Kypsän paahtopaistin marinointi

Marinoi ennen tai jälkeen. Nestemäisten marinadien lisäksi voit kuivamarinoida eli rubata lihaa. Hiero lihan pintaan kuivattua mausteseosta, jossa on suolaa.


Jälkimarinointi tehdään kypsään ruoka-aineeseen. Jos joulupöydän kunkku on kinkku, niin kevään juhlapöydissä marinoitu paahtopaisti on aikamoinen ässä! Osta mahdollisimman samankokoisia paisteja, mielellään noin 1. Sekoita marinadin aineet keskenään. Ostimme Tiian rippijuhliin paahtopaistia , toinen lepäsi valmiissa marinadissa ja toinen oli täysin maustamaton.


Maustamaton maustettiin vain suolalla ennen uuniin laittoa, ja ajatus oli marinoida se vasta kypsänä kun muuhun ei enää ollut aikaa. Lopputulos oli parempi kuin tuo valmiiksi marinoitu paisti. Olen jakanut täällä blogissani muutamankin paahtopaistin ja -fileen ohjeen, mutta tämä on taas vähän erilainen. Jos Stockmannin Herkun valmisruokatiskin marinoitu paahtopaisti on tuttu, on tämä resepti ehkä lähinnä sitä.


Kun liha on kypsää , pudota se suolaliemeen ja siirrä viileään. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Halutessasi voit paistaa paistin . Meillä paahtopaisti marinoitui kolme päivää, mutta yhdenkin päivän marinointi varmasti riittää. Olimme ostaneet melko pienen paahtopaistin , noin 6grammaa, mutta helposti samalla vaivalla kypsentää isommankin paistin.


Maustettu liha sopii hyvin myös erilaisiin salaatteihin tai vaikka paistettujen perunoiden kera. Nosta paisti ritilän päälle ja hiero sen pintaan. Kun paisti on haluamasi kypsyyttä, ota se . Naudan paahtopaisti on parhaimmillaan punertavan mediumina. Poimi tästä vinkit mehukkaan paahtopaistin valmistukseen ja onnistut. Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä puolisen tuntia (itse jätän lihan astetta viileämmäksi jos lepuutan lihaa folion sisällä noin kauan koska liha kypsyy vielä folion sisällä), säästä paistoastiaan kertynyt liemi.


Leikkaa jäähtynyt liha mahdollisimman. MAHTAVA MARINOITU JOULUINEN PAAHTOPAISTI. Nosta kypsä paisti pois uunivuoasta ja kääri se folioon. Tee paistoliemikastike paistin vetäytyessä.


Siivilöi dl paistolientä kattilaan. Tarkista maku ja lisää mausteita vain . Mehevä paahtopaisti marinoidaan jälkikäteen ja tarjoillaan ohueksi viipaloituna. Paahtopaisti on juhlava tarjottava noutopöytään tai juhla-aterialle. Kääri paisti folioon ja anna jäähtyä hyvin. Murskaa rosepippurit morttelissa.


Ripottele kypsän lihan pintaan suolaa. Voit valmistaa lihasta valuneesta nesteestä kastikkeen, johon sekoitat hippusen vehnäjauhoja, mausteita et tarvitse, koska marinadi on antanut liemelle riittävästi makua. Anna lihan vetäytyä vielä n. Suosittelen alhaisempaa lämpötilaa. Perinteiset paahtopaistin mausteet ovat vain suola ja pippuri, jotka hierotaan paistin pintaan ennen kypsentämistä.


Tällä kertaa paisti maustetaan vielä jälkikäteen marinoimalla. Tarjoa kylmänä esimerkiksi. Kääräise paisti folioon ja . Pihviä ei pidä koskaan tilata ravintolassa kypsänä – kolme hyvää syytä 6. Kari Aihinen varoittaa vanhasta uskomuksesta: Näin liha kuuluu oikeasti maustaa 7. Kokki Harri Syrjäsen rakkain ruokamuisto: Kaikkien aikojen paras pihvi 23. Pakastetun paistin voi marinoida heti, kun pinta on pehmennyt).


Pyyhi lihan pinta puhtaaksi . Kaada päälle marinadi, sulje pussi ja nosta paisti jääkaappiin. Paisto perinteiseen tapaan. Kääntele muutaman tunnin . Kalvon poistaminen naudan sisäfileestä. Naudan entrecôten marinointi.


Naudan ulkofileen marinointi. Kypsän lihan grillaaminen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje