Kermainen riisipuuro

Joulupuuro on yleensä se rice porridge eli riisipuuro. Sekaan laitetaan päälle laitetaan kanelia, sokeria ja mielestäni siihen kuuluu ehdottomasti myös voisilmä. On myös jossain päin suomea tai ainakin joku ruokaperinne että sinne töötätään luumukiisseliä sekaan.


No, näitä iänikuisia makuasioita. Saahan sitä kerran vuodessa unohtaa kalorien tarkkailun.

Reseptin tekijä: paula-ilona. Törmäsin eilen blogistaniassa pörrätessäni riisipuuron reseptiin ja siitä sain ajatuksen keitellä itsekin riisipuuroa, kerrankin kun sattui kaapissa olemaan tarpeeksi maitoakin. Ostan siis vain 2dl hyla-maitoja, ne kun säilyvät pitkään. Ja onhan niissä passeli pakkauskokokin. Voi kiettää puuron tavalliseen tapaan ja lisätä valmiiseen puuroon kermaa mausteeksi.


Eikä kermaa tarvi edes vaahdottaa, kerma ei kylläkään sula(!) puurossa vaan sekoittuu ihan kivasti joukkoon. Viktoriakiisseli on riisipuuroon tehty jälkiruoka, siihen laitetaan kermaa. Onko joku tehnyt riisipuuron niin että se on tehty ekaks veteen ja sit ihan lopussa lisätty kerma ?

Marttaliitto antaa pari hyväksi havaittua vinkkiä joulupuuron keittoon. Hieman ylellisempi joulupuuro, joka valmistetaan maidon ja veden sijasta vanhanajan luomutäysmaidosta. Lisää kuuma maito riisin joukkoon vähän kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla. Muista sekoittaa, jotta riisi ei pala pohjaan.


Puuroannos kypsyy noin minuutissa. Mainos (uutinen jatkuu alla). Raparperipiirakka kauratoscalla Raparperipiirakka kauratoscalla. En tiedä voiko tätä edes enää kutsua reseptiksi. Suomessa riisipuuro on kiinteä osa joulun ruokaperinnettä, mutta riisipuuro maistuu myös ympäri vuoden jälkiruokana ja välipalana.


Useimmiten riisipuuro valmistetaan maitoon . Voitele pienehkä uunivuoka margariinilla. Riisipuuron voit valmistaa myös uunissa. Laita vuokaan riisit, maito ja ripaus suolaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.


Kääntele riisipuuro joukkoon. Lisää seokseen kuutioidut viikunat, rusinat ja pähkinät.

Koristele riisiherkku jääkylmillä marjoilla. Mikä on teidän kodissa Se Arkiruoka, mitä kaikki perheenjäsenet syövät mielellään? Meillä syödään riisipuuroa. Se on kermaista ja tehty punaiseen maitoon, siinä riisinjyvät ovat ihanasti kypsiä ja se ei ole kuivaa puuroa. Tiedättehän, sellaista jo lautaselle kerran jämähtäneen tuntuista ja näköistä.


Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola. Mutta saatiin sentään silkkisen kermaista puuroa! Tarjoa puuro kanelin, sokerin ja maidon tai luumu- tai marjakeiton kanssa. Näiltä huokauksilta ja ajan “tuhlaukselta” vältytään tietysti uunipuuroa valmistamalla. Hieman vähemmän jynssäämistä ja haudutusajan voi vaikka lukea tenttiin – tai joulomalla romaaneja.


Ongelma vain on, ettemme pidä lainkaan niin . Pohjaanpalamisen vaaraa ei ole ja aikaa vapautuu vaikka lempikirjallesi. Kuumenna vesi kattilassa, lisää riisit ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja jäähdytä.


Sekoita vaahto puuroon ja annostele puuro jälkiruoka- astioihin. Maailman ruokaohjelman WFP:n tuotetta myydään avoimesti basaareissa, ja sitä pidetään parempana kuin vastaavia pakistanilaistuotteita. Jälkiruoka on jo katettu pöytään: firiny, kermainen riisipuuro , jonka päällä on tytisevää, myrkynvihreää Jell-O-hyytelöä.


Nahistuneiden appelsiinien ja tummuneiden banaanien vieressä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje