Seinän ja katonrajan maalaus

Millä tavalla seinän ja katon listattomasta rajasta saa telalla maalatessa siistin? Jostain rajaimesta luin jotain juttua, onko se se oikea keino siisti. Maalari näyttää, kuinka seinä maalataan upean lopputuloksen aikaansaamiseksi. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit sisäseinän maalaamiseen.


Seinien maalaus aloitetaan tyhjentämällä maalattava tila huonekaluista, ja puhdistamalla maalattavat seinät.

Mikäli huonekaluja ei esim. Tästä syystä kannattaa hankkia ns. Veden haihtumiseen vaikuttavat pääasiassa maalipinnan huokoisuus ja imevyys, sisäilman lämpötila, ilman suhteellinen kosteus sekä sisätilan ilmavirtaukset. Ne seinät pitää varmaan pariin kertaan maalata , eli pari päivää menee maalatessa ja sit kuivumisaika.


Yksi käytännön vinkki : mä olen taistellut katonrajan kanssa maalaamisessa. Kannattaako katto ja seinät maalata samalla sävyllä? Onko olemassa katon rajaan laitettavaa valkoista, kapeaa.

Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Mistä kannattaisi alottaa seinän maalaaminen. Välimuistissa Samankaltaisia 6. Joo-o, pitäisi emännän käskystä maalata seinää , eteinen aluksi näin, mutta mistä alottasin?


Jos täytyy maalata koko eteinen, ni ensteks katto, sitten seinät ylhäältä alaspäin ja viimeisenä lattia, jos lattia täytyy maalata ! Maalaa ensin nurkat ja katonraja pänselillä. Ennen siveltimiin tarttumista kannattaa seinä putsata, reiät kitata ja pinta tasoittaa. Makuuhuone kannattaa maalata aamulla, jotta seinät ehtivät kuivua iltaan mennessä.


Maalarinteippi on hyvä apu tarkkoja rajauksia tehtäessä esimerkiksi hankaliin kulmiin ja katonrajaan. Jos operoitava seinä on kovin erivärinen kuin uusi maali, sisäseinien maalaus on syytä aloittaa samansävyisellä pohjamaalilla. Pohjamaalilla varmistat, että lopullinen väri asettuu kohdilleen sekä saat urakkaan hiukan enemmän työstöaikaa, sillä . Uusi tela pitää pestä ja kuivata ja sen pitkäkarvaiset reunat leikata, muuten tulee helposti raitoja seinään. Mikrokuitutelalla saa tasaisinta jälkeä. Huonolaatuisesta pensselistä jää karvoja.


Maalausvälineissä kannattaa panostaa laatuun. Ne pitää nyppiä pois, kun maali on märkää.

Maalit eivät ole tutkimusten mukaan sisäilman suurimpia ”pilaajia”. Maalattavat sisäpinnat – seinät ja katot – ovat kuitenkin pinta-alaltaan suhteellisen suuria, joten ei ole samantekevää millä maalilla ne maalataan. Käyttämällä parhaaseen M1-luokkaan kuuluvia maaleja tehdään maalipintoja, joiden päästöt sisäilmaan ovat . Ensin on suojattava lattia niiltä osin, missä maalit säilytetään ja sekoitellaan ja sitten maalattavalta alueelta. Varminta on suojata koko lattia-alue remonttikohteesta.


On muistettava katsoa välillä kenkiään, ettei maalia kulkeudu muihin tiloihin. Kun maaliastia aukaistaan, niin kannattaa . Seinämaaleilla on helppo muuttaa kodin sisustusta. Ilme muuttuu esimerkiksi käyttämällä voimakkaita värisävyjä tehosteseinänä tai maalaamalla koko huone hennon vaaleaksi. Seinien maalaaminen on ehdottomasti lempiremonttipuuhaani.


Maalin kiiltoaste kannattaa valita huoneen . Muutaman euron rautakauppapakkauksien teloilla ei kovin tasaista jälkeä saa, seinämaalaus vaatii kunnollisen telan. Maksavat reilun kympin yleensä. Ja jatkovarsi, jotta maalaus sujuu riittävän nopeasti ja kerralla koko seinän korkeudelta.


Kaikki pienet välit ja katonrajan vedät pensselillä. Kulmat, lattianraja, oviaukot ja ikkunanpielet rajataan siveltimellä, kuten myös sähkökatkaisijoiden ympärykset. Hio ja tasoita seinän kolot tasoitteella.


Suojaa lattia ja jos et irroita listoja niin suojaa ne maalarin teipillä. Huomioi katonraja jonne pitäisi jättää noin sentti valkoista rajaa. Jos kyseessä on rapattu katto ja maalataan ensimmäistä kertaa kysy oikea maalia ettei rappaus tipu!


Jos maalattava seinä on kovin erivärinen kuin uusi maali, sisäseinien maalaus on syytä aloittaa samansävyisellä pohjamaalilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje