Jos lähtee viikonlopuksi mökille ja unohtaa pyykki- tai tiskikoneen käyntiin ja hanan auki , korvaukset voivat kutistua olennaisesti. Haapasaaren mukaan laiminlyönnin pitää olla todella törkeää, jotta vakuutusyhtiö voi kokonaan jättää korvaukset maksamatta. Tietämättömyys voi olla oma vika. Viitasaarella sattui torstaina aamulla vesivahinko. Ainakin voi tapahtua paha vesivahinko.


Kannattaa aina sulkea pesukoneen täyttöhana, kun pesukone ei ole käytössä. Mikäli hana on jatkuvasti auki , voi paine rikkoa vesiletkun aiheuttaen vesivahingon. Erityisen suuren riskin muodostavat ikääntyneet astian- ja pyykinpesukoneiden letkut. Syy miksi AquaStop ylipäätään hajosi, oli se, että unohdin avata tiskipöydän päällä olevan apk- hanan ja käynnistin koneen. Tunteja kuivana auki ajettu venttiili kärähti pysyvästi auki.


Rupesin miettimään, että miksi tuollainen virhealtis koneita rikkova käsikäyttöinen apk- hana edes pitää olla erikseen . Eli jos putki kulkee seinällä ylhäältä alaspäin, niin hana on auki sillon kun se osottaa ylös tai alas, . Asunto-osakeyhtiössä ja kiinteistöyhtiössä vakuutusyhtiö korvaa koti-irtaimistolle aiheutuneet vahingot asukkaan omasta vakuutuksesta. Lisäksi on mahdollista saada korvausta sijaisasunnon vuokra- ja muuttokuluista. Sillä ei ainakaan omassa vakuutusyhtiössäni ole mitään väliä oletko jätänyt hanan auki. Perheen uskollinen Rosenlew merkkinen vaatteiden puhdistaja on alkanut kiukutella.


Oras- vipuhanoissa voidaan vivun auki -liikettä rajoittamalla estää liian suuri virtaama hanasta. Rajoittaminen tehdään hanan ollessa paineen alaisena: – Poista merkkinasta (1), ruuvi (2) ja käyttövipu (3). Teen olettamuksen että pesukoneen hana on ollut auki ja vesi päässyt vuotamaan kerrottuihin paikkoihin.


Kyllä asukas eli sinä vastaat siitä että pesukoneen hana jää sulkematta. Voit yrittää että kotivakuutuksesi vastaa. Katso tuoteryhmän tarjoukset (3). Tästä syystä suljen aina pesukoneen (myös tiskikoneen ) hanan heti pesuohjelman päätyttyä.


Jotkut ihmiset pitävät hanoja jatkuvasti auki. Itselläni ei hermot kestäisi sellaista. Asennusvaiheessa se laitettiin vatupassin kanssa vaateriin.


Myös pesukoneiden poistoletkujen liitännöissä on usein puutteita. Pesukone kyllä pysyy lingotessa paikoillaan. Monet vesivahingoista aiheutuvat huolimattomuudesta: pyykinpesu- tai astianpesukoneen vesihana on unohdettu auki , vuotava wc-pönttö tulvii yli tai puutarhan kasteluletku jää valumaan ja vesi tunkeutuu esimerkiksi kellaritiloihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje