Mistä tietää että granaattiomena kypsä

Tuossa olisi yksi odottamassa pöydällä, mutta mistä tiedän, onko se sopiva syötäväksi? Voit kokeilla myös irrottaa ananaksen lehtiruodin keskeltä lehden – jos se lähtee helposti, on ananas kypsä. Myös kypsä mango tuoksuu makealle. Lisäksi mangoa voi tunnustella, mutta väristä et voi päätellä kypsyydestä mitään.


Granaattiomena on kypsä kun sen kuori on kiiltävä.

Mistä sitten tietää , onko granaattiomena kypsä ? Koputtele sitten granaattiomenan kuorta lusikalla niin, että siemenet putoavat kulhoon. Mangon väri ei kerro sen kypsyydestä mitään , vaan mangoon pätee perinteinen tunnusteluteoria, mutta myös hajuaistilla on tärkeä rooli kypsyystestissä. Uusi tuttavuus vaatii hieman opettelua ja olemme saaneet runsaasti kysymyksiä kuinka valitaan kypsä hedelmä.


Kypsän persimonin vehriö irtoaa nyppäisemällä. On kuitenkin syytä muistaa, että keskimääräisiltä ravintoarvoiltaan persimon ei yllä esimerkiksi kotimaisten juuresten tasolle. Tein lounaaksi salaattia.


Ilman suurempia roiskeita seinällä.

Kun kerroin mehulinkouskokemuksiani, kanssabloggaaja kehotti kokeilemaan naputtelutekniikkaa granaattiomenan siementen ulos saamiseksi. Etyleeni vaikuttaa hedelmien sekä aromin että maun muodostumiseen ja nopeuttaa hedelmien kypsymistä. Kypsänä hedelmä on ryppyinen ja näyttää nahistuneelta, sen kuori on purppuranvärinen, ohut ja rapea. Eli joskus lapsena olen maistanut ja pidin kovasti:) En vaan enää muista miten sitä syötiin.


Entä mistä tiedän että hedelmä on kypsä , mutta ei vielä pilalla. Isot granaattiomenat ovat parhaita ja niiden parhain sesonki on joulun molemmin puolin. Olen havainnut että hieman nuhjaantuneen näköiset ovat parhaita ja sopivan kypsiä. Kuoren pitää olla napakka kauttaaltaan, jos kuori on upottavan pehmeä paikoin, älä osta, silloin granaattiomena on härskiintynyt.


Raikastaa tuota tuhtia juustoa oikein hyvin. Menee oikeastaan salaatinkastikkeestakin. Miten te olette käyttäneet granaattiomenaa ? Tiedämme kaikki sen raivostuttavan ihmisen hedelmähyllyillä, joka puristelee, tutkii ja jopa nuuhkii läpi joka ikisen hedelmän ennen ostovalintaa. Toisaalta melkein yhtä rasittavaa on laittaa ostoskoriin ensimmäinen käteen osunut hedelmä, ja todeta kotona, että se on raaka tai liian kypsä. Mistä tietää että kyseiset hedelmät on kypsiä ? Kuuluuko siemenet purra rikki?


Valitse kaupassa kiiltävä, painava ja kova hedelmä. Rupunen ja pehmentynyt on ylikypsä.

Säilytä hedelmät kotona jääkaapissa. Pelkät siemenet säilyvät jääkaapissa hyvinä noin viikon. Näin satokaudella granaattiomenaa saa varsin sopuisaan hintaan. Käsitys kalliista hinnasta taitaa tulla siitä, että yksi hedelmä maksaa . Avuttomana kyselen, mistä tietää granaatin omenan olevan kypsä , entä miten sen helpoiten kuorisi, niin että jäisi tosiaan vain ne punaiset.


Syödessä granaattiomena halkaistaan tai lohkotaan ja malto siemenineen syödään lusikalla. Hedelmän voi puristaa mehuksi. EI SIIS KUORITA, vaan syödään . Voit kokeilla, tuntuuko granaattiomena painavalta, mikä kertoo, että sen sisällä on kypsynyt jo runsaasti mehuisia . Katso videolta vinkki, miten valitset kypsän passionhedelmän. Kevään herkullisin hedelmä sopii moneen, esimerkiksi kakkuihin tai aamujogurtin raikastukseksi.


Katso vinkkejä ruoanlaittoon, arkarteluun, liikuntaan, puutarhanhoitoon ja moneen muuhun. En tiedä miten nuo tiedot tuolla on, siis mistä kerätty, mutta esim.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje