Pyörätuolin leveys

Pyörissä on puhkeamattomat umpikumirenkaat ja kuljetuspyörät ovat pikalukittavat. Saatavissa viisi eri istuinleveyttä. Valmistaja Drive Medical. Selkänojan korkeus cm.


Erityisvaatimus, Hyvät käytännöt.

Oviaukon vapaa leveys on vähintään 8mm silloin kun ovesta voi ajaa suoraan ja kun oven jälkeen vapaata tilaa. Jos oven jälkeen joudutaan kääntymään, ovi on leveämpi. Vaatimukset Ovi, oviaukko, vapaa leveys , pyörätuoli.


Pyörätuolin tarve syntyy, kun kävelyn vaatimat toimintakykyedellytykset puuttuvat. Syitä voi olla useita, lihasvoimien heikentyminen, tasapainon ylläpito vaikeutunut, jatkuva huimaus, leikkaushoidon jälkitila, erityyppiset halvaukset tai muut sairaudet, jotka estävät normaalin kävelyn. Kokoontaitettava pyörätuoli kromattua terästä, kiinteät takapyörät Istuin leveys cm.


Vapaan yksikaistaisen kulkuväylän leveyden pitää olla vähintään 9mm. Oviaukon leveydeksi voi riittää 8mm, jos ovesta pääsee ajamaan pyörätuolilla kohtisuoraan.

Jos kulkuväylä kääntyy, kääntymiskodassa tarvitaan pyörätuolia varten väljennys. Yksikaistaisen luiskan vähimmäisleveys on 9mm, jolloin on mahdollista pitää molemmin käsin kiinni käsijohteista. Se on apuväline henkilölle, jonka sairaus tai vamma estää tai rajoittaa tuki- ja liikuntaelinten toimintaa. Pyörätuoli on pyörillä kulkeva liikkumisen apuväline, jossa istutaan. Tässä yhteydessä tuki- ja liikuntaelinten toiminnallinen rajoite tarkoittaa normaalia heikompaa kykyä seistä tai kävellä.


Käyttäjä liikuttaa pyörätuolia. Perinteisten pyörätuolien leveys määräytyy istuinleveyden mukaan. Yleisesti koko- naisleveys on noin kaksikymmentä senttimetriä leveämpi kuin istuinleveys. Kuviossa esimerkki yhden Respectan pyörätuolin leveydestä.


Istuinkulma 84° - 90° - 96° Polvikulma 105° Jalkatuki säädettävissä - cm. Paino ilman takarenkaita alkaen kg. Tällöin valitaan mittaustulosta lähin leveys tai tehdään kompromissi kahden mitta - ustulosta lähimmän leveyden välillä. Tämä mahdollistaa paremman toi- minnallisuuden.


Istuin ei kuitenkaan saa olla liian kapea, koska siitä voi aiheutua han- kaumia reisiin ja kylkiin. Pyörätuolin hankintaprosessi – opas fysioterapeuteille ja fysioterapeuttiopiskelijoille. Työssämme halusimme korostaa yksilöllisen pyörätuolin valinnan tärkeyttä.


Lisävarusteena on saatavana ylös kääntyvät jalkatuet, kaatumaeste, pääntuki sekä terapiapöytä.

Istuinleveydet ECO 2: 37cm, 40cm, 43cm, 46cm ja 49cm. Eco tuolit ovat ristikkorunkoiset ja kokoon taitettuna niiden leveys on vaivaiset 31cm. Meiltä myös hoitotuolit, XXL- pyörätuolit , kevytpyörätuolit ja . Valikkobanneri - Buddy - lasten pyörätuoli , BUDDY on lasten pyörätuoli , jonka leveys kasvaa käyttäjänsä tarpeiden mukaisesti, jopa cm:ä ilman lisäosia. Renkaiden välinen leveys , cm. Lentokone okei, henkilökunnasta riippuen.


Aikalailla ongelma on muualla kuin tuolissa. Sinullako on pyörätuoli ? RakMk GASUNTOSUUNNITTELU 3. Huoneiston ulko-ovelta asuinhuoneisiin ja muihin asumista palveleviin välttämättömiin tiloihin johtavien ovien ja kulkuaukkojen vapaan leveyden tulee olla vähintään 800mm. Asuinrakennuksia lukuun ottamatta pyörätuolin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje