Vinyylikorkki vai vinyylilankku

Hei, tässä alkaisi olla aika päättää uudis omakotitalon lattiamateriaalit. Kohteessa vesikiertoinen lattialämmitys. Korkissa toki on tuo korkki kerros, mutta jos . Puukuvioitu vinyylilankku sekä näyttää että tuntuu pehmeältä makuuhuoneen lattiamateriaalina.


Vinyylilattiaa valmistetaan sekä kivi- että puukuoseilla.

Viime aikoina erityisesti vinyylikorkki on noussut suosioon laminaatille vaihtoehtoa etsivien parissa. Nimenomaan tästä vinyylipinnasta johtuen vinyylilankut ovat kestäviä, lämpimiä sekä kopisemattomia tuotteita. Oli kyseessä vinyylikorkki , HDF-runkoinen vinyyli tai täysrunkoinen vinyyli, on se kauniin ulkonäkönsä lisäksi käyttö- ja kesto- ominaisuuksiltaan erittäin hyvä lattiamateriaali. Laminaatin haastaa muovimaton kehittyneempi serkku vinyylilankku , joka on helppo asentaa ja joka on käytössä vähintään yhtä kestävä kuin laminaatti.


Korkkimattojen rinnalle on tullut komposiittikorkista valmistettuun runkoon tehty vinyylikorkkilattia , joka yhdistää vinyylin ja korkin parhaat puolet. Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä tuon vinyylikorkin laittamista koko asuntoon. Onko palstalaisilla kokemuksia ko.

Pelkkä vinyylilankku sen sijaan sopii niihinkin. Meille laitettiin viime kesänä Tarketin vinyylilankku lattia joku harmaan kirjava (en muista nimeä), mut ollaan oltu tosi tyytyväisiä, ei näy hiukset eikä pölyt. Ennen oli laminaatti, joka oli liukas ja varsinkin koirallemme se oli tosi inhottava. Entinen on sauvaparketti 80-luvulta nyt olisi aika uusia lattia.


En mielellään haluaisi parkettia. OLen miettinyt vinyylikorkkia tai vinyylilankkua. Nythän näistä on paljon ns.


Toivoisin vilipittömiä ja rehellisiä kokemuksia niiltä, . Sävyn kanssa olikin sitten enemmän mietittävää. Rova-Sisustuksen sisustusneuvoja Kristian Elkki kertoo, että lattiapintojen värit ovat menneet vaaleampaan suuntaan viimeisten vuosien aikana. Usein suurin lattiavalintaan vaikuttava tekijä on siihen kohdistuva arvioitu kulutus.


Omakotitaloissa eniten käytetyt lattiamateriaalit ovat parketti ja laminaatti. Vii- meisen vuosikymmenen aikana myös vinyylipintaiset tuotteet kuten vinyylikorkki ja vinyylilankku ovat yleistyneet jonkin verran hyvien käyttö- . Tässä vaiheessa rakentamista pitää tehdä viimeisetkin pintamateriaalivalinnat. Tai no, onhan tämä lattiamateriaalivalintakin henkisesti tehty jo kauan sitten, mutta vasta juuri nyt kirjoittelin tilauksen sähköpostilla Kymppilattioille.


Kaksi vaihtoehtoa, molempien ulkonäkö miellyttää.

On aika miellyttävän tuntuinen ja helppo asentaa. Nyt jos uudestaan ostettaisiin lattiamatskua, otettaisiin varmaan vinyylilaminaatti, jossa on vielä se yksi kerros korkkia siellä pohjassa. Olen juuri valitsemassa vinyylilankku tai vinyylikorkki lattiaa. Miksi vaihtaisit vinyylikorkkiin? Lattialämmitystä ei tule.


Sisustusneuvojamme Minna ja Minttu kertovat. Vinyylikorkki tai vinyylilankku lattiamateriaaliksi? Sitä mitä on parempien viinipullojen suulla ja kahdekskytluvun muistitauluissa?


Kyllä vaan, vinyylikorkkilattian toinen puoli on vinyyliä ja toinen korkkia! Lämmin, hiljainen ja ergonominen vinyylikorkkilattia on erinomainen valinta lapsi- ja koiraperheisiin. VinylComfort soveltuu myös julkisiin tiloihin, kuten kampaamoihin. Se että tuleeko sinne alle korkki ( vinyylikorkkilattia ) vai ei, on ollut vähän hakusessa.


Laminaatti olisi halpa, mutta kylmä ja kopisee ikävästi. Monesta suunnasta olen kuullut että se korkki siellä toimii . Olemme uuteen taloon laittamassa vinyylilattiaa. Nyt kuitenkin tuntuu kovasti jakavan myyjien mielipiteen voiko vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa laittaa vinyylilankun jossa on korkkipohja.


Vai onko parempi laittaa ns pelkkä vinyyli? Toiset sanoo, että korkki estää vähän lämmön tuloa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje