Reseptit kuivatut omenat

Siivuta ohueksi noin pari-kolme millisiksi siivuiksi. Ota omenaporalla siemenkota pois, kuori omena. Laita heti kuivuriin puhisemaan.


Vaihtele ritilätasojen paikkaa välillä ja käännä myös omenan renkaat puolessa välissä kuivaamista. Omenakausi on loppumaisillaan ja kuukausi sitten tein jo kahdesta omenasäkillisestä survosta pakkaseen talven varalle.

Nyt halusin tehdä sen lisäksi myös kuivattuja omenaherkkuja. Siispä otin omenat viileästä, kaivoin sitruunan, veitsen, kulhot, mausteita ja kuivurin esiin sekä ryhdyin töihin. Uunissa kuivatut omenat muistuttavat talvella syksyn sadonkorjuusta. Omenarenkaat kuivataan hitaasti matalassa lämmössä. Kuivatut omenaviipaleet maistuvat pienenä välipalana vaikka sellaisenaan.


Nämä viipaleet kastetaan ensin. Päivitystä juttuun: Nykyisin olen laistanut omenasiivujen kääntelyn alkukuivatuksen aikana - ja toisinaan myös sitruunavesikylvyn. Kumpikaan ei näyttäisi vaikuttavan suurestikaan lopputulokseen.

Eli aina jos vaan helpommalla. Huuhtele pavut ja laita runsaaseen veteen likoamaan. Liotusaika riippuu papulajikkeesta, mutta yleensä se on vähintään tuntia. Kattavaan tarjontaamme kuuluvat lehti ja verkkosisällöt, muun muassa Reittisuunnittelu, terveelliset reseptit , vinkit, blogit ja juoksu-, lihaskunto-,.


Siemenkodat poistetaan omenaporalla, omenat viipaloidaan noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja kuivataan kuivurissa tai uunissa alle asteen . Runsaan omenasadon saa säilöön, kun omenat leikkaa renkaiksi ja kuivaa. Kuivaa omenoita näin: Ota kilo omenoita , huuhtele ne. Poista siemenkodat ja vioittuneet kohdat. Kaada kulhoon dl vettä, sekoita veteen rkl sitruunanmehua.


Leikkaa omenoista ohuita renkaita, ja laita ne sitruunaveteen, jotta malto ei tummu. Kanelilla ja sitruunalla maustetut, rapeat omenalastut ovat mukava pikkunaposteltava koko perheelle. Mikä parasta, näitä herkkuja tehdessä kotiin tulvii uunista ihana vastaleivotun korvapuustin tuoksu. Omenalastut ovat myös mainio koriste erilaisille kakuille ja jälkiruoille. Taas saa kasvikuivuri laulaa!


Ensimmäiset omenat ovat kypsiä. Sato on tänä vuonna mahtava pitkästä aikaa.

Herkullisten omenaviipaleiden valmistaminen Meillä on ollut tapana kuivata omenaviipaleita välipalaksi. Posts about kuivatut omenat resepti written by yrtteilijä. No, kaivaa tietenkin vanhan perintökuivurinsa esiin naftaliinista. Poraa puhtaista ja kolhiintumattomista omenoista kodat pois, leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi, latoo omenarenkaat kuivurin ritilöille ja laittaa koneen hurisemaan. Omenoiden kuivatus - asteessa vie kuutisen tuntia.


Omenat hillitsevät nälkää, joten ne sopivat täydellisesti painonpudottajan ruokavalioon. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että kuivatut omenat auttoivat tutkittavia karistamaan kiloja. Naiset, jotka söivät kuivattuja omenoita päivittäin vuoden ajan, pudottivat nimittäin jonkin verran painoaan ja sekä heidän kolesterolinsa että . Tämän vuoden omenasato on osoittautunut erittäin runsaaksi. Omena sopii erinomaisesti monenlaiseen ruoanlaittoon, joten hyödynnä parhaat vinkit ja kerää talteen maukkaat reseptit. Nyt onkin oikea aika valmistaa.


Omenasipsit ovat myös hyvä keino hyödyntää syksyn omenasato. Kastelemalla omenaviipaleet sitruunamehuun estät omenoita hapettumasta, mutta samalla parannat myös niiden makua. Kolmen raaka-aineen hittiresepti : Voiko keksejä enää helpommin valmistaa?


Onko kuivatuissa omenaviipaleissa paljon hiilareita? Siis niihin ei oo lisätty sokeria tai mitään. Onko yhtä paljon hiilareita kuin omenassa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje