Vessan kaakeleiden maalaus

Ajattelin kirjoitella aiheesta, josta olisin itse kaivannut enemmän tietoa, kun projektiimme ryhdyin, nimittäin kaakeleiden maalauksesta. Kun tutkin aihetta, löysin blogipostauksia lähinnä jenkkilästä ja nekin olivat melko vanhoja ja tietenkin toteutettu tuotteilla, joita ei Suomessa ole tarjolla. Voi kuinka kaunis tuli vessasta ! Tein purkin ohjeen mukaan mutta ihan tuli epätasainen ja kamalat valumat.


Nyt mietin, että voikohan sitä vielä jotenkin korjata esim. Nuoren parin kylpyhuone kaipasi uudistusta. Lue, miten kylpyhuoneen kaakeleiden maalaus toteutettiin nopeasti ja edullisesti laattapinnoitteella!


Jos kylpyhuone kaipaa vain uusia pintoja, kilpailevia vaihtoehtoja täysremontille ovat kaakeleiden maalaus , pinnoitus, päällystys ja mikrosementointi. Varsinkin sisustuslehdistä tuttu trendikäs mikrosementointi on kasvattanut suosiotaan. Kaakelimaalaus on kuitenkin menetelmistä ehdottomasti edullisin . Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit , jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa.


Kaakeleiden maalaus onnistuu, mutta touhussa on omat niksinsä. Kaikki alkoi ihan hyvin, niin aina. Tampereen Rautiassa riemastuin tiedosta, ettei vessan kaakeleiden maalaamiseen välttämättä vaadita valuvia kaakelimaaleja, vaan oikeanlaisella pohjamaalilla . Sitten kaakeleiden kimppuun. Kaakelit olivat muuten hyvässä kunnossa, mutta harmaat, pinttyneet saumat häiritsivät. Ensin ajattelin käydä ainoastaan saumat läpi valkoisella saumakynällä, mutta lopulta päädyin maalaamaan koko kaakeloinnin valkoiseksi.


Prismassa oli vielä sopivasti miinus prossaa . Tällä kertaa eteinen sekä pikkuvessa ovat saaneet maalia pintaansa. Tässä postauksessa kerron pikkuvessan maalaamisesta sekä pienestä ehostamisesta. Aine saa kuivua puolisen tuntia, jonka jälkeen se puhdistetaan kaakelista kostealla sienellä.


Pikkuvessan kalusteet ovat . Anna aineen kuivua kaksi vuorokautta. Valkoisen aineen voi myös sävyttää väripigmentillä. Kun aiot käyttää kaakelimaalia, pese pinnat huolellisesti jo edellisenä päivänä.


Paras maalausjälki syntyy . Markkinoilla on jo kymmenisen vuotta ollut. On myös muistettava se, että kaakelimaaleja ei ole tarkoitettu silikonille, ja silikonit ne pitää poistaa ennen maalausta. Teipin liima aiheuttaa maalin kanssa kemiallisen . Kannattaa ottaa maali kiiltävänä eikä mattana, jos vettä roiskuu. Vessan maalaus onnistuu varmasti. Itse emme uskaltaneet (vielä) maalata suihkutilaa, koska siinä vettä roiskuu niin paljon että vaatii maalilta enemmän.


Mutta vessaan voi hyvin maalata seinät ja lattian. Olen ajatellut tehdä jotain rumalle vessalle. Seinälaatat ovat rumanväriset, samoin lattialaatat. Pitääkö ne laatat puhdistaa ensin jollain ja millä?


En jaksaisi lähteä repimään laattoja vaan mielummin maalaisin. Näin maalaat kuivien tilojen kaakelit. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit kaakeleiden. Kaakelien maalaus on nopea ja helppo tapa muuttaa koko keittiön ilme.


Katso työvaiheet sekä kuvat ennen ja jälkeen! VIDEO: Kylpyhuoneen vanhat kaakelit voi maalata , mutta siihen ei voi käyttää mitä tahansa maalia. Meillä oli edelliset asukkaat tuunanneet vessojen ja keittiön kaakelit myyntiä varten.


Viime viikon torstaina pesivät meidän koko vessan. Seuraavana päivänä ruiskuttivat seinät ja siitä seuraavana päivänä lattian. Tänään kävivät vielä siivoamassa, poistamassa kaikki teippaukset ja laittoivat uudet silikonit koko tilaan. Nyt on saatavilla vlaattamaalilla jolla voisi maalata kylpyhuoneen (märkätila ja vesikiertoinen lattilämmitys) ja wc (kuiva tila, ei lattiakaivoa) kauttaaltaan ja näin saada miellyttävämpi tila ennen parin vuoden päästä tulevaa putkiremppaa.


Kyseessä -valmistunut rivari. Kaipasin meidän vessaan vaaleampaa, valoisampaa ilmettä ja koska en saanut miestä lämpenemään kaakeleiden vaihtoon ja isompaan remppaan, tyydyin maalailuun. Kysymys onkin voiko koko tilan .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje