Kananmunan keittäminen amerikkalainen

On olemassa kolme tapaa keittää kananmunat , ja kaikki on oikein. Joku haluaa laittaa kananmunat kiehuvaan veteen ja joku kylmään. Ensimmäinen tapa on amerikkalainen. Munat lisätään kiehuvaan veteen, kattila nostetaan levyltä ja kansi laitetaan päälle.


Amerikkalainen kananmunan keittotapa.

Mikään ruoka-aine ei pääse monipuolisuudessaan lähellekään kananmunaa. Poimi tästä Taina Salovaaran herkulliset kananmunareseptit ja vinkit kananmunan keittoon. Sanna Mansikkamäen uunituoreessa Muna-keittokirjassa vinkataan erilaisia tapoja valmistaa klassikkoherkku. Munan keittämistä kannattaa kokeilla joskus ” amerikkalaisella tavalla”.


Puhdistavien aineiden käytön ansiosta bakteerit kananmunien pinnalla kuolevat, mutta asialla on myös kääntöpuolensa: kananmunien kuorta . Uppomuna: Riko tuoreet munat yksitellen pieneen kuppiin ja valuta kiehuvaan, etikalla maustettuun . Eli kutakuinkin näin: kylmä vesi kattilaan odotetaan kiehumista munat jääkaapista suoraan kiehuvaan veteen otetaan aika kiehuva vesi kaadetaan pois kylmä vesi heti kattilaan Nyt uusissa kananmunapakkauksissa on kananmunan keitto-ohjeet. Keitetty kananmuna on monille erottamaton osa aamiaista.

Aivan joka kerta kananmunasta ei kuitenkaan tule niin hyvää kuin haluaisit. Olit sitten kovan tai vähän pehmeämmän kananmunan ystävä, näitä kuutta vaihetta seuraamalla onnistut joka kerta. Kanamunan kuori irtoaa parhaiten kun munat upotetaan keittämisen jälkeen hetkeksi kylmään veteen. Michelin-tason kokki Alexandra Guarnaschelli kertoo helpot niksit kananmunien tuoreuden varmistamiseksi. Ota munat huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen keittämistä , jotta kuoret eivät halkeile keitettäessä.


Käytä kyllin isoa kattilaa, jotta munat eivät kolhi toisiaan. Kuumenna kohtalaisella lämmöllä. Laita munat kattilaan ja peitä runsaalla kylmällä vedellä. Kun vesi alkaa kiehua: Erittäin löysä kananmuna : pois vedestä minuutin . Se on kananmunista , maidosta ja sokerista keitetty kuuma juoma, joka perinteisesti maustetaan neilikalla, kanelilla, rommilla tai viskillä. HS:n Torsti tietää -palstalla kysytään muun muassa kananmunien keittämisestä.


Kiehuvaan veteen laskettu kananmuna kypsyy löysäksi minuutissa, pehmeäksi minuutissa ja kovaksi minuutissa. Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy minuutissa, pehmeäksi minuutissa ja kovaksi minuutissa. Arla Oy tarjoaa luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän kaikkiin hetkiin. Katso herkulliset reseptit ja onnistu keittiössä!


Koitappa itse tunkea päivittäin takapuolestasi amerikkalaisen jalkapallon kokoinen muna ulos… Yksi strutsin muna painaa reilun kaksi kiloa ja.

Jos munakkaan tekemisessä on paljon erilaisia variaatioita, on kananmunien keittäminen ainakin yksinkertaista. Kananmunat voi keittää monella eri. MasterChef Australian tuomari Gary Mehigan näyttää miten keittää munista täydellisiä. Kisan toinen tuomari Matt Preston näyttää myös miten erotella kätevästi keltuainen valkuaisesta.


Tässä nippu nerokkaita reseptejä. Muista lukeneeni joskus ennen internet-aikaa tyypistä, joka oli vakaasti sitä mieltä, että kananmuna on terveellistä, jos keltuainen pysyy keltaisena eikä sitä kypsennetä vaaleaksi. Ketään tuskin yllättää, että kyseessä oli amerikkalainen ja kananmunantuottaja.


Hän väitti kolestroliarvojensa olevan hyvät, vaikka oli nauttinut . Nämä voimakkaat sidokset saavat kananmunan sisällön kovettumaan. Erilaisen rasvakoostumuksen vuoksi keltuainen hyytyy yleensä .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje