Massiivipuutaso käsittely

Kasviöljyihin perustuvat Osmo Color -tuotteet eivät sisällä haitallisia aineita, joten niitä voi turvallisesti käyttää myös keittiön työtasojen ja pöydänkansien käsittelyyn. Tasojen käsittely kauttaaltaan ympäri ehkäisee puulevyn . Massiivipuutasot keittiöön? Tuli sählättyä keittiön massiivipuutasojen tilauksen kanssa, ja nyt olisi myytävänä ylimääräinen 126cm x 62cm IKEAn koivuinen puutaso.


Puupintojen käsittely vaatii huolellista pohjatyötä. Varmistuaksenne, että työtaso pysyy hyvänä koko sen eliniän, olkaa hyvä ja lukekaa nämä ohjeet huolellisesti. Mitä enemmän työtasoa hoidetaan, sitä paremmaksi sen lian ja kosteudenkestävyys tulee.


Käsitelty työtaso on jossain määrin likaa, vettä, alkoholia ja muita . Remontti-Reiska ja Ari huoltavat massiivipuiset työtasot keittiössä hiomalla ja lopuksi öljyämällä ne. Totta on, että alussa massiivipuutasoa täytyy käsitellä varmaan enemmän kuin muita. Silti se ei minusta ollut ongelma, öljyttiin muutama kerta vuodessa ja vaha on sitten kerran levitetty pintaan ja sen jälkeen ei olla tehty mitään. Luonnollisesti pyyhin aina roiskevedet pois, mutta niin tekisin olisi taso mikä . Puutason öljyämisestä (taas) 5. Lisää tuloksia kohteesta keskustelu.


Voiko keittiön puutason käsitellä itse? Aihe vapaa Välimuistissa Samankaltaisia 8. Erityisen tärkeää on käsitellä puun poikkileikkauspinnat. Pyyhi mahdollinen ylimääräinen öljy pinnalta.


Osmo-puuvahausliinalla tai vastaavalla nukkaamattomalla liinalla. Anna kuivua huoneen- lämmössä 12–tuntia. Toista käsittely 2–kertaa. Huomaa, että ainemenekki pienenee levityskertojen myötä. Tee sahausreunan käsittely edellisenä päivänä ennen pintakäsittelyä.


Mikäli kalusteasennuksessa tulee vastaan kulmia, on levyn leveyssuuntaan tapahtuva kosteus eläminen otettava huomioon. Levyjen liitokset, joissa levyn suunta muuttuu pitkittäisestä poikittaiseksi, on hyvä liittää siihen suunnitellulla liitoshelalla. Ja miten ja millä putsaatte pinnan ennen öljyämistä?


Uutta meillä on myös öljykäsitelty puulattia (sävytetty). Millaisilla pesuaineilla pesette tälläisiä lattioita, ilman että käsittelyt liukenevat pesuveden mukana? Ja sitäkin vielä ihmettelen miten saan rosterikoneista sormenjäljet pois?


Etukäteen jo kiittäen -Slik-. Kysyisin teiltä kokemuksia kannattaako lapsiperheessä laittaa massiivipuutasoja vai onko ne ihan mahdottomia pitää kondiksessa? Taso ei ollut aluksikaan oikein tasaisen värinen vaan läheltä katsottuna sen näki värjätyksi. Meillä oli Topilta tummaksi käsitelty taso.


Se ei ollut tosin se kaikkein vaalein alunperinkään mutta sävyä sai kummasti kun monta kertaa öljysi tason ja niin . Puu on pehmeämpää kuin moni muu materiaali, joten huoleton käyttäjä tekee siihen helposti jälkiä. Kun pinnan vielä hiomisen jälkeen käsittelee öljyllä, on työtaso taas kuin uusi. Uuden puutason pinta on käsiteltävä ennen käyttöönottoa, . Jotta työtaso kestäisi hyvänä koko sen eliniän, käsitelkää työ- taso laimentamattomalla työta- soöljyllä, jota on saatavissa puu- tasotoimittajaltasi.


Uudelleen hiotut ja öljyllä käsitellyt massiivipuutasot ovat kuin uudet! Työtaso öljy- tään tarvittaessa. Keittiön työtasot ovat massiivipyökkiä ja olivat vuosien kuluessa pinttyneet likaisiksi ja tahraisiksi.


Tasoja oli käsitelty säännöllisesti parafiiniöljyllä, joka oli talon rakennusaikaan . Puu on elävä materiaali, joka elää ilman lämpötilan ja kosteuden mukaan. Hinnaltaan massiivipuutaso osuu laminaattitason ja kivitason väliin. Pese käytetyt pinnat hyvin ennen öljyämistä.


Jos pinta tuntuu karkealta tai kiilto on epätasainen, hio varovasti puun syyn mukaisesti hiontasienellä. Imuroi hiontapöly huolellisesti .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje