Virkattu hedelmäpussi

Mulla on aina kauppakassi mukana, en oo moneen vuoteen ostanu muovikassia. Muutama on ollut pakko ottaa vaateostoksiin. Joskus mulla on ollut valoverhokankaasta tehty hedelmäpussi mutta minne lie kadonnut tai oisko kulunut rikki. Nyt mulla on uus kestopussi HEVI-ostoksille.


Jos osaat tehdä ketjusilmukan ja laskea kymmeneen, virkkaat hetkessä helpon ja hauskan verkkopussin sipuleille. Elokuun ensimmäinen päivä, kesän loppu ja arjen alku. Alkusyksy tuo tullessaan mahdollisuuden johonkin uuteen, oli se sitten uusi päiväkotiryhmä, opiskelupaikka tai työpaikka. Minulle ensimmäinen elokuuta tarkoittaa paluuta osittaiselta hoitovapaalta täysipäiväiseen työelämään.


Omiin jouluherkkusuosikkeihini kuuluvat mandariinit ja punaposkiset jouluomenat. Itse olisin vähintään yhtä onnellinen mandariinipussin vastaanottaja kuin konvehtirasian, joten päätin toteuttaa unelmieni joulutuomisen itse. Virkkasin siis Salomonin . Etenkin ohuista muovipusseista tulisi päästä eroon.


Näitä ohuita muovipussejahan on kauppojen. Kokoontaittuva kauppakassi ja virkattu hedelmäpussi. Olen jo kuukausien ajan pitänyt käsilaukussani muovipusseja kauppareissuja varten, jotta en ostaisi uusia muovipusseja kotiini. Koska muovipussitkaan eivät ole ikuisia, lienee nyt aika siirtyä ekologisempaan ja kestävämpään vaihtoehtoon eli . Se kestää myös asteen konepesun, joten materiaali on erittäin käyttökelpoinen monenlaisiin töihin. Kauppareissulla testasin kuinka hedelmäpussini toimii.


Yllättävän paljon siihen mahtuukin. Pussi venyy mukavaksi sumpuksi sulkien hedelmät pohjalle. Kassalla sain kiitosta kivasta ideasta. Haluaisin alkaa ekologiseksi ja virkata hedelmäpusseja kaupassa käyntiä varten.


En vaan löydä mistään ohjetta sellaiseen perus. Perinteisesti sipulipussina käytetty kalastajalangasta virkattu säilytyspussi on valmistettu kesäisin ajatuksin Vantaalla. Ekologinen vinkki: Pussia voi käyttää myös hedelmä- ja vihannespussina kaupassa! Tee-se-itse- hedelmäpussi ! Täällä ohjeet siihen, miten askartelet pussin vaikkapa valoverhosta tai muusta kevyestä kankaasta.


Tilkkuja, herkkuja ja langanpätkiä: Joulukalenterin 11. Katsotaan nyt sitten kuluisiko niitä muovipusseja yhtään vähemmän. Vaunupeitto vauvalle s. Minulla oli joskus valoverhosta tehty hedelmäpussi , mutta se on nykyisin pesupussina.


Minä en ole moneen vuoteen käyttänyt hedelmäpusseja. Olen ommellut kirpparilta löytämästä valoverhosta pusseja narukiinnityksellä. Pussin kylkeen olen siksakannut vähän kaupan tarralappua isomman palan trikoota. Siinä tarra pysyy hyvin, mutta lähtee myös helposti pois.


Nuo virkatut sipulipussit ois . Muistatko, kun arvuutimme kuka tekee uutta kierrätysmateriaalista? Hedelmäpussit ovat tähänkin sopivia: kissan laatikko on kuitenkin putsattava päivittäin. Jos pusseja roskiskäytöstä huolimatta uhkaa kertyä kotiin, niin sitten kierrätän niitä kaupan kautta.


Eli siis otan pusseja kauppakassiin ja kaupassa läiskäisen uuden tarran vanhan päälle. Näin sama pussi voi kiertää .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje