Ristiäisten järjestäminen kotona

Ristiäisten järjestäminen. Lapsen tai aikuisen voi kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä. Kaste on seurakunnan juhla, jossa . Evankelis-luterilaisen kirkon suositus on että lapsi kastetaan kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Jos jostain syystä ristiäisiä ei halua pitää omassa . Nimiäisten muistilista: Nimiäisten valmistelu kannattaa aloittaa juhlan luonteen pohtimisesta. Haluatko juhlasta arvokkaan, rennon tai leikkisän?


Miten paljon kutsut vieraita? Järjestäänkö juhlat kotona , mummolassa vai kenties vuokratuissa tiloissa. Jos vauvalle halutaan siviilikummit, kysy kummiehdokkaiden suostumusta . Jos ette halua pitää juhlia kotona , selvittäkää kirkon tai muun juhlapaikan vapaana oleminen, valitkaa sitten päivä ja varatkaa juhlapaikka. Omassa tai isovanhempien kodissa pidetty kotikaste säilyy muistossa pitkään kasteen jälkeenkin. Lapsenne voidaan kastaa kotona , seurakunnan tiloissa tai vaikkapa mummolan puutarhassa.


Seurakunnat järjestävät myös yhteisiä kastejuhlia, joissa useat . Enkä osaa päättää kummeja enkä ole väleissä sukuni kanssa joten ristiäisiin ei ketään tulisikaan. Vauvakuumeinen täällä huhuilee, että ihan varmasti kastejuhlaan osallistutaan mielellään, on sitten kotona tai seuriksella. Ideoita kastejuhliin kannattaa suunnitella hyvissä ajoin ja ottaa vastaan kaikki apu, jota juhlien järjestämiseen tarjotaan.


Tarjoilujen järjestämisen voi . Pidä juhlat jossain muualla kuin kotona. Meillä oli tulossa kuitenkin lähemmäs henkeä (iso suku) joten oli aika selvää ettei meidän kaksioon aleta tunkeutumaan. Onneksi seurakunnan vanha pappila on myös tosi nätti ja vuokra viideltä tunnilta vain euroa, joten pakko sanoa että valinta kasteen ja . Luterilaiset ristiäiset voidaan järjestää kotona , kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Lapsi on tapana pukea valkoiseen kastemekkoon kasteen ajaksi. Ortodoksilapsi puetaan kastemekkoon kun hänet . Kirkko tai kappeli on syytä varata riittävän ajoissa.


Kastetoimitus koostuu Raamatun lukemisesta, virsilaulusta, rukouksesta, ristinmerkillä siunaamisesta ja vedellä kastamisesta. Monet ristiäisiin liittyvät kuvat ja tavat kertovat symbolisella . Näin järjestät ikimuistoiset ristiäiset rennosti. Tai olisivatko isovanhemmat halukkaita järjestämään juhlat kotonaan tai kesäaikaan mökillään ? Harvoin ristiäiset tai nimiäiset noudattelevat jäykkää kaavaa koko juhlan ajan, joten anna tilaisuuden soljua omalla painollaan. Kastetilaisuuden järjestäminen seurakunnan tiloissa on maksutonta Lahden seurakuntayhtymän seurakuntien jäsenille. Jos haluat järjestää tarjoilun seurakunnan tiloissa, siitä on hyvä sopia kastepäivää varattaessa.


Ennen kastetilaisuutta pappi käy vanhempien kanssa kastekeskustelun. Keskustelu voidaan käydä joko perheen kotona tai seurakunnan tiloissa. Voitte myös kysyä papilta asioista, jotka . Pääsääntöisesti pappi vierailee perheen kotona. Pitopalvelu-sivulta löydät listan käytettävissä olevista . Pappi pyydetään kirkkoherranvirastosta ja sovitaan muista järjestelyistä. Sunnuntaisin toivottu päivä ja aika on yleensä parhaiten toteutettavissa.


Kastepäivä on useimmiten lauantai tai sunnuntai, mutta muinakin päivinä voidaan kastaa. Myös tilan ja astiaston voi vuokrata ilmaiseksi seurakunnalta. Pöytäliinoista peritään pientä pesukorvausta. Kastejuhla voidaan pitää myös kotona tai muussa .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje