Muotin teko kipsistä

Valamalla voi tehdä pienistä n. Hyviä esimerkkejä koulutöiksi on erilaiset korut, sormukset, koriste-esineet tai sitten itse tehty pienoismalli. Seuraavaksi käsittelen kipsi muotin tekemisen ja valun, mutta älkää unohtako että muotin voi tehdä . Mistäköhän materiaalista tulisi hyvä, helppo ja suht edullinen muotti ~300- 5grammasten pilkkien valuun. Itse olen tässä miettinyt kipsistä muotin tekoa , mutta miten on kipsin kestävyyden kanssa.


Ei viitsisi mitään kertakäyttömuotteja tehdä.

Mitä muita materiaalivaihtoehtoja . Muotin valmistus Muotin teko alkaa mallineen teosta. Malline voi olla jokin valmisesine, savesta. Punnitse osaa kipsiä ja osaa täytetta.


Sekoita ne huolellisesti. KLäsin rakennetuissa muoteissa seoksen pitää olla jo niin jäykkää ettei se malu mallineen päältä. Erittäin tarkkojen muottien tekoon.


HAITAT – Halvat lateksituotteet yleensä kutistuvat – 10.

Sivellintekniikalla tehtävät muotit lateksista vaativat jopa kerrosta, ja neljän tunnin kuivauksen jokaista kerrosta kohden. Aikaa menee kymmenen päivää tai . Alja-Safe aloituspaketissa on kaikki: muotoilugeeli ja muotin tekoastia , valukipsi, ohje et dvd:llä ja paperilla. Tarvitse lisäksi myös on.


Kaada loput kipsit muottiin. Osaisiko joku teistä neuvoa kuinka ja millä aineilla voi tehdä kopion kipsi -, posliini- ja saviesineistä? Siis kuinka ja millä aineella voi valmista esineestä muotin johon kipsin voi valaa? Toivottavasti joku teistä . Tehdessä muottisarjaa on olennaista käyttää oikeaa vesi: kipsi suhdetta, jotta muoteista tulee tasalaatuisesti huokoisia. Teknisesti vaativampien muottien valmistukseen valikoimistamme löytyvät myös mm.


Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää täyteaineita, joilla parannetaan muottien kaasunläpäisevyyttä. Siinä riittävä kaasunläpäisevyys saadaan kontrolloimalla kipsin rekristalli- soitumista . Muotin teko oli kaikista sen verran jännittävää, että tilanne tempaisi mukaansa, eikä kukaan tylsistynyt tai halunnut lähteä pois kesken kaiken. Meidän työssä tämä näkyy niin, että aikuisten käsiä ei tullut kokonaan näkyviin, miehen ranne tai aikuisten sormenpäät jäivät ilman kipsiä , mutta tämä ei . Terhi menetelmiä käytän itsekin. Tällaisen monimutkaisemman muotin valmistaminen vaatii jo hieman näppituntumaa aiheesta ja jos on kiinnostunut muottitekniikasta niin kannattaa mieluummin aloittaa harjoittelu normaalin yksiosaisen muotin valmistuksella. Lisänä jutussa testataan kipsiä figuureiden valmistuksessa.


Keraaminen Keraflott- jauhe on kestävämpää ja sileämpää kuin kipsi eikä siihen tule ikäviä kuplia.

Sen työskentelyaika on sopivan. Kipsillä on monia haluttavia . Sopivan kokoisella astialla tarkoitan astiaa jossa asian, josta muotti tehdään ja seinien välillä on pari senttiä väliä. Myös pohjalle ja pinnalle tulisi jäädä vähintään muutama sentti eroa työn välillä. Itse muotin teko alkaa sekoittamalla kipsi , josta voi lukea tässä blogi tekstissä. Näiden tuotteiden eroavaisuus on lisäksi valumateriaalien valinnassa.


Kun kipsi on sekoitettu, . Alja Safe - muottiin voit valaa silikonikumia, kipsiä tai todella nopeaa hartsia eli polyuretaanimuovia. Ainut hartsi, joka on kyllin nopea Alja Safeen valettavaksi on Smooth Cast 3Q, jonka työstöaika on sekuntia ja valmistumisaika on . Ennen kuin kuitenkaan aletaan muotin tekoon , muutama sana muottikumin valinnasta. Näitä termejä ei kannata pelätä ja sen vuoksi jättää kokeilematta muotin tekoa. Huokoiset pinnat kuten puu tai kipsi vaativat pintaansa pinnoitusaineen Super Seal, joka tiivistää pinnan huokoisuuden.


Muottisilikoni tarkan muotin tekoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje