Uunissa haudutettu riisipuuro

Mittaa vuokaan puuroriisi ja suolaa makusi tuntuma. Tarjoa sokerin maidon ja kanelin kanssa. Vapaapäivien parasta antia on kiireetön aamiainen Joskus aamiainen voi olla ylellinen brunssi, mutta luksuksen tuntua saa aikaan paljon yksinkertaisemminkin.


Riippuu hetkestä ja mielentilasta, mikä milloinkin on paras vaihtoehto. Liota riisiä pari tuntia ja kaada liotusvesi sitten pois. Kaada riisi hyvin voideltuun vuokaan ja kaada maito päälle ja lisää suolaa. Pinnalle muutamia voinokareita. Itse laitoin puuron lopuksi vielä annosvuokiin ja käytin 2asteessa, että pintaan tuli . Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa ! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta.


Rusinakeitto täydentää ihanasti uunissa pehmeäksi kypsyneen riisipuuron makua. Tämän ei tarvitse olla vain joulunajan herkku! Keraamisessa padassa yön yli hautunut riisipuuro oli superpehmeää ja maukasta. Puuroriisin rakenne pitkän haudutuksen seurauksena hiukan hajoaa, mutta maku on erinomainen!


Illalla ainekset pataan, kansi päälle ja nukkumaan. Aamulla uunissa odottaa valmiina maailman helpoin ja maukkain . Uuh, paras joulupuuro syntyy pitkään kermassa ja maidossa haudutettuna. Ja joulupuuroon kuuluu se yksi ja ainoa manteli. Mielummin kuorittu ettei manteli paljasta itseensä vaan sulautuu hienosti riisipuuron sekaan.


Eli kuka mantelin löytää lautaseltaan . Tekis niin mieli joulupuuroa, mutta en kehtais hämmentää koko ajan hellan ääressä. Tuleeko uunissa tehdystä puurosta yhtä hyvää? Kertokaas urpoeinarille miten tehdään hyvä. Riisimaito ruuanlaitossa?


Näin kävi tänään, kun yritin muistella, miten kerroskattilalla tehtiinkään riisipuuroa. Onneksi on äiti, joka osasi ladella riisipuuro - ohjeen desimittoja myöten samalla kun teki kiireellä lähtöä töihin. Mä tosin olen joutunut uunissa hauduttaa puuroa kaemmin kuin tunnin. Jos puuron laittaa uuniin , tulee riisipuuroon tietty uunipuuron mukava maku, mutta useinkin puuro kuivuu ja vuokaa saa hinkata, että saa palaneet maitoroiskeet pois astian reunoilta.


Hyvä tapa on tietysti käyttää hauduttavaa puurokattilaa, jossa vesipohja pitää puuron kuumana ja hauduttaa sen, mutta . Voiteluun: voita tai margariinia. Kypsennä uuniriisipuuroa uunissa 175°C:ssa noin tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.


Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki . YÖN YLI MUHINUT UUNIPUURO dl riisiä tai ohrasuurimoita litra täysmaitoa 1½-tl suolaa muutama nokare voita. Laita kaikki ainekset uunivuokaa. Tiputa pinnalle muutama voinokare. Anna hautua yön yli (tuntia) 1asteisessa uunissa.


Katso myös uusittu versio tästä ihanasta puurosta! Nosta aamulla pöytään kanelinen ja pähkinäinen täysjyväriisipuuro, jonka täyteläinen maku tulee riisi- ja mantelimaidosta sekä kylmäpuristetusta kookosöljystä. Maidoton riisipuuro maistuu koko . Uunissa pitkään haudutettu puuro tekee hyvää kielelle ja mielelle.


Se on samettisen pehmeää ja täyttää vatsan lempeästi. Länsi-Suomessa joulupuuro tehtiin perinteisesti keittämällä ja Itä-Suomessa uunissa hauduttamalla. Mantelin uskotaan tuottavan . Joulupuuron sekaan on tapana piilottaa kuorittu manteli. Meillä syödään jouluna uunipuuroa kokonaisista ohraryyneistä ja aidosta lehmänmaidosta tehtynä. Saa hautua leivinuunin suulla jouluaattoa vasten yön kinkun seurana.


Ihanan punaruskeaa ja lämmintä aattoaamiaisella kylmän luumu-rusinasopan kanssa. Vanhanaikaista ehkä, mutta viis siitä: itsepähän . Puuro kypsyy nopeammin, varaa kuitenkin aikaa noin 1½-tuntia uunin lämpötilasta .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje