Vinyylilankku muovimaton päälle

Upofloor Oy on tuonut markkinoille täysin uuden tyyppisen DreamClick- vinyylilankun kodin ja julkisten tilojen lattia-asennuksiin. Vanhan muovimaton päälle asennettuna askelääneneristävyys myöskin paranee. Jos asennat vinyylilankkuja muovimaton päälle , varmista, että se on myös kiinni alustassaan.


Koska vinyylilankku toimii lukkoponttijärjestelmällä, napsautat lankut helposti paikoilleen. Huoneen lämpötilan pitäisi olla asennuksen aikana 19–astetta. K-Raudan vinyylilankut soveltuvat asennettavaksi .

Nykyinen lattia on laminaattia, jonka alla on alkuperäinen muovimatto. Tarkoituksena on poistaa laminaatti ja asentaa sen tilalle vinyylilankku (Starfloor Click). Muovimatto jätetään alle, koska sen poisto olisi erittäin työlästä. Nykyisin ei kuitenkaan suositella, että vanha lattia jätettäisiin alle, koska uusi ja . Uudet lattiamateriaalit on helppo laittaa jopa suoraan muovimaton tai laminaatin päälle. Lueskelin tuossa juttuja lattiamateriaaleista, ja monessakin paikassa on puhetta vinyylilattioista.


Lattialämmityksen saa laittaa takaisin päälle tuntia asennuksen jälkeen. Alakertaanhan ei solumuovia laitettu vaan lattia on lätkitty muovimaton päälle.

Molemmilla kerroksilla omat hyvät ja huontot puolet: Alakerrassa huonoa on se että lattiavalu kun ei todellakaan ole täysin tasainen (toisin kun yläkerrassa) niin ne epätasaisuudet tuntee jalan alla. Pahimmat kohdat on keittiön ja . Kätevä ja kestävä vinyylilankkulattia kodin tiloihin. Hyväksyin ratkaisun, että muovimatto jätetään vinyylikorkkilattian alle, koska uusikin pinta on joka tapauksessa hengittämätön.


Ei olisi pitänyt, varsinkin kun kysyjä aikoi käyttää tasoitetta muovimaton päällä. Märkää ainetta ei tietenkään pidä vetää tiiviin rakenteen sisälle. Maton alle kertyvän kosteuden ja . Kestävä ja helppohoitoinen vinyylilankku haastaa perinteisen muovimaton. Lankut asennetaan tasaisen betonin, linoleumin tai muovimaton päälle lankku kerrallaan kätevällä lukkoponttikiinnityksellä. Pohja ei saa olla liian joustava, . Kuinka pitkään lattia kestää?


Lattian elinikä riippuu siitä kuinka hyvin sitä hoidetaan ja minkälaiselle kulutukselle se altistuu. Kotikäytössä muovilattioiden takuu on mallistosta riippuen - vuotta. Voiko uuden muovimaton laittaan vanhan päälle ? Kyllä voi, mutta alla olevan maton pitää olla . Kysymys: Onko muovimatto pahasta?


Kuistin lattia on puolestaan maavaraisen betonilaatan päällä.

Laminaatin haastaa muovimaton kehittyneempi serkku vinyylilankku , joka on helppo asentaa ja joka on käytössä vähintään yhtä kestävä kuin laminaatti. Sen voi valaa vaikka vanhan laattalattian päälle. Kyllä, Pergo-vinyylilattian voi asentaa betonilattian sekä vanhan puu- tai laattalattian päälle.


Lue asennusohjeet huolellisesti. Uivaa asennusta käytettäessä saattaa olla tarpeen poistaa vanha lattia tai tasoittaa aluslattia. Jos lattia asennetaan liimaamalla, asennus edellyttää valmistelutöitä.


Useimmiten vanha lattia on . Jos asentaa uuden materiaalin vanhan päälle, pitäisi tietää mitä vanhan muovimaton alla on. Mikäli kuitenkin asennetaan laminaatti muovimaton päälle , voidaan jättää laminaatin yhteydessä yleensä käytettävä superloneriste kokonaan pois välistä. Kun vanha materiaali on poistettu, pitää tarkistaa lattian . Kannattaa harkita myös omalla liimapinnalla olevaa vinyylilankkua materiaaliksi. Gerflorin vinyylilankkua entisen kauhtuneen mosaiikkiparketin päälle puoli vuotta takaperin ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Tämän remontin asennettiin.


Tässä lattiaremontissa asennettiin. Korkkilattian voi useimmiten asentaa suoraan vanhan kiinteän lattian päälle, jolloin asentaminen on nopeaa. Puukuosinen vinyylilankkulattia. Kestää hyvin kovaa kulutusta, sekä kosteutta kodin ja julkisten tilojen kuivissa tiloissa. Vinyylikorkin kuoseissa on valinnanvaraa.


Asennetaan lattiaan taittoponti. Elegantista Gerflor Virtuo Clic Club Light vinyylilankusta saat hillityn lattian, joka ei tuo itseään liikaa esille, silti kaikki tietävät kuinka laadukas ja tyylikäs lattia onkaan kyseessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje