Keitetty kana koiralle

Annatteko koiralle kanaa raakana? Eli ostin kaupasta tarjouksessa olevaa MAUSTAMATONTA broilerin fileesuikaleita (ihmisravinnoksi tarkoitettua). Ovat vähän turhan rasvaisia, mutta elukka saa sitten toisen aterian keitettyä riisiä ja porkkanaa tai jotain kasvista. Ja toi kana nyt näyttää olevan niin suurta herkkua että sitä mielellään ostaisin. Näin jossakin reseptin, jossa oli keitetty kanan rintafileitä.


Minä en ole tiennytkään, että kanan voi myös keittää kypsäksi, sillä olen vain paistanut.

Broileri oli helppo tuoda koiranruokamarkkinoille sen jälkeen kun nautoja alkoi piinaamaan hullu lehmä – olkoonkin, että todellinen syy oli maailmanmarkkinahinnat, broilerit olivat halpoja. Kanaa ei grillata muheaksi alle kolmessa vartissa, vaan se vaatii tuntien kypsyttämisen, yleensä keittämällä. Suosituksena siis on ennemmin keittää , kuin paistaa. Mä täällä ihan kyllä koiran vatsatautia varten katselen että kauanko sitä kanaa kuuluu keittää. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus.


Helppo kotiruokasekoitus koiralle saadaan esimerkiksi keittämällä riisi ( mielellään tumma tai täysjyvä) ja pieneksi pilkottua porkkanaa, tai lisäämällä porkkanaraastetta keittämisen loppuvaiheessa. Keitetään runsaassa vedessä seos, jossa on osaa keitettyä riisiä ja osa raejuustoa, pakastekalaa tai laihaa keitettyä lihaa ( kanaa tai naudanlihaa). Kaupallisista ruuista kannattaa antaa ainoastaan suolistoystävällistä vähärasvaista ruokaa, kuten Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat purkkiruoka. Mikäli koira ei oksenna .

Koiralle voi esimerkiksi tehdä uuni- tai kaurapuuroa, johon voi lisätä keitettyä , rasvatonta lihaa ja kylmäpuristettua pellava- tai rypsiöljyä. Myös keitetty riisi sulaa hyvin koiran suolistossa. Kennelliitto suosittelee koiralle kanaa , kalaa ja sisäelimiä eli maksaa ja munuaisia, maitotuotteista taas muun muassa . Terveellinen koiran ruokinta perustuu koiran ruuansulatuksen erityispiirteisiin. Koiraeläimet ovat ensisijaisesti lihansyöjiä, ja niiden ruuansulatuskanava on lyhyt verrattuna sekasyöjiin.


Koiran ruuansulatuskanava on myös tilavuudeltaan pieni, mikä tarkoittaa että koiran tulisi saada korkeaenergistä ruokaa, jotta ruuan. Kananmunat ovat koiralle terveellinen herkku. Maksan voi keittää tai kypsentää uunissa ja tehdä siitä omia makupaloja koiralle. EI kanan luita koirille eikä kissoille!


Koiran ruokinta jakaa mielipiteitä fanaattisista BARF:n kannattajista uskollisiin kuivamuonan merkki-ihannoijiin. Kotona valmistettu koiranruoka voidaan keittää tai antaa raakana. Yleisimmin käytetään keitettyä riisiä, johon voi lisätä pieniä määriä raejuustoa tai keittämällä kypsennettyä vähärasvaista naudanlihaa, kanaa , kalkkunaa tai seitä.


Riisin sijaan voi käyttää myös keitettyä perunaa. Vaihtoehtoisesti on olemassa ruoansulatushäiriöiden hoitoon tarkoitettuja valmisruokia. Keitettyjä luita ja rustoja ei saa koskaan antaa koirille eikä kissoille, ainoastaan raakoja luita ja rustoja.


Jo muutamissa viikoissa koirissa tapahtui selvä. Lauantai: Pakastettu (sulatettu) raaka kana paloiteltuna, harjakoiralle yksi koipi ja siivet, perulaiselle koipi ja keskiruumis. Good Housekeepingin mukaan on asiaa, mitä ei ikinä kannata antaa koiralle ruoaksi.


Ruokapalkan pitää olla koiralle maistuvaa, sen ei kannata olla samaa ruokaa, mitä koira yleensä syö.

Jos koirasi syö normaalisti kuivaruokaa, valitse palkaksi toista merkkiä, jotta se kiinnostaa enemmän, -mitä haisevampi, sitä parempi-. Keitetty ja uunissa kuivattu maksa, kana tai liha on jokaisen koiran herkkua. Lähtökohtaisesti koiralle ei tulisi antaa mitään grillipöydästä.


Kasvikset sekä kana ja liha ilman tikkuja ovat turvallisimpia vaihtoehtoja. Kanan ja sian luita ei kannata syöttää. Naudan luut soveltuvat osalle koirista , mutta osa saa niistä vatsaoireita. Vaikka koira pystyykin sulattamaan esimerkiksi kananluuta, .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje