Paistetut vihreät pavut

Leikkaa puhdistetut pavut noin sentin pituisiksi paloiksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja suikaloi chili. Tarjoa sitruunalla maustetut vihreät pavut. Pinjansiemenetkin olisi voinut paistaa , muuten aika hyvää.


Paistamiseen: rkl, voita. Kiehuta jäisiä papuja suolalla maustetussa vedessä minuuttia. Lisää valkosipulimurska . Ja vähän voita ja suolaa.


Tämä taitaa toistaiseksi olla Safkaa-kirjan parasta antia: aivan älyttömän hyvä lisuke. Joo kuvan pavut eivät ole ihan äskettäin kasvimaalta kerättyjä eikä edes pitkiä ja kauniita. Lähikaupan pakastealtaassa oli vain noita pätkiä, mutta kun papuja on saatava, papuja _on_ saatava. Puhdista ja huuhtele pavut. Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille.


Paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet antavat pavuille lisämakua ja rouheisuutta. Annoksen maun kruunaa maustevoi. Ulkofileepihvejä voi grillata vallan mainiosti puuhiiligrillissä. Jos ostat hienoja pihvejä lihakauppiaaltasi, voit pyytää häntä jättämään niihin päällystakin eli rasvareunuksen. Se antaa lihalle mehukkuutta ja makua.


Rasvan voit leikata pois otettuasi pihvit grillistä. Sitruuna ja yrtit maustavat pavut herkullisiksi. Huuhtele pavut ja poista kannat. Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä minuuttia. Poista kansi ja anna veden höyrystyä pois.


Siirrä pannu syrjään, mausta hienonnetulla . Pidin itse vihreitä papuja pitkään kaikin tavoin ihmiselle epäsopivana ruokana, kunnes muutama vuosi sitten maistoin niitä tuoreina. Suolavedessä keitetyt ja voilla valellut rapsakat palot eivät tuntuneet olevan mitään sukua kesäkeitossa lilluneille karvaisille ja . Tämän vuoksi meillä mieluummin höyrytetään palot ja mahdollisesti paistetaan sen lisäksi. Yksi lempiruuistamme onkin höyrytetyt vihreät pavut saksanpähkinärouheen kera.


Nämä kirnupiimättömät vihreät pavut ovat innoittamana upea alkuruoka, jonka kerran minulla oli Magnolia pubissa San Franciscossa. Pubissa tarjoillaan heille muutamia makeita kirsikkatomaatteja rintakehän ja karkean säestyksen rinnalla, ja jos sinulla on kirsikkatomaatteja, ne ovat erinomainen, vaikkakin valinnainen . Se ken on pyöritellyt suussaan ylikeitettyjä vihreitä papuja , tietää ettei tuo surkea muhju tee kunniaa pavulle eikä muillekaan. Kaikki tuoreet tarhapavut sisältävät kuitenkin haitallisia lektiinejä, joista on ehdottomasti hankkiuduttava eroon joko keittämällä tai höyryttämällä.


Aika ja kiehuva vesi pehmittävät . Nosta pavut laakeaan kasariin ja kaada päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Peitä kasari kannella ja anna papujen höyrystyä täydellä teholla muutama minuutti. Pitkät vihreät pavut - Vinkki! Miten olis nopeasti paistetut vihreät pavut ranskalaisten sijaan? Laitettiin tänään näitä hodareitten jatkeeksi ja NAM NAM.


Jos kaapissa on tuoreita vihreitä pitkiä papuja, kannattaa wokata ne sichuanilaisittain. Rakkaudella italialaseen tapaan valmistettuja vihreitä papuja - resepti suoraan Manhattanilta. Kesällä piipahdin useampaan otteeseen Union Squaren pienviljelijöiden markkinoilla.


Vihreitä papuja sichuanilaisittain. Markkinoilla on tarjolla valtavat määrät erilaisi ihania kasviksia, juustoja, hunajaa, leipää ja kukkasia. Soijakastikkeessa marinoituja vihreitä papuja. Marinoidut pavut sopivat sormisyötäviksi, hyvän pihvin lisukkeeksi tai vaikkapa ruokaisaan salaattiin. Tarjoile pavut naposteltavina, salaatissa tai vaikkapa hyvän paistetun pihvin lisukkeena.


Sulata voi pannulla ja lisää valkosipulit hienonnettuna sekä pavut. Pyörittele pannulla noin viisi minuuttia. Mausta suolalla, soijalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla.


Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla ja ripottele papujen päälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje