Piparjuurikastike lihalle

Pirteä piparjuurikastike maistuu paistin tai kalan kanssa. Hiero mausteet lihan pintaan. Paista pannulla Oivariini rasvassa kauttaaltaan, kunnes lihassa on kaunis paistopinta. Laita paisti uunivuokaan. Kypsennä paisti uunin keskiosassa 1asteessa, kunnes sisälämpö on astetta.


Ota paisti uunista, anna sen vetäytyä . Ripottele suola ja pippuri paistin pintaan, paina paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa 1asteessa, kunnes mittari näyttää astetta. Pistele perunoita haarukalla ja kääräise folioon. Piparjuurikastike on todellinen moniottelija, sillä se käy niin kalan kuin paistinkin kanssa. Kokeile kastiketta myös uuniperunan tai eväspatongin mehevöittäjänä. Sopii kalalle, lihalle , kasviksille Kananmunaton.


Reseptin tekijä: metsänvartija. Gluteeniton, kananmunaton, kasvisruoka. Paista 1asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on astetta. Jos haluat kypsemmän paistin, sopiva lämpötila on astetta tai enemmän. Aikaa menee noin reilu tunti kiloa kohden.


Meidän paisti kypsyi noin minuutissa. Ota liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Sido halutessasi lihapala tasaiseksi puuvillanarulla. Sekoita mausteet, hunaja ja sinappi öljyyn.


Levitä seos lihapalan päälle. Kypsennä kasleri 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari . Paina lihalämpömittari keskelle paistia. Ruskista lihat pannussa molemmin puolin voi-öljyseoksessa. Voit laittaa pannuun mukaan timjaminoksia ja valkosipulia, jotta saat enemmän makua lihaan.


Mikäli käytössäsi on paistolämpömittari, työnnä se yhden paistin paksuimpaan kohtaan. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Siirrä paistit uuninkestävään astiaan. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää.


Halutessasi voit paistaa paistin . Keitä kastiketta minuuttia koko ajan hämmentäen. Lisää lopuksi kastikkeeseen raastettua piparjuurta. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry . Tähän ruokaan voit käyttää hirvestä tai muusta riistasta tehtyä jauhelihaa.


Sianjauheliha lisänä tekee pihveistä mehukkaampia, koska riistaliha on usein melko rasvatonta. Toki voit tehdä pihvit myös naudanlihasta. Viipaloi liha ohuesti terävällä veitsellä. Yrttikastike: Hienonna ruohosipuli ja basilika.


Mausta viinietikalla, murusta mukaan liemikuutio ja mausta suolalla ja pippurilla. Häränrinnan voi keittää vuorokautta ennen tarjoilua. Keitinveteen tulee tl suolaa per litra vettä.


Kun liha saa levätä painon alla yön yli, se on helppo viipaloida kauniiksi siivuiksi. Ripota jauho voisulaan ja kaada liemi ja kerma joukkoon sekoittaen. Voit tarkistaa kypsyyden myös veitsenkärjellä: lihaan pistettäessä kypsästä ankasta valuva liemi on kirkasta.


Valmista kastike kypsymisajan loppuvaiheessa (ks. ohje alla). Kastike on samankaltainen tahnakastike kuin pesto ja chimichurri. Nosta ankka uunista ja anna vetäytyä . Taste sivuilta löydät reseptejä sekä piparjuurikastike lihalle tuhansia samankaltaisia reseptejä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje