Melutaso asunnossa

Mittauspisteeksi katsotaan myös vuode ja vuoteessa olevan henkilön pään alue. Kun melutaso mitataan asunnossa tai muussa oleskelutilassa, ikkunoiden, ulko-ovien ja tuuletusluukkujen tulee olla . Tilojen käyttäjistä aiheutuva melu , esimerkiksi häiritsevä elämäntapa asunnossa , on järjestyksenpitoon liittyvä kysymys, jossa voi kääntyä poliisin puoleen, mikäli kiinteistön kehotukset eivät auta. Mittauksen mukaan asunnon äänitasot eivät ylittäneet asumisterveysohjeen rajoja, jotka ovat desibeliä päivällä ja desibeliä yöllä. Lisäksi virasto muistuttaa, että asumisterveysohjeen mukaan teknisten laitteiden melutaso saa olla vain 30–desibeliä.


Päiväsaikaan asunnon melutaso saisi ylittää desibeliä vain tilapäisesti. Uudet talot suodattavat melua vanhoja paremmin, mutta vanhemmassakaan asunnossa elämänlaadun ei tarvitse kärsiä melun vuoksi. Mikäli esimerkiksi liikenteen äänet kuuluvat liian kovaa, . Sitä on työpaikoilla, kouluissa ja kodeissa. Meteliä aiheuttavat kaduilla päristelevät autot, kolisevat junakiskot ja taivaalla jylisevät lentokoneet.


Yle vieraili desibelimittari mukanaan neljässä helsinkiläisessä asunnossa. Tarkoituksena oli selvittää, kuinka paljon . Muutimme vastikään 70-luvulla rakennettuun taloon ja asunto sijaitsee autotallin yläpuolella. Mielestäni tuo sisälle tuleva . Minulle jokapäiväinen ilmiö klo 4-23. Muutin elokuun lopussa nykyiseen vuokra- asuntooni. Tiesitkö, että kun haavanlehti syksyllä irtoaa puusta, sen voi kuulla.


Lehden kannasta kuuluu pieni, lähes aavistuksenomainen naksahdus, kun se heittää hyvästit puulle ja leijailee alas. Desibeleinä mitattava melutaso ei aina vastaa ihmisten kokemusta. Itse viihdyin hyvin keskikaupungin ensimmäisen kerroksen asunnossa , vaikka sinne kantautui yölläkin ääniä taksista, joka toi viimeisiä asukkaita baarista kotiin. Junan aamuinen kolinakin kuulosti vain kodikkaalta. Laissa ei ole melurajoja, vaan termejä tavanomaisesta poikkeava, kohtuuton ja häiritsevä.


Asiaa voi miettiä naapuruussuhdelain, As Oy lain tai asuinhuoneistojen vuoraamisesta annetun lain kannalta. Kaikissa on ajatus, ettei muita asukkaita saa kohtuuttomasti häiritä. Oikeudessa asiaa mietittäessä merkitseväksi . Espoolainen Aarne Nilsson on käynyt toivottamalta tuntuvaa taistelua vastustajanaan rakennusliike NCC. Nilssonin makuuhuoneessa on niin kova meteli, ettei siellä voi nukkua. Yläkerran asukkaan kävely kuulostaa ukkosmyrskyltä ja asunnossa lorisee kuin yleisessä käymälässä aina, kun naapuri käväisee helpottamassa oloaan.


Olet myös kuullut kaikki naapuriesi salaisuudet. Ei ihme, sillä ääneneristysongelmat kerrostaloissa ovat yleisiä talojen ikään . Asumisterveysvalvonta voi terveydensuojelulain nojalla puuttua asunnoissa esim. Asunnon tai muun oleskelutilan terveydellisten olosuhteiden todentamiseen sisämelun päivä- ja yöajan keskiäänitasoon sovelletaan liitteen taulukon toimenpiderajoja. Kun melu on pienitaajuista, sovelletaan yöaikaiseen meluun liitteen taulukon toimenpiderajoja. Pienitaajuisen melun toimenpiderajat koskevat tiloja . Asunnon ja muiden oleskelutilojen terveellisyyteen vaikuttavat sekä kemialliset epäpuhtaudet että fysikaaliset olot.


Fysikaalisiin oloihin kuu- luvat muun muassa sisäilman lämpötila ja kosteus, melu (ääniolosuh - teet), ilmanvaihto (ilman laatu), säteily ja valaistusolosuhteet. Häiriötapauksissa voi tulla kysymykseen vuokrasopimuksen irtisanominen tai omistusasunnossa metelöivän kohdalla jopa asunnon haltuunotto enintään kolmeksi vuodeksi. Se on taloyhtiön sisäinen asia. Terveydensuojeluviranomaisen tehtäviin ei yleensä kuulu erikoismittalaitteita edellyttävä . Asuinkerrostalon talopesulan pesukoneen aiheuttama melutaso asunnoissa halutaan selvittää.


Ilmanvaihtoon ja jäähdytykseen liittyvien laitteiden melutaso ulkona halutaan selvittää. LVIS-laitteiden tuottamille äänitasoille ulkona . Suomen lainsäädännössä melu määritellään ääneksi, joka on terveydelle haitallista tai joka merkityksellisesti vähentää ympäristön viihtyisyyttä taikka merkityksellisesti haittaa työntekoa. Toisen määritelmän mukaan melu on ääntä, jonka ihminen kokee epämiellyttäväksi tai häiritseväksi. Melua voidaan pitää myös .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje