Tagliatelle pasta keittäminen

Minä onnistun aina keittämään tuorepastan sellaiseksi pahan makuiseksi, vai lieneekö se sitten tuorepastan oikea maku. Jos kyseessä on tagliatelle (tai saman teen muidenkin tuorepastojen kanssa), ota pastat paketista ja irrottele ne toisistaan huolellisesti ennen kiehuvaan (suolattuun) veteen laittoa. Käytä sadan gramman pasta -annosta kohden noin litra vettä.


Pastassa säilyy näin hyvä maku ja tärkkelys, jotka ovat tärkeitä lopputuloksen kannalta. Jos teet kylmän pastasalaatin , huuhtele pasta.

Tämä estää pastaa tarttumasta toisiinsa kiinni. Näitä aineksia tarvitset: Pastaa (spagettia, makaronia, tagliatellea tms.) Suolaa. Keitä pasta napakan kypsäksi, älä lötköksi asti. Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla. Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan.


Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin tarraa kastike vain pintaan. Tuorepasta sen sijaan keitetään täysin pehmeäksi, .

Pasta kannattaa keittää pakkauksen ohjeita seuraten. Pasta on parhaimmillaan al dente, eli silloin kun pastassa on vielä sopivasti purutuntumaa jäljellä. Pasta pannaan aina kiehuvaan veteen, ja jottakiehuminen ei pysähtyisi pitkäksi aikaa, on hyvä peittää kattila kannellakunnes vesi. Pastaruokia riittää moneen makuun. Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet , spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä.


Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse. Ikilempparit lasagne, bolognese, ja carbonara sekä jo klassikoksi muodostunut avokadopasta vastaavat syksyiseen . Kun vesi kiehuu taas (suola on liuennut) laita KERRALLA kaikki pasta. Pitkä pasta kuten spagetti, linguine ja tagliatelle keitetään hellästi pastaa rikkomatta. Vesi pehmittää pastan vähitellen, jolloin se on helppo painaa kiehuvaan veteen. Vedessä uivat pastat (riippumatta pastan tyypistä) kaipaavat aina sekoittamista.


Erityisesti maailmanmatkaajaa kiinnostivat kiinalaisten nauttimat makaronin tyyppiset ohuet pastat. Pasta oli suosittu ruoka Italiassa jo ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla, . Tagliatelle ( pastataikina ). Vatkaa munat käsin ja lisää joukkoon etikka. Vaivaa taikinaa hyvin, n.

Leikkaa taikina useaan osaan ja tee siitä ohuita taikinalevyjä kaulimella tai pastakoneella. Pastan keittämisen myyttiä on vihdoin kumottu. Vaikka tämä vaikuttaa helpolta, on lopputuloksen usein ylikypsä, vetelä pasta.


Pastan valmistamisesta on useita mielipiteitä, mutta italiailaisten . Pappardelle: kapea, poimureunainen nuudeli. Penne: ontto, sulkakynän terän muotoinen pasta. Spagetti: ohut nauhapasta. Ravioli: pyöreä tai puolikuun muotoinen pastatyyny. Rigatoni: ontto, lyhyt, uurteinen, putkipasta.


Tortelli: täytetty pastaneliö. Jos haluat noudattaa perinnettä, käytä tällaisen pastan kanssa jauhelihakastiketta bolognalaiseen tapaan. Barilla suosittelee myös keittokinkkua ja herneitä, . Pasta tulee keittää runsaassa vesimäärässä. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja katso.


Gluteenittoman pastan valmistuksessa tarvitaan jokin proteiini gluteenin tilalle, jotta pastaan saadaan haluttu rakenne. Semperin gluteenittomien. Miten tuorepasta eroaa tavallisesta pastasta? Itse asiassa kaikki pasta on ensin tuoretta ja sitten se kuivataan.


Näin taataan pitkä säilyvyys, mutta menetetään maussa. Puuttuu: tagliatelle Tiesitkö? Kuivapasta on täysin eri asia kuin tuorepasta – merkittävät.


Useimmat mieltävät, että tuorepasta on kalliimman hintansa vuoksi automaattisesti parempaa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan tuore- ja kuivapasta ovat eri tuotteita eri tilanteita varten. Valmistuneen kotipastan voi keittää heti tuoreena tai kuivattaa. Keittäminen ei vie kuin hetken kiehuvassa vedessä, kuten tuorepastalla.


Valmistamalla pastan itse voit muotoilla pastasta minkä muotoisia kuvioita tahansa. Pastataikinaan saa vaihtelua lisäämällä siihen esim. Hyvästi tagliatellet ja tortelliinit, sillä trendikäs pasta syntyy nyt kesäkurpitsasta! Kesäkurpitsan terveyshyödyt ovat huomattavat, ja samalla siitä saatava kalorimäärä on vain murto-osa verrattuna oikeaan pastaan. Kaiken lisäksi kesäkurpitsapastan valmistus on helppoa ja nopeaa.


Kurpitsoja löytyy jokaisesta ruokakaupasta, . Pasta carbonara on saanut nimensä miilunpolttajien mukaan. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan. Pasta valmistettiin nimittäin hiilien päällä. Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje