Ruokasooda sohva

Ruokasooda toimii myös siivouksessa. Vaikka ruokasooda on etikan tavoin lähes kaikille tuttu aine, ei monikaan ole kokeillut soodan käyttöä siivous- ja puhdistusaineena. Ominaisuuksiensa ansiosta ruokasooda. Vuodevaatteet vaihdetaan usein ja tyynyäkin muistaa välillä käyttää pesukoneessa, mutta miten on patjan laita?


Unohda kalliit pesulakäynnit ja kaupan vahvat puhdistusaineet. Patjan saa tietenkin puhdistettua ruokasoodan avulla. Voiko soodaa laittaa esim.


Auttaa myös jos on kiehunut keitos yli hellalle niin sooda -suolaseos auttaa. Millä oksennuksen haju pois sohvasta ? Miten saan sohvat puhtaaksi? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Ummehtunut haju pois vanhasta sohvasta? Jos sohvasi istuimen alla on petivaatelaatikko, niinkuin luulen lukeneeni, kokeile laittaa laatikkoon muutama matala astia joissa on soodaa, ja katso auttaako tunkkaiseen tuoksuun yhtaan.


Meilla kaytetaan ruokasoodaa mm. Tupakanhaju pois sohvasta ? Punaviinitahra kankaassa 14. Haju on sellainen pitkään kosteana. Välimuistissa Ajattelin kokeilla ruokasoodaa poistamaan pahaa hajua vaatteista. Sohva ja sipsipussi vai yhteinen bileilta?


Tahrojen poisto Poista esimerkiksi väriliidun jäljet sohvasta tai seinästä kaatamalla ruokasoodaa kostealle rätille ja hankaamalla läikkiä sillä. Menetelmää voidaan käyttää myös öljytahroihin. Roskis puhtaaksi Pahanhajuisen roskiksen hajut . Pese vaalea sohva ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä tahnalla, anna soodan kuivua ja imuroi huolellisesti.


Näin saavat kyytiä pinttyneemmätkin tahrat, ja sohva vaalenee takaisin entiselleen! Arvostele niksi Hauska (38) Toimiva (158). Onko sinulla parempi niksi . Kun laittaa vettä, ruokasoodaa ja antaa kuivua ja imuroi pois lähtee hajut ja möhnät. Jokainen maton ja sohvan omistaja joutuu varmasti tuskailemaan erilaisten siivousongelmien parissa.


Nainen kyllästyi etsimään täydellistä sohvaa - värjäsi sohvakankaan itse kylpyammeessa. Kokeile suolaa ja soodaa kodin pintojen puhdistamisessa. Ne ovat kokonaan luonnontuotteita sekä edullisia ja helppokäyttöisiä puhdistusaineita. Kätevä emäntä löytää tehokkaat ja ekologiset puhdistusaineet joulusiivoukseen keittiön kaapista. Näillä aineilla puhdistat, kirkastat ja poistat tahroja ja hajua.


Valkoinen, uusi softmattoni joutui hajuamaan parvekkeella jo puolitoista viikkoa. Sinne se oli nytkin kokeilun jälkeen palautumassa, kun mieleeni tuli ruokasooda. Ripottelin sitä matolle kauttaaltaan.


Vetelin lastalla jauhetta syvemmälle ja odottelin puolisen tuntia, ennenkuin imuroin perusteellisesti. Soodaa käyttämällä saat paitsi toivotun lopputuloksen, säästät myös rahaa ja luontoa vähentämällä kovien kemikaalien käyttöä. Soodajauhe ei myöskään naarmuta pintoja.


Luettuasi tämän kirjan, tulet yllättymään, miten tavallinen sooda tehoaa lukemattomiin kohteisiin – ja vieläpä luontoa . Eli ensin pestään astianpesuaineella, huuhdotaan se pois, ja sen jälkeen etikalla kalkit pois, Pikkarainen neuvoo. Vessan käsisuihkun kalkkisaostumien poisto onnistuu sitruunamehulla. Irrotettu suihkupää upotetaan sitruunamehuun ja annetaan liota noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen . Lavuaarit ja kattilat kirkastuvat kostutetulla liinalla, jossa on ruokasoodaa.


Pinttyneet teekupit puhdistuvat, kun hankaat kupin sisäpuolta ruokasoodalla. Termoskannu puhdistuu, kun täytät sen kuumalla vedellä ja lisäät rkl ruokasoodaa. Anna sekoituksen seistä muutama tunti. Aiemmin käsittelin kastuneiden kangasverhoiltujen huonekalujen puhdistusta. Tällä kertaa kyseessä on tahranpoisto, nimittäin mustaherukkamehun poisto kangassohvalta.


Muista: Tuoreen tahran saa aina helpommin pois! Ja niin, opin, että sooda tosiaan irrottaa varsin hyvin pahan hajun huonekaluista. Oksennukset tietysti pestiin sohvasta saman tien ja pyyhin pinnat laimealla pyykinpesuainevedellä. Hajuhan ei siitä lähtenyt mihinkään. Rasva- ja öljytahrojen liotus tekstiileistä – Liota tekstiilejä vedessä, jossa on seassa ruokasoodaa.


Tämän jälkeen pese normaalisti pesukoneessa. Tämä taktiikka sopii myös mm.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje