Kloriitti ph

Kloriitti on siis klooripitoinen aine, jota voidaan käyttää mm. Myös kloriittia laimennettaessa . Kloorivalkaisu tehdään nimestään huolimatta yleensä kloriitti nimisellä aineella. Nyt esittäisin sitten tyhmän kysymyksen, varautukaa :D Mitä eroa on kloorilla ja kloriitilla ? Mulla on ollut kloriittia , jolla olen valkaissut lakanoita yms, ja pessyt meidän kylpyammeen tummentumista.


Kloori ärsyttää ja syövyttää silmiä, ihoa ja erityisesti hengityselimiä voiden aiheuttaa pahimmillaan pysyvän vammautumisen. Ihmisen lisäksi kloori on haitallinen aine myös ympäristölle. Käyttöohje Lisää Kodin Klorite aina kylmään veteen ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Upota siivousvälineet liuokseen ja anna vaikuttaa min.


Puhtaana se esiintyy kaksiatomisena kaasuna (Cl2). Kylpyhuoneessa kannattaa pestä ensi tuolla emäksisella ja sitten mahdolliset jäljelle jääneet kalkkisaostumat happamalla ( ph alle 7). Hyvä muistisääntö on että emäksisellä lähtee lika ja rasva, happamalla kalkki.


Kloriittia et tarvitse, toluista muistaakseni joku oli emäksinen. Mihin kaikkeen siivoukseen te käytätte kloriittia ? Uskaltaako sillä pestä esim keittiön kaapin ovet, jos laimentaa hyvin? Lattioissa ja seinäpinnoissa voi olla myös kalkkisaostumia, jotka taas lähtevät parhaiten hieman happamalla pesuaineella.


Muodostaa mikrobeja tappavaa alikloorihapoketta (aktiivikloorimäärä) Tekniset tiedot: Keltainen kirkas lievästi kloorinhajuinen neste. Helsingin kaupunginkirjasto. H -arvon voit tarkistaa pesuainepakkauksesta. Rasvalikaan tehoaa taas paremmin emäksiset aineet ( pH yli 8), joten joskus pinttyneet liat voivat vaatia ensin happaman aineen käsittelyn ja sitten emäksisen aineen.


Klooria käytettäessä ei saa käyttää lämmintä tai kuumaa vettä, ettei kloori höyrystyessään mene hengitysteihin. Ylläpitosiivouksessa kaakelit puhdistetaan neutraalilla käsiastianpesu- tai yleispuhdistusaineella. Tiukasti pinttynyt lika lähtee emäksisellä, pH 11–1 tai heikosti emäksisellä, pH 1–1 pesuaineella, josta valmistetaan ohjeiden mukainen pesuaineliuos. Työvälineeksi sopii hankaava pesin tai harja.


Hitaasti liukenevan osan kloori takaa tarkan desinfioinnin pitkällä aikavälillä, ja lisäksi se sisältää seuraavat yhdistelmäaineet: levänesto- ja flokkausaineet sekä pH -stabilaattori. Tabletit uusitaan, kun vanhoista on jäljellä. Tarkista veden pH -taso ja klooripitoisuus säännöllisesti testiliuskoja käyttämällä. Pakkaus sisältää testiliuskaa. Allaskemikaalit allasveden hoitoon ja puhtaanapitoon.


Klooripohjaiset ja myös kloorittomat vaihtoehdot. Vaikka kuinka suojaisit valkoisia popojasi, jossain vaiheessa ne menettävät kauniin hohtonsa. Mutta onneksi tennareiden puhdistaminen on yllättävän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje