Seinän maalaus raitoja

Vaikka kuinka yritän laittaa maalia joka paikkaan saman verran, jää seinään silti maalausraidat. Maalan aluksi ristiin ja sitten ihan viimeiseksi ylhäältä alas. Mitä voi tehdä, ettei maalausraitoja tule?


Ne näkyvät ainoastaan luonnonvalossa, joten illalla . Suurimpana ongelma viimeisen alhaalta ylös tehtävän vedon jättämät raidat ja laikullisuus paikoittain.

Näiden kanssa suurin ongelma tuon maalaustuloksen epätasaisuuden suhteen. Vetääkö vedot lomittain vai just vierekkäin? Olen 50-luvun kerrostaloasunnossani maalaillut seiniä , ja en sitten millään saa tehtyä sellaista jälkeä että ei näkyisi raitoja.


Ei oo koskaan tullu mieleenkään maalata vaan telanleveyttä kerrallaan, eikä niin tehny kyllä maalarimestarikaan, jonka alaisena hankin aikonaan opiskelurahoja. Uusi tela pitää pestä ja kuivata ja sen pitkäkarvaiset reunat leikata, muuten tulee helposti raitoja seinään. Mikrokuitutelalla saa tasaisinta jälkeä.


Maalausvälineissä kannattaa panostaa laatuun.

Huonolaatuisesta pensselistä jää karvoja. Ne pitää nyppiä pois, kun maali on märkää. Miten ison seinän saa maalattua ilman näkyviä raitoja ? Joku on joskus neuvonut maalamaan seinää W-tyylillä, mutta ainakaan ammattilaiset eivät tee niin.


He maalaavat pystyvedoin ylhäältä alaspäin. Maalin työstöaika sisäseinien maalauksessa riippuu siitä miten nopeasti maalissa oleva vesi haihtuu tai imeytyy alustaan, puhutaan ns. Veden haihtumiseen vaikuttavat pääasiassa maalipinnan huokoisuus ja imevyys, sisäilman lämpötila, ilman suhteellinen kosteus sekä sisätilan ilmavirtaukset. Oliko minulla aluksi liian vähän maalia, jos pinnassa oli karheampia kohtia? Ja olinko liian hidas toisella kerralla, ja maali oli jo päässyt osittain kuivumaan ( vaikkei pinta siltä näyttänytkään) ja siksi pintaan jäi raidat ? Vai oliko maalia liikaa ? Auttakaa hölmöä, tai maalaan samaa seinää vielä joulunakin.


Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Kaikkea › Pintakäsittely Välimuistissa Samankaltaisia 3. Seinän maalaus - Kotiverstas. Vaikuttaisi paremminkin telaamisongelmilta.


Yleisin virhe on liian nuuka maalari.

Venytetään maalia kuivalla telalla. Maalia kannattaa ostaa vain kympin tai kahden pytyissä ja kastellaan reilusti. Viimeinen telanveto aina samaan suuntaan. Pitkillä seinillä mihin valo osuu sopivasti tulee siltikin joskus raitoja. Jos operoitava seinä on kovin erivärinen kuin uusi maali, sisäseinien maalaus on syytä aloittaa samansävyisellä pohjamaalilla.


Pohjamaalilla varmistat, että lopullinen väri asettuu kohdilleen sekä saat urakkaan hiukan enemmän työstöaikaa, sillä . Videomateriaalia blogista Kuvakumma. Ne seinät pitää varmaan pariin kertaan maalata , eli pari päivää menee maalatessa ja sit kuivumisaika. Kaada pieni määrä maalia erilliseen astiaan, kun maalaat tarkkuutta vaativia kohtia. Jos haluat suojata jalkalistat ja ikkunanpuitteet maalarinteipillä, maalaa isot . Responses to “ Raitaa seinään ”. Maalaa seinät tämän jälkeen telalla.


Kuinka monta kertaa voi tapetin päälle maalata ? Itse ehkä mensisin tapettikauppaan. Olisiko helpompaa ottaa vanha tapetti pois alta ja laittaa uutta tapettia pintaan. Saisit kerralla siitä mieluisan. Ja siinähän sinulla ei mene kyllä kauan . Täällä kun kuitenkin on itseäni kokeneempia remppareiskoja, niin ajattelinpa kysyä, että miten telalla saa seinään mahdollisimman tasaisen maalausjäljen ? Maalasin tuossa pari seinää kahteen kertaan, enkä ole oikein lopputulokseen tyytyväinen. Varsinkin valoa vasten peilaten näkyy epätasaisia raitoja.


Ruutuseinän tunnelma muuttuu värien mukaan. Sopisiko teille raikas sini-puna- valkoinen vai maalaisitko mieluummin harmaan eri sävyillä? Valitse ruutujen väreiksi kolme mieleistäsi.


Leveällä telalla syntyvät pystyraidat , kapealla vaakaraidat ja pienellä pensselillä ohuet viivat. Kolmas raita tulee tietysti seinän väristä, joka meillä oli siis valkoinen. Vähän vaativampi homma oli ruokailutilan seinän suurikokoinen esittävä maalaus.


Löysin kuvahaulla mieleisen kuvion, jonka sitten heijastin seinään. Siirry kohtaan Sisäkaton ja - seinien maalauksen eteneminen yleispiirteittäin - Jos katto kuivaa nopeasti, telaus pieni hetki sitten maalatulle pinnalle voi jättää raitoja ja läikkiä. Aluksi siveltimellä nurkat ja . Struktuuripinnan maalaus on erilaista kuin tasaväristen ja tasaisten pintojen maalaaminen.


Ennen struktuurimaalin käyttöä piti aiemmoin valkoinen seinä pohjamaalata struktuurin väriseksi. Pystysuuntaisia raitoja seinän kiiltoon tuli, mutta se ei taida olla ongelma.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje