Koiran ruokinta kotiruualla

Koira on luonnostaan sekaravinnonsyöjä. Koirat eivät kuitenkaan syö raakoja vihanneksia tai kasviksia, sillä ne eivät sula koiran suolistossa. Jos koira siis syö kotiruokaa, tulee . Viljat tosiaan eivät ole välttämättömiä koiran ruokinnassa , mutta koira kuitenkin pystyy hyödyntämään niitä ja jos haluaa ruokkia koiransa ilman viljoja, niin mikäs siinä, mutta kalliiksi se . Paras tapa ruokkia koira ?

Koirien ruokinta viestiä 27. Välimuistissa Terveellinen koiran ruokinta perustuu koiran ruuansulatuksen erityispiirteisiin. Vaihtoehtoisesti koiran ruokinta voi pohjautua osaksi ihmisten kotiruokaan. Hyvän, oikein tasapainotetun kotiruuan teko on vaivalloista eikä aivan halpaa, joten moni koiranomistaja on kääntynyt korkealaatuisten valmisruokien puoleen. Eri ruokintatapoja ei voi laittaa . BARF - ruokinnan perustuessa lihaisiin luihin voi koira helposti saada liikaa kalsiumia luitten mukana.


Kalsium sitoo itseensä muita.

Kotiruoka on yläotsikko laajalle kirjolle erilaisia ruokintavaihtoehtoja. Kannattaa syöttää koiralle sitä mitä koira tarvitsee eikä sitä mitä itse haluat. Aivan,mutta hän tarkoittikin että onko sinulla tietotaitoa ruokkia koiraa kotiruoalla ? Siiten ruoassa täytyy olla riittävästi eläinrasvaa, eli ihan silavaa, ihraa ym.


Riisi, hirssi tai tattari tai näiden sekoitus pohjaksi, joukkoon kasviksia ja kaikenlaista lihanrompetta, mausteita muttei suolaa kuin korkeintaan vähän (huom, koirat pitävät mauista, esim valkosipulista). Uunissa piimää nesteenä käyttäen haudutetaan . VS: KOTIRUOKINTA - Keskiviikkona, 20. Ei ole ihan sama asia kun kotiruuassa ei syötetä nappuloita ollenkaan :) . Kokonaan penturuoka jätetään pois noin kuukauden iässä ja koira saa ruokaa enää kaksi kertaa päivässä. Vanhemmalle koiralle voit jo korvata osan nappuloista kotiruualla.


Vältä kuitenkin suolaisia ja mausteisia ruokia. Aivan tarkkoja ruokintaohjeita on . Lisäksi olen saanut hyviä vinkkejä kaveriltani, jonka äiti on ruokkinut koiriaan kotiruualla vuosien ajan. Oikeastaan riisi on koiran ruokinnassa enempi ruuan koossa pitävä, täydentävä lisuke, eikä itse asiassa välttämätön, jos on varaa ruokkia koirat pelkällä lihalla. Olen nyt ruokkinut Sissiä niin sanotulla kotiruoalla joitain viikkoja ja .

Tämän vuoksi ruokinta ja ravinto on aivan oleellisen tärkeää koiran onnistuneessa hoidossa. Yleensä kahden vuoden iässä koira voi hyvinkin saada ravinnostaan yli puolet jo tuoreilla tai kotiruoka lisukkeilla. Tämä voi olla teollisesti valmistettu koiran täysruoka tai kotiruoka.


Siirtyminen uuteen ruokaan, kuten ruokinnan muutokset aina, tulee tehdä vähitellen muutaman päivän kuluessa. Liian nopea ruokinnan muutos voi aiheuttaa ripulia. Virbac Nutri-plus gel 1g. Ruokinnan erityistarpeet. Tärkeää on, että ruokit koiraasi tervellisellä ja koiralle sopivalla ravinnolla.


Väärä ruokavalio aiheuttaa koiralle monenlaisia ongelmia. Kotiruualla ruokitut koirani ovat pysyneet terveinä, omaavat hyvät hampaat ja hajuttoman hengityksen. MTT Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkija ja valjakkoajaja Riitta Kempe on perehtynyt urheilu- ja metsästyskoirien ruokintaan sekä. Kirjassa esitellään erilaisten muhennosten, paistosten, patojen ja puurojen ohjeita, unohtamatta jälkiruokia, koirankeksejä sekä kakkuja. Aiheeseen koiran ruokinta kotiruualla liittyvät haut.


Koiran kotiruoka ei ole turhamaisuutta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje