Ristiäiset tarjottavat

Alunperin ajatukseni oli tehdä vain muutama leivonnainen, mutta kuten yleensä, leipominen hieman pääsi käsistä ja pöydästä löytyi pari . Lapsenlapsen ristiäiset ovat meillä ja nyt suunnittelen tarjoilua. Ristiäistarjoilut kotona? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Tarun Taikakakut: Kastejuhlan muita tarjottavia taikakakut.

Välimuistissa Samankaltaisia 23. Pienenä makeana herkkuna oli brownies-leivoksia. Olen tehnyt näitä pari kertaa aiemmin, ohje näihin löytyy täältä. Tein pohjaohjeen tuplana uunipellille ja sain tasan leivosta.


Ohjeesta poiketen leikkasin näistä puolet pienempiä. Pursotukseen riittää 2dl suklaakermaa. Kaikki tarjottavat voi valmistaa valmiiksi jo edeltävänä päivänä.

Pullat ja leivät voi leipoa pakasteeseen jo aiemmin ja sulattaa juhlapäivänä. Pyydä apua ruoanlaittoon sukulaisilta ja ystäviltä. He auttavat mielellään tuoreen vauvan perhettä valmistamalla osan tarjottavista tai toimivat tiskausapuna. Elikkäs mitä olette tarjonneet ristiäisissä ? Mitä ruokaa ristiäisiin ? Millaiset teidän ristiäistarjoilut ovat. Ei ole suutarin lapsella kenkiä, ei.


Minä olen yleensä se, jolta kysytään ruokaideoita ja koen välillä olevani kävelevä keittokirja ja ammattini puolesta se onkin ihan ymmärrettävää. Nyt kun pitäisi kehitellä ristiäisiin tarjottavat , niin olen vähän ulalla ja ajattelin kysellä teiltä vinkkejä. Kahvipöytätarjoiluista olisi . Olen kyllästynyt joka juhliin tekemään niitä suolaisia piirakoita, varmaan vieraatkin kyllästynyt. Jotain suolaisia muffinsseja?


Joku kääretortun tapainen mutta suolaisena? Otan mielelläni ohjeita ja vinkkejä vastaan! Kenelle tahansa on turhauttavaa valmistaa tarjottavia , kun ei tiedä kuinka paljon vieraita lopulta tulee.


On hyvä ilmoittaa silloinkin, kun ei ole ihan varma osallistumisestaan.

Jos juhlakansaa on tulossa paikalle paljon, kannattaa miettiä olisiko helpointa kuitenkin tarjota ruokaa ja lisäksi kakkua ja muutamaa . Nyt pitäs järjestää ekat ristiäiset ja vähän jännittää että mitä kuuluisi tarjota. Ainakin kakku, keksei, pullaa ym. Tehtävät on jaoteltu kolmeen ryhmään: hyvissä ajoin tehtäviin, noin viikkoa ennen tehtäviin ja juhlapäivän aattona tehtäviin.


Hyviä tarjottavia ovat esim. Kivasti sopivat noihin kynttilöihin, mitä ostin ristiäisiä varten. Tarjolla oli: Koskenlaskijasalaatti. Karjalanpiirakat munavoilla. Pelkät kahvit ja kakun vai onko ollut myös jotain suolaista?


Nyt kesällä pidetään meidän pienen pojan nimiäiset, minkälaisia tarjottavia kannattaa varata? En mielellään tilaa mistään vaan tekisin itse mahdollisimm. Miksi siis aina tehdään näitä iänikuisia samoja hirveitä kuivia suomalaisia tarjottavia jotka tulevat kaikilta jo korvista, jäävät syömättä eivätkä innosta ketään ? Tarkoitan kaneliässiä, kuivakakkuja, Hanna-tädin pikkuleipiä ja muita pula- ajan jämäpaloja! Kaupat pursuavat leivoksia, ihania monenlaisia . Katso ideoita upean herkkupöydän kokoamiseen Juhlahumun blogista.


Asia, jota en osannut huomioida suunnitelmissani. Marjat ovat tähän aikaan vuodesta helppo tarjottava ja niitä rakastavat niin aikuiset kuin lapsetkin. Muut tarjottavat valmistettiin itse, ja meillä oli mm. Oton leipomaa brownieta, coktailpiirakoita ja munavoita, keksejä, vaahtokarkkeja ja donitseja. Janojuomaksi valmistin kahta eri simaa itse, niistä lisää myöhemmin.


Oli kyllä onnistuneet tarjoilut, tietysti ne kakut oli ihan parhaita. Mustapippuria Suolaa 2rkl hienonnettua ruohosipulia. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nostele sen jälkeen täytettä lusikalla muffinssikuppeihin. Paista 175C asteessa noin 20min. Isosiskon kastejuhlien tarjottavat löytyvät tunnisteen kaste alta ja sinne menevät myös nämä loput tarjottavat aikanaan.


Pikkumies nukkui puheensorinassa jopa pikku päikkärit, että jaksoi sitten taas edustaa. Tarjottavista vaniljaiset macarons -leivokset tilasin konditoriosta, mutta kaikki muut tarjottavat oli itse tehtyjä. Pikkumiehen täti teki suolaiset piirakat, äitini muffinit ja kakun, jonka koristetennareista teille jo kirjoittelinkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje