Hyvä vesuri

Vesuria en silti ole hylännyt. Marttinin vyövesurin ja käytän sitä kerätessäni raivauspuuta tai latvoja polttopuuksi, kevyt kuljettaa mukana ja hyvä pieneen karsintaan. On vain pitänyt ostaa jo kolme sellaista kun tupen lukitus menee epäkuntoon ja vesuri tippuu. Aina sitten en ole karkulaista löytänyt.


Paras oli rajusti ylöspäin kaareutuva terä ja mutkan ulkoreunassa on hammastus jolla oli hyvä tökkiä katkastu puu nurin.

Isokin taimi meni kertalyönnillä kun oli viimesenpäälle terotettu ja oppi lyöntikulman. Oli riittävän raskas ja muistaakseni väriltään. Fiskarsin hyvä tuote takuu toimii. Näin ainakin meillä toimitaan . Polttopuita on hyvä tehdä mahdollisimman kevyellä ja terävällä kirveellä, jossa on huomioitu turvallisuus näkökulmaa, kestävyyttä sekä käyttöergonomiaa.


Tasaiselta puolelta voi poistaa varovaisesti teroituspurseet, mutta älä varsinaisesti teroita terää kahdelta puolelta. Raivan kanssa työskennellään seisaaltaan miellyttävässä työasennossa.

Oon sopinu jo kaupantekovaiheessa jos joltakin kuviolta otetaan latvoja polttopuiksi. Moto karsii latvan ja sitten on nopee käydä pikkusahalla läpi latvatupsun katkonta. Kun latvaan on jääny rullan jäljet niin syyskesällä on hyvä.


Hyvä puukko tai leuku, tai jopa niin sanottu väkipuukko – skrama – joka on riittävän painava ja mitaltaan sopivanlainen, voi tulla kyseeseen. Sillä syntyvät pilkkeet ja kiehiset, katkeavat oksat ja risut ja paljon muuta. Painavalla eräpuukolla tai - vesurilla voi tehdä selvää jälkeä myös jäisestä siankylkipalasta . Semmonen kaksin käsin heiluteltava harvennusvesuri missä voi vetää iskun myös alakautta suorin jaloin, niitä vaan ei meinaa enää mistään löytää. Semmonen irrotettavalla (puu?)varrella että mahtuis matkalaukkuun.


Jos jollain on itellä hyvä ja raaskii siitä myös luopua voisin ostaa pois nurkista . Eli vesuritietoutta tähän. Sopii hyvin kaarnan kuor. Sarjasta löytyy vesuri ja pokara kahdessa koossa.


Varren koukkumainen pää ja kädensijan . Kaverin kanssa raivattiin 200m kaverin tontin ja tien välissä kulkevaa ojaa, täynnä pajua ja pientä koivua. Perinteistäkin vesuria kokeilin mutta jätin sen heti pois. Tämä loivemmin kaarrettu kärki ikään kuin .

Kahden käden vesuri on tarkoitettu oksien karsimiseen puista ja tukeista. Suosittelen myös kokeilemaan, sattu kerran oma vesurin kolho, kahen käen malli , olemaan liiterin seinällä. Tuttu sen huomasi ja antoi autostaan fiskars xvesurinsa testiin (mitähän varten muuten kulettaa mukana. :shock: ). Muutaman oksan karsin ja oli pirun hyvä vehe, voittaa mennen tullen karsimis . Välimuistissa Samankaltaisia Lyhyt mutta dynaaminen vesuri , joka on täydellinen pienempien oksien karsimiseen puista ja pensaiden raivaamiseen.


Välimuistissa Älykkäimmällä kylällä ja muillakin haasteeseen tarttuneilla on siis hyvä mahdollisuus saada paitsi Suomessa myös muualla Euroopassa näkyvyyttä, josta voivat hyötyä alueen yrittäjät ja laajemminkin alueen toimijat. Kilpailun voittaja saa lisäksi palkinnoksi laadukkaan innovaatioleirin, jossa huippuammattilaisten johdolla . Liikevaihdon muutos , - , -1 , 2 , -4 , 4. Liikevoitto , , , 1 , - , 1.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje