Etikka pyykinpesuaineena

Pesuaineeksi soodaa (dl koneelliseen) ja huuhteluaineeksi etikkaa. Näin meillä pestiin tosi pitkään, koska en sietänyt edes kaupan hajusteettomia pyykinpesuaineita. Mutta jos kaverit käyttää niitä, niin ne on ihan ok. Erisania suosittelisin kauppojen hyllyjen parhaaksi. Jotkut kaupan tuotteet saattaa silti . Ruoanlaiton lisäksi etikka on yllättävä ja halpa apu pyykkien pesemisessä.


Etikka pyykinpesussa – poista hajut ja monenlaiset tahrat käyttämällä etikkaa pyykinpesun yhteydessä. Katso vinkit: etikka pyykinpesu. Olen kuullut, vaan en koskaan itse kokeillut, että etikalla lähtisi ummehtunut haju pois vaatteista. Kaipaisin teiltä omakohtaisia kokemuksia asiasta, jos kenelläkään vain suinkin niitä on.


Ohjeen mukaan 2-ruokalusikallista koneelliseen riittää, itse suosin ennemmin kahta. Voit käyttää tavallista pyykinpesuainetta ja korvata huuhteluaineen etikalla. Myöhäisherännäinen etikkamuija suositteleekin etikkaa huuhteluaineen ylivoimaisena korvaajana ja etenkin loistavana hajunpoistajana!


Herkullisen ruoanlaiton lisäksi etikka soveltuu mainiosti monenlaiseen puhdistamiseen. Toisin kuin teollisista kemikaaleista, etikasta ei synny jäämiä luontoon. Oikein annosteltuna etikalla puhdistamisesta ei jää myöskään etikan hajua. Väkiviinaetikkaa voi käyttää esimerkiksi kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, . Etikka on hyvä apu pyykinpesussa ja pelastaa joskus sellaisenkin pyykin, jonka olisi ehkä muuten joutunut heittämään pois. Etikkakäsittelyllä pääseekin helposti eroon ei toivotusta tunkkaisesta hajusta pyykissä ja toimiipa se hienosti kaupan huuhteluaineidenkin tilalla.


Tämä vanhan kansa siivoustuote ei sovi kaikille pinnoille. Myöskään en ole huomannut etikasta jäävän mitään jälkituoksua pyykkeihin. Eteerisistä öljyistä jää miedot tuoksut, mutta minulle se sopii ja en kaipaisikaan sen vahvempia tuoksuja. Pyykinpesuaineena minulla on käytössä Ecover nestemäinen. Valkoisenpyykin kanssa lisään ruokalusikallisen . Näin on muuten monen suihkusaippuankin kanssa, joten en tiedä miksi edes lähdin leikkimään pyykinpesuaineen kanssa.


Tyhmästä päästä kärsi jälleen koko ruumis, kun on löytänyt jo hyvän pesuaineen niin turha sitä muuhun vaihtaa. Meillä ollaan aina käytetty huuhteluaineena etikkaa , sillä se vie . Etikka myös pitää pyykinpesukoneen puhtaana, sillä se puhdistaa koneen putket ja rummun liasta, kalkista, homeitiöistä ja saippuasta. Sitruksesta tulee pyykkiin ihanan raikas tuoksu, se myös . Olet varmastikin joskus ostanut etikkaa yhteen jos toiseen käyttötarkoitukseen kotonasi. Jos sitä löytyy siis kaapistasi, pidä mielessäsi, että saatavillasi on mahtava apulainen vaatteiden pesua ajatellen. Etikan avulla voit myös tehdä suuret säästöt kauppakuluissasi, joten se on siksikin erittäin hyvä vaihtoehto vaatehuoltoon.


Etikan ja ruokasoodan seos aukaisee helposti pienet vessanpöntön tukkeumat. Lisää teelusikallinen ruokasoodaa maljakkoon. Pulveri tehostaa pyykinpesuaineen vaikutusta ja tahrat lähtevät taatusti tiehensä.


Esikäsittele nestemäisellä pyykinpesuaineella. Jos haluat pestä hiuksesi huolella, lisää . Pese entsyymipitoisella pyykinpesuaineella korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa. Hienhaju vaatii usein asteen pesun. Pese koneessa hoito-ohjeen mukaan.


Ummehtuneet vaatteet eivät ole roskiskamaa. Hajun saa helposti pois etikalla. Poistaako ikävän hajun vaatteista?


Olen etikkavettä kokeillut ihan ohjeiden mukaan ja jopa voimakkaampaakin etikkavettä. Ruokasoodaa voi laittaa, jos haluaa varmasti raikasta, etikka sopii huuhteluaineeksi. Joskus tietyntyyppisen pyykin kanssa laitan etikkaa pehmentämään esim. Pyöritä ohjelman jälkeen vielä toinen pesu pyykinpesuaineen kanssa.


Tarkista, sopivatko aineet omaan koneeseesi. Puhdista silloin tällöin myös koneen täyttöaukon ympärillä oleva kumikaulus esim. Kyse siis käytetyistä vaatteista, jotka ilmeisesti pesty voimakkaasti tuoksuvalla pesuaineella. Kerran pesin jo normaalisti mutta ei auttanut, haju on.


Minulla on kolme luottotuotetta, joilla pyykistä tulee puhdasta, raikasta ja sopivan tuoksutonta. Useiden kokeilujen jälkeen parhaimmaksi tumman pyykin pesijäksi osoittautui hieman yllättäen Erisanin nestemäinen pesuaine, valkopyykissä luotan Perlana Whiteen ja pyyhepyykin pehmentää tuoksuton .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje