Ilmankuivain kellariin

Ajattelin jakaa positiivisen kokemusken ilmankuivaimen hankinnasta. Kesän helteet saivat kellarin kostumaan aika ikävälle tasolle. Hormien veto ei näyttänyt riittävän, joten ei auttanut muu kuin hankkia ilmankuivain. Hain (K)rautakaupasta (2e) (Paremman tiedon puutteessa) TM rakennusmaailman . Kellariin ilmestynyt hometta 10. Ilmankuivain kellarissa 31.


Kosteudenpoistaja ehkäisee kosteusvaurioilta ja parantaa sisäilmaa. Yksi kosteuden aiheuttaja on päivitystä kaipaava vanha salaojitus. Koska salaojituksen uusiminen on melko suuri investointi, voi kosteudenpoistaja auttaa pitämään kosteuden poissa kellarista.


Näyttö ilmankosteusarvoille. Ajastin automaattiseen käynnistämiseen ja sammuttamiseen. ViestiKirjoittaja Aulis Pinnanperä 09. Moi vaan, ajattelin laittaa rintamamiestaloni kellariosaan kosteudenpoistajan, siis sellaisen kosteutta keräävän laitteen, joka toimii sähköllä. Viileissä kellarissa on usein kosteaa, tuuletuksesta huolimatta - tai juuri siitä syystä.


Ratkaisu ongelmaan on ilmankuivain ! Autotalli tai kellari voivat kaivata ajoittain ylimääräistä kuivatusta ja vesivahinkojakin sattuu, jolloin tarvitaan pikaista kuivatusapua. Kotitalouskäyttöön tarkoitettuja ilmankuivaimia on markkinoilla runsaasti. Mitä tehokkaampi kosteudenpoistaja, sitä nopeammin se kuivaa pyykit ja poistaa kosteuden kellarista.


Teetimme testin, jossa mitattiin viisi laitetta. Muuten käy niin, että asuinkerroksen lämmin, elämisestä kosteutta kerännyt ilma kellariin päästyään kondensoi ylimääräisen veden kellarin kylmempiin pintoihin. Keskikesän helteillä sitten kaikki luukut kiinni ja kellariin kondensoiva ilmankuivain pörisemään. Välikausina kannattaa seurata ulkoilman kastepisteen. Mä oon ainakin nähnyt yhden rintamamiestalon kellarin kuivavan kun laittoi 125mm kanavapuhaltimen imemään kostean ilman suoraan pihalle ja korvausilma tuli rappujen kautta vaikka ovi oli kiinni kun yläkertaan vievien puurappujen väleissä oli niin isot raot et niistä oiken puhalti uutta ilmaa kellariin ,. Monen vanhan talon ongelma on kellariin kertyvä vesi.


Betoniseinät ovat jatkuvasti märät ja mikä pahinta, kellarissa olevat tavarat ummehtuvat tai homehtuvat. Joidenkin kellarit kostuvat keväällä ja kuivuvat kesällä mutta sitten on niitäkin joilla käy täysin päinvastoin. Trotecin ilmankuivain : edullinen ja monipuolinen. Mikä ilmankuivain sopii sinulle parhaiten?


Letkullinen malli pitäisi olla. Sopii enintään 40m³ huoneeseen, kuten kellariin tai pesutupaan. Hiljainen, selkeä ohjauspaneeli, helposti puhdistettava pölysuodatin. Vesimäärän ilmaisin ja signaali täyttymiselle, vesisäiliö irrotettavissa.


Stadler Form Albert kosteudenpoistaja takaa kotiisi tai mökillesiriittävän kuivan ilman. Esimerkiksi kellarit tai pyykinkuivaushuoneet ovat yleensä liian kosteita. Albert varmistaa pyykkien nopean kuivauksen ja ehkäisee kostean ja tunkkaisen ilman muodostumista sisätiloissa. Albert on näppärä liikutella pyöriensä ansiosta ja . Tehokkaat kosteudenpoistaja ja rakennuskuivaimet kellariin tai autotaliin. Kesäisin kosteutta voi olla todella paljon, mutta liiallista kosteutta esiintyy myös talvella esim.


Liiallinen kosteus ei ole hyväksi sillä se saattaa johtaa homevaurioihin. Wilfan kosteudenpoistajalla keräät . Vältä kellarin haju ja kosteus säilytettävissä tavaroissa. Kun vaatehuone tuntuu tunkkaiselta tai kellarissa säilyttämät esineet nihkeiltä, kannattaa kosteudenpoistaja laittaa töihin näihin tiloihin.


Omaisuutesi säilyy turvassa homeelta ja kosteudelta. Myös tuo ilmankuivain hankittiin osin siksi, että mielestäni talon painovoimainen ilmanvaihto ei toimi kellaritilassa riittävän tehokkaasti. Johtuisiko tuo korkea ilmankosteus ulkoilman ja sisätilan lämpötilaeroista, koska talvella .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje