Mustikka tahranpoisto

Tästä syystä mustikan aiheuttaman tahran poistaminen tulee suorittaa viivyttelemättä, sillä kuivuttuaan . Näin poistat mustikkatahran: 1. Puhdista tahra tuoreena kylmällä vedellä ja käsiastianpesuaineella. Pese valkaisuainepitoisella pesuaineella hoito-ohjeen mukaan korkeimmassa lämpötilassa. Esikäsittele vanhat marjatahrat ennen pesua nestemäisellä pyykinpesuaineella.


Voit valkaista tekstiilin . Elikä otti kouraan täyteen mustikkaa , puristi ja eikun paidan rintamuksille :D Kiva, sini-keltaraitallinen paita oli ihan liila. En ruvennut kotona edes mitä tahranpoistoa tekemään, kun ajattelin että paita mennyttä joka tapauksessa. Saa siitä sitten paidan seuraava mustikkareissua varten. Paita lojui vielä monta . Miten saa mustikan pois vaatteista ? Millä te pyykkijumalat saatte TAHRAT pois vaatteista.


Vadelmatahrat vaatteissa,miten pois? Kertokaahan hyviä tahranpoisto aineita tai niksejä? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Näin-saat-mustikka-ja-viinitahrat-irti. Kun läikkyy, pitää olla nopea.


Ensin poistetaan kiinteä lika, kuten banaanimössö. Muista käyttää kaikkeen puhdistamiseen paperia tai siivouspyyhettä, joka ei päästä väriä. Ainakin meillä, pesuaineena nyt Erisan. Enkä ole edes pessyt ihan heti. Sappisaippualla sitten tosiaan ainakin.


Mustikoiden luontainen väri on hyvin tummansininen, lähes purppurainen ( väreistä pitävät lapset rakastavat niiden värikkyyttä), ja kun vaatteille päätyy mustikkaa , tahranpoisto saattaa olla ongelmallista. Väri ei kuitenkaan ole ainut ongelma – myös mustikoiden sisältämä sokeri on omiaan aiheuttamaan vaikeuksia. Myös pullotettu sitruunamehu käy jollei aitoa ole kaapissa. Parhaat TAHRANPOISTO -vinkit pinoon!


Oikeasti hyvää tahranpoistoainetta? Kolmella täsmäniksillä valkoisen vaatteen painajaisläikkä on historiaa. Kesän juhlat ja aktiviteetit ovat vaarallista aikaa vaatteille.


Pirkanmaan Martat ry:n toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio kertoo, miten yleisimmät kesätahrat saa parhaiten pois. Kuuteri-Kallion mukaan tahranpoistossa pääsee melko pitkälle nopealla toiminnalla, tahranpoistoaineella ja pyykinpesuaineella. Tai millä lähtee mustikka ? Pieni tahranpoisto - opas kertoo parhaat niksit kymmenen itsepäisen likaläntin nujertamiseen. Kokeile tuoreeseen mustikka - tai punaviinitahraan kiehuvaa vettä (tämä sopii vain 1 puuvillalle ja pellavalle!).


Kaada kiehuvaa vettä kankaalle lavuaarin päällä, . Siis vedenkeittimestä kaadan ja toistan tämän pari kertaa ( olettaen että tekstiili kestää käsittelyn). Sitten jotain tahranpoistoa. Ehkä kannattaa sitten poistaa kiehuvalla vedellä tahra ensin . Marjatahrat ovat jokakesäinen riesa, mutta pieni sotku on herkuttelun arvoinen.


Keräsimme parhaat vinkit, joilla tahranpoisto onnistuu vaivattomasti. Ensisijainen keino on pestä tekstiili mahdollisimman kuumassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa koneessa ja tarvittaessa tehdä ennen tätä käsin paikallinen esipesu. Tahranpoistossa nopeus on valttia. Jos tahra pääsee imeytymään ja kuivumaan kuitujen sisään asti, se voi olla itsepintainen. Pese tuore mustikka tahra kuumalla vedellä ja käsitiskiaineella.


Levitä tämän jälkeen suoraan tahralle Erisan Pyykinpesunestettä ja pese tekstiili. Parhaimmaksi tarhanpoistokumppanikseni voin kutsua sappisaippuaa, joista pala on mielestäni tehokkaampi kuin nestemäinen versio. Mutta, ihan kaikkeen ei sappisaippuakaan tehoa, joten apureina käytän myös vanish-jauhetta, kloritea sekä ihan tavallista käsitiskinpesuainetta. Kätevä,ku poju syö nykyisin kaikenlaisia soseita eikä tämän mamin tarvii olla niin stressaantunu sotkeentuvista vaatteista ja pyykkikuormasta :D Varsinkin porkkana ja mustikka sekä ihan kakkakin lähtee kuhan liuottaa tuoreeltaan eka.


Auts-tahrat eivät lähde helposti, ja voivat vaatia tahranpoiston. Käsittele tahrat ennen pesua. Jos käytät tahranpoistoainetta, testaa ensin tahranpoistoaineen sopivuus tuotteeseen kohtaan, joka ei ole näkyvillä. Mustikka ja muut marjatahrat, voikukka ja nurmikko.


Tahra voi vaatia hieman ”mekaanista” rapsutusta, jolloin se . Vanishilla poistat kaikenlaiset tahrat: löydät sivuiltamme kattavan tahranpoisto - oppaan , jonka avulla pääset tahroista eroon nopeasti ja tehokkaasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje