Saako nuohouksesta kotitalousvähennyksen

Taulukkoon on koottu asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehtäviä tavanomaisia töitä. Kaikki työt eivät oikeuta kotitalousvähennykseen , vaikka työ tapahtuisikin verovelvollisen asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Siirry kohtaan Nuohous - ja huoltotyöt - Viranomainen päättää siitä, miten nuohous alueella järjestetään.


Tähän nähden ja ottaen huomioon kotitalousvähennyksen tarkoituksen korkein hallinto-oikeus katsoi, ettei palkkion maksamista lakisääteiseen nuohoukseen kuuluvien tehtävien suorittamisesta voitu pitää . Välimuistissa Samankaltaisia 1. Lisäksi se tarjoaa työtä myyvälle toimijalle hyvän myyntivaltin. Kotitalousvähennys tekee työn ostamisesta halvempaa. Lue kotitalousvähennyksen ABC! Listasimme kesäistä kotitalousvähennykseen oikeuttavaa puuhaa – ja viisi yllättävää työtä, joista vähennystä ei saa. Saako kotitalousvähennyksen mökkitontin pihanrakennustöistä?


Tässä tarkoitettuja töitä ovat esimerkiksi nuohous , öljypolttimen ja ilmastointikanavien puhdistus. Myöskään erilaisista tarkastuksista, mittauksista ja. Lue täältä, mistä hankinnoista saa kotitalousvähennystä , mistä töistä sitä ei saa ja mikä voi johtaa vähennyksen eväämiseen. Murtohälytyslaitteiden asennus, x. Osakkaan huoneiston vieressä oleva ulkovarasto . Saako tehdä kotitalousvähennyksen lokakaivojen tyhjennyksestä?


On vähän mielikuva, ettei saisi. Koko vähennyksen ideahan on lisätä . Mökkiremonttia tekevän kannattaa olla tarkkana, ettei putoa verokuoppaan. Kaikki remontit eivät nimittäin ole verottajan silmissä tasavertaisia eli eivät oikeuta verotuksessa kotitalousvähennykseen. Esimerkiksi terassin rakentamisesta vähennyksen saa, mutta grillikatoksesta ei.


Entä miten on ulkohuussin . Tulisijan ja savuhormin nuohous eivät ole kuuluneet kotitalousvähennykseen oikeutettaviin töihin, sillä Verohallituksen tulkinnan mukaan vähennyskelpoisena asunnon kunnossapitotyönä ei pidetä sellaisia toistuvia asuntoon kohdistuvia huoltotoimenpiteitä, joiden tekemiseen voidaan yleensä kelpuuttaa . Uudisrakentamista on myös talon laajentaminen ja käyttötarkoituksen muutokset. Myös uuden piharakennuksen kuten grillikatoksen rakentaminen katsotaan uudisrakentamiseksi. Talon hälytyslaitteiden asennus . Mitä tarkoituksia varten kotitalousvähennys on kehitetty?


Verottajan linjaukset kotitalousvähennyksestä ovat pääosin selkeitä, mutta poikkeuksiakin on. Koska nuohous on lakisääteinen palvelu, siitä ei saa kotitalousvähennystä. Sen sijaan nuohoojan tekemät muut . Nuohous ei kuulu kotitalousvähennyksen piiriin, koska nuohous sisältyy pakollisiin kotona tehtäviin töihin. Mikäli osan nuohouskuluista voisi vähentää verotuksessa, se ei edistäisi kansantaloutta, koska ihmiset teettävät työn joka tapauksessa. TVL:ssa säädetään kotitalousvähennykseen oikeuttavien töiden olevan niin kutsutut tavan- omaiset kotitalous-, hoiva- ja hoito- sekä asunnon.


Asiasanat: henkilöverotus, kotitalousvähennys , verotus, verovähennys. Välttämättömät työt, jotka perustuvat lakiin kuten nuohous , eivät ole vähennyskelpoisia. Toisaalta pelkästään mökin. Savuhormin nuohousta verottaja ei ole kuitenkaan pitänyt vähennyskelpoisena vapaa-ajan asunnon.


Korkein hallinto-oikeus on antanut ratkaisun koskien kotitalousvähennyksen myöntämistä nuohousmaksusta. Ratkaisun mukaan nuohous perustuu lakiin, joten se ei ole sellainen asunnon vapaaehtoiseen kunnossapitoon perustuva toimenpide, josta voitaisiin myöntää kotitalousvähennys.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje