Kidneypapujen keittäminen

Vaihda vesi ja keitä hiljaisella tulella tunti! Minulla kävi vahingossa liian kovalla joten pavut hieman rikkoontuivat. Lisäksi se sopii salaatteihin ja keittoihin. Monet pavut nimittäin sisältävät proteiineihin kuuluvaa myrkyllistä lektiiniä, joka hajoaa ainoastaan keittämällä.


Kidney papu sisältää myös paljon . Kuivatut pavut voivatkin aiheuttaa pahoja. Valkoiset kidneypavut sisältävät kolmanneksen punaisten papujen sisältämästä lektiinimäärästä. Tässä muutama sellainen vinkki papujen keittämiseen , joita en ole valitettavasti oikein missään aikaisemmin nähnyt, mutta jotka käsittääkseni ovat ihan yleisesti kaikkien papuja säännöllisesti keittävien tiedossa. Suurin osa palkokasveista pitää liottaa ja keittää ennen käyttöä. Liotus- ja keittoajoille löytyy . Viiden litran kattila on sopivan kokoinen kilon papupussin keittämiseen ja 8-tunnin liotusaika väljässä vedessä on yleissääntö papujen liotukselle.


Pavut keitetään miedolla lämmöllä jotteivat ne hajoa kypsyessään. Eikä papujen valmistaminen oikeastaan ole edes vaivalloista, kun sen on muutaman kerran tehnyt ja oppinut homman juonen. Itse keittämällä pavuista saa juuri omaan makuun ja tarpeeseen sopivan kiinteitä tai pehmeitä, myös . Kuivattuja papuja ja herneitä pidetään turhaan vaivalloisina, sillä keittäminen on helppoa. Yön yli liotus runsaassa vedessä,.


Mungopavut sopivat keitettyinä lisukkeeksi. Useimmiten niitä käytetään idättämiseen. Ne kuuluvat meksikolaiseen . Hyvää, terveellistä ja helppoa! Huolellinen huuhtelu ja liotus sekä riittävän pitkä keittäminen ovatkin papujen sisältämien myrkkyjen vuoksi erityisen tärkeitä nimenomaan kuivatuissa pavuissa. Mä oon ihan ulkona noista pavuista ja linsseistä.


Tiedän, että ne ovat terveellisiä, ja haluaisin itsekin niitä käyttää, mutta kun tosiaan oon. Jantuoreetkin pavut on hyvä keittää. Mut silykepavut on jo keitetty ja sitten pakattu streliilisti janatiiviisti sinne säilykepurkkiin -muutenhan ne ei säilyisi. Usei nne on kuumennettu vielä uudestaan siinä suljetussa purkissa.


Niissä ei siis enää ole mitään bakteereita. Hernekeitossa herneet keitetään rikki. Keitinveteen voi laittaa vähän merilevää, se auttaa ruoansulatuksessa.


Miedonmakuiset, munuaisen muotoiset ja jauhoiset punaiset pavut soveltuvat voimakkaasti maustettuihin ruokiin, kuten chili con carneen. Käytä niitä myös pihveihin, patoihin, muhen-noksiin, keittoihin, täytteisiin ja salaatteihin. Liuotusaika on 8–tuntia. Mikäli keittäessä erittyy vaahtoa, kuori se pois (vähenee pidempään keitettäessä).


Huolellisen kypsennyksen jälkeen nauti palkokasvien kanssa hapatettuja ruokia, esim. Jos välillä niitä papuja syö ja hiilareita tulee satunnaisestivähän enemmän, niin ei se maailmaa kaada. Paitsi jos ketokarppaat ja lasket hiilarisi tarkasti. Mie ainaski syön papui milelelläni, enkä hiilareista stressaa :). Pitäis vissiinki keittää ne ite, mutta en onnistu keittämään niitä koskaan pehmeiksi, vaikka . VINKKI: Tietyt pavut – kuten soijapavut ja kidneypavut – sisältävät oligosakkaridia, eräänlaista tärkkelystä, joka imeytyy huonosti ruuansulatuskanavassa.


Tästä saattaa aiheutua herkille ihmisille kaasunmuodostusta ja vatsavaivoja. Ongelma helpottuu, jos liotettuja papujen vettä vaihtaa muutaman kerran keittämisen aikana . Jos käytät tuoreita papuja, keittäminen riittää. Pienet pavut kypsyvät alle tunnissa, isot noin minuutissa. Kypsän pavun tunnistat siitä, että se rikkoutuu helposti haarukan alla. Keitetyt pavut säilyvät jääkaapissa n. Papulajeja on monia: on mietoja valkoisia papuja, jauhoisia ruskeita . Pirkka kidneypavut ovat sellaisenaan käyttövalmis, eikä niitä tarvitse keittää.


Valuta pavut siivilässä ja huuhdo ylimääräinen tärkkelys pois kylmällä vedellä. Voit käyttää pavut kylminä tai lämmitettyinä. Pavut sopivat monipuolisesti salaatteihin, tahnoihin, tortilloihin, keittoihin ja pataruokiin.


Kaada kidneypavut ja kikherneet siivilään ja huuhtele ne. Lisää pavut haudutettaviin ruokiin . Yhdistä kaikki ainekset ja anna marinoitua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje