Paksu pizzapohja pellillinen

Pizzapohja on helposti kaulittava. Sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka, vegaani, maidoton. Reseptin tekijä: rusinamuffinssi. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin.


Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota puoilisen tuntia. Kauli tai painele taikina pellille , täytä halauamillasi täytteillä ja paista uunissa 2asteessa noin minuuttia. Olen tehnyt tällä reseptillä pitsaa jo kohta vuotta ja sitä kehutaan aina= ) Itse käytän yleiskonetta ja annankin sen vaivata niin kauan,että taikina on kuin pehmeä pallo.


Kananmunaton, kasvisruoka, vegaani, maidoton. Valmista Pannupizza Americana tällä reseptillä. Vinkki: Tällä taikinalla tulee paksupohjainen pizza.


Puolittamalla annoksen saat yhden samankokoisen, ohutpohjaisen pizzan. Perustaikina: dl kädenlämpöistä vettä ½ pkt (g) hiivaa rkl öljyä ½ tl suolaa dl vehnäjauhoja. Olipa helppo ohje ja hyvä pohja. Ite levitin viel öljyä hiukan pellille ja sit vasta laitoin pohjan siihe,ni jopas oli ihanan rapeeta. Ihan paras ohje, kiitos tästä!


Kerrankin tuli hyvä pohja! Kiitos hyvästä ohjeesta, kirjoittaa nimimerkki helmieh. Etsitkö helposti kaulittavaa pizzapohjareseptiä, joka onnistuu joka kerta?


Pirkka pastakastiketta (tomaatti-valkosipuli). HK ylikypsää saunapalvikinkkua suikaloituna. Kotona tehty täydellinen pizza. Mittaa noin asteinen vesi kulhoon.


Huippukokki Hans Välimäki vieraili Huomenta Suomen Makuja-osiossa ja paljasti huikean vinkin, jolla kotikokki saa pizzan maistumaan äärimmäisen makoisalta. Lisää myös suola ja öljy. Pehmitä öljyssä kattilassa silputtu sipuli ja valkosipuli.


Taputtele taikina leivinpaperille pellille. Levitä tomaattiseos taikinan päälle. Peitä pinta tomaattiviipaleilla ja kinkulla. Hyvä pizzapohja on edellytys pizzan onnistumiselle, täytteet voi valita makunsa mukaan. Katso esimerkkejä täytevaihtoehdoista Koekeittiön Pizza reseptistä.


En kaipaa ohutta plättyä vaan kunnon paksu pehmeä pohja, pellillinen ! Paras pizzapohja kyllä on ehdottomasti sellanen ohut ja samaan aikaan rapea ja pehmeä. Kertokaa miten siitä saisi sellaisen rapsakan muttei liian paksua ? Tuntuu jotenkin paljolta laittaa puoli pussia kuivahiivaa, en haluis että se hiiva. Jos löytyy pizzakivi , se on loistava apu, mutta pelkällä uunipellilläkin pärjää. Uunipelti esilämmitetään uunissa samalla kun uuni lämpiää, eli pizza leivotaan ja täytetään leivinpaperin päällä, jolla se siirretään sitten nopeasti kuumalle pellille.


Pizza paistetaan uunin alatasolla nopeasti kypsäksi. Tätä pitsataikina reseptiä käytän yleensä kun teen pellillinen pizzaa. Taikina: taikina dl haaleaa vettä dl ruokaöljyä tl suolaa palaa hiivaa noin dl vehnäjauhoja . Jos taas käytät tavallista uunia, saa uunin lämpötila olla 2astetta. Ohjeen mukaan tehdystä pizzapohjan taikinasta syntyy yksi pellillinen tai kaksi isoa, pyöreää pizzaa (Ø noin cm). Panosta laadukkaisiin raaka- aineisiin ja uunikiveen.


Italialainen pizza tarkoittaa paperinohutta pohjaa sekä niukasti laadukkaita täytteitä. Laita vuolukivi pellille , pelti uuniin ja uuni täysille – kyllä, se vajaa 3astetta tarvitaan! Jos pizzakiveä ei ole, kuumenna ainakin pelti valmiiksi uunissa.


Anna pellin kuumentua uunin mukana ja ota se pois vain vetääksesi leivinpaperi pizzoineen nopeasti pellille. Aivan kylmän pellin kanssa pohjasta on vaikeaa saada yhtä aikaa rapeaa ja mehevää. Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja asettele pizzataikina pellille. Suikaloi mozzarellaviipaleet ja levitä pizzapohjalle.


Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pizzan päälle. Pirskota tomaateille hieman oliiviöljyä. Laita pizza uunin alaosaan, paista minuuttia. Nosta pizza uunin keskiosaan ja paahda vielä noin minuuttia tai kunnes .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje