Etikka tahranpoisto

Happo-emäskäsittely tahranpoistossa. Valmista ammoniakkiliuosta sekä etikka - tai sitruunahappoliuosta laimennusohjeiden mukaan. Kaada liuokset omille lautasille. Liota tahra-aluetta ensin happoliuoksessa, huuhtele ja kuivaa talouspaperiin. Liota sitten ammoniakkiliuoksessa, huuhtele ja kuivaa.


Lue testatut ja toimivat neuvot tahranpoistoon tahranpoisto -oppaastamme. Ensisijainen keino on pestä tekstiili mahdollisimman kuumassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa koneessa ja tarvittaessa tehdä ennen tätä käsin paikallinen esipesu. Jos tahra pääsee imeytymään ja kuivumaan kuitujen sisään asti, se voi olla itsepintainen. Tahranpoistossa nopeus on valttia. Jos matolle on päätynyt rasvaista ruokaa, lapsen oksennusta tai lemmikin pissaa, kokeile tahranpoistoa ruokasoodalla.


Sooda puhdistaa, desinfioi ja poistaa. Herkullisen ruoanlaiton lisäksi etikka soveltuu mainiosti monenlaiseen puhdistamiseen. Toisin kuin teollisista kemikaaleista, etikasta ei synny jäämiä luontoon. Oikein annosteltuna etikalla puhdistamisesta ei jää myöskään etikan hajua. Väkiviinaetikkaa voi käyttää esimerkiksi kodinpuhdistuksessa yleispuhdistusaineena, . Mitään yleispätevää tahranpoistokikkaa ei ole olemassakaan, sillä tahranpoisto riippuu kolmesta asiasta: mitä ainetta tahra on, mitä materiaalia vaate on ja kuinka.


Sitruunamehu ja suola -seos tahralle, annetaan kuivua auringossa. Vie aikaa tunneista päiviin riippuen tahran koosta. Suorita tahranpoisto lasialustalla, esim. Liima, ei- vesiliukoinen, epoksiliima. Tuore tahra pyyhitään spriihin kostutetulla kankaalla.


Liisteri Vesi ja entsyymipitoinen pesuaine. Tahra poistetaan kevyillä liikkeillä lian ulkoreunalta kohti. Linnunkakka irtoaa liuoksella, jossa on puolet vettä ja.


Tämän jälkeen vaatteet pestään normaalisti pyykinpesukoneessa. Huomattava on kuitenkin että polyakrylaatti ei kestä etikkakäsittelyä. Lisää väriä päästävien vaatteiden . Kätevä emäntä löytää tehokkaat ja ekologiset puhdistusaineet joulusiivoukseen keittiön kaapista.


Näillä aineilla puhdistat, kirkastat ja poistat tahroja ja hajua. Ajattelinkin koota nyt tälläisen kattavan tahranpoisto -oppaan, josta toivoisin olevan hyötyä niin teille kuin ihan minullekin muistin virkistämiseksi. Etikka sopii hienhajun poistoon.


Sekoita puoli desiä etikkaa viiteen litraan kylmää vettä. Polyakrylaatti ei kestä etikkakäsittelyä. Liota vaatteita enintään tunti ja pese normaalisti. Toimivatko pesupähkinät ja jos niin miten?


Pesupähkinät ovat sapindus-sukuun kuuluvan puun syömäkelvottomia hedelmiä. Aurinko lämmittää ihanasti, mutta hikinoro valuu selässä. Valkoinen kesäpaita ei ole enää entisensä, sillä kainaloissa kiiltävät likaisenkeltaiset hikiläiskät.


IS neuvoo, miten hikijäljet saa. Avuksi tulee vanha tuttu etikka. Hikitahrat ja pinttynyt haju lähtevät etikassa liottamalla. Bio Luvil pitää vaatteesi kauniina pitkään. Löydä ja lue hyödyllisiä vinkkejä pyykinpesuun.


Jokainen vanhempi tietää ihanat mustikkatahrat lempipaidassa ja iloiset porkkanaläntit potkupuvussa. Ei hätää – tässä muutama neuvo, joilla saatat päästä tahroista eroon. Hankaa tahraa vaseliiniin pyyhityllä vanhalla hammasharjalla.


Pyyhi tahraan etikkaa ja hankaa varovasti rätillä. Mikäli tahriintuneen vaatteen materiaali on herkkää, vältä liian kovaotteista pesua. Puhdistusaineet saattavat irrottaa myös vaatteen väriä. Kun läikkyy, pitää olla nopea.


Näin erikoisneuvoja Heta Nykänen Pohjois-Savon martoista kiteyttää tahranpoiston suurimman ensiavun. Jos tiskiaine ei auta, kokeile sitruunaa ja etikkaa. Kaikki eivät pidä etikan hajusta, mutta haju poistuu matosta, vakuuttaa Nykänen.


Seuraavaksi voi kokeilla . Sitten vaan kuppi normaaliin pesuun ja käyttöön. Testasin soodaa myös saman sarjan keraamiseen haudutuspannuun. Siinä tummentumat ovat pidemmältä ajalta ja tiukemmassa.


Se tehosi paremmin, mutta . Joka kodista löytyy oivia aineita, joilla siivous, kiillotus, tahranpoisto ja hajunposto onnistuu. Ruokasooda -Kupillinen soodaa jääkaapissa poistaa hajut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje