Soodapuhdistus matolle

Sooda puhdistaa, desinfioi ja poistaa epämiellyttävät hajut matosta. Pitkään varastoituna olleet matot alkavat helposti haista tunkkaiselle. Monesti mattojen raikastus onnistuu pelkällä tuuletuksella, mutta toisinaan mattojen raikastaminen vaatii muitakin toimenpiteitä.


Huomiot mattojen varastoinnista. Mikäli mattoja varastoidaan esimerkiksi ullakolle, tulisi matot. Ruokasooda raikasta matot , kengät, viemärit ja jopa pesukoneen. Ripottele matoille runsaasti ruokasoodaa, anna vaikuttaa hetki ja imuroi. Näin voit raikastaa myös pehmolelut.


Viemäri raikastuu, kun kaadat sinne ruokasoodan ja etikan seosta. Pidä paksu kynnysmatto puhtaana ripottelemalla matolle silloin tällöin ruokasoodaa. Kun teet munakasta, lisää sekoittamisvaiheessa hyppysellinen ruokasoodaa jokaista . Matolla on kotona monta tehtävää. Se toimii sisustuselementtinä, toivottaa tervetulleeksi taloon, vaimentaa ääniä, tuo lämpöä, sillä voi kätkeä ruman lattian, tuoda esiin huonekaluja, korostaa jotain osaa huoneesta. Olisiko nopeita vinkkejä siihen kuinka saada paha haju pois matosta ? Koira oksensi eilen olkkarin matolle ja vaikka sitä läikkää yritin märällä.


No eishän se pienen koiran pissa siinä miltään haissut, mutta siltikin ripautin seuraavana päivän iltana (tahran kuivettua) ruokadoodaa matolle , ja sitten imuroin sen pois. Siinä samassa muuten ripautin ruokasoodaa myös koiran päälle, koska se tuntui haisevan niin koiralle. Karvalankamatto puhdistuu näin: ripottele soodaa kuivana maton pintaan, anna vaikuttaa 15–minuuttia ja imuroi liat pois matosta. Mattoon tuli raikas haju, . Sitruunan happamuus myös tappaa mikrobeja. Puhdista mikroaaltouuni sitruunalla: keitä . Vinkkejä miten saisi tupakanhajun matosta pois?


Ollut käytössä vain pari. Teen ensin soodapuhdistuksen ja sen jälkeen etikalla. No kuitenkin mä laitoin kaksi purkillista (a 125g) ruokasoodaa matolle koiran pissan takia. Toivottavasti haju lähtee, kun on .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje