Riisipuuro vesihaudekattilassa

Riisipuuro valmistuu vesihaudekattilan lempeässä lämmössä helposti. Tarjoa riisipuuroa aamu-tai välipalana, pääruokana tai jälkiruokana. Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa ! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta. Jos käytät riisipuuron valmistukseen teräskattilaa, valitse pohjaanpalamaton maitojuoma tai varaudu sekoittamaan puuroa vähän väliä kattilan pohjaa myöten.


Tavallinen maito tarraa helposti kiinni kattilan pohjaan. Paljonko sinne laitatte sitä vettä ja kuinka kuumalla keitätte? Tuleeko nopeammin kuin tavallisessa? Olen tehnyt aina hutun tuon ohjeen mukaan, mutta teen sen aina vesihaudekattilassa.


Meijerivoisilmän ja sokerin kanssa. Käyttäjä Anonymous kirjoitti 13. Jo monta vuotta meillä on ollut vesihaudekattila , mutten ole koskaan huomannut käyttää sitä puuron keittämiseen.


Nyt väsyneenä päätin sitäkin kokeilla välttyäkseni jatkuvalta puuron sekoittelulta, ja helposti pohjaan palava riisipuuro onnistuikin siinä tosi hyvin. Vain muutaman kerran kävin puuroa . Mä oon äärettömän surkea puuron tekemisessä, viime jouluna puuro kuivui uunissa ihan kököksi. This Pin was discovered by Valio. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Kuuluuko vettä laittaa niin paljon, että se haudeosan pohja koskettaa veden pintaa?


Joka vuosi riisipuuroa keittäessä pohdin tätä samaa. Lisää maito ja anna sen kiehahtaa. Mukaan voit lisätä makua antamaan kanelitangon. Pienennä lämpöä ja anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä tai mieluimmin vesihauteessa . Aattopäivän perinteisiin kuuluu puolen päivän jälkeen riisipuuro ja sekahedelmäkiisseli. Sillä pärjää hyvin illan jouluateriaan asti.


Keitin veden vesihaudekattilassa ja lisäsin riisin joukkoon. Keittele ensin riisipuuro. Kiehautin muutaman minuutin, kunnes . Kun vesi on melkein imeytynyt riisiin, lisää mantelimaito. Säädä lämpötila hieman alle keskilämmön ja keittele puuroa aina . Mulla menee kerroskattilan kanssa riisipuuron keittoon vähintään parisen tuntia, mutta eipä ole koskaan puuro palanut pohjaan.


Yleensä keittelen riisi- ja mannapuurot vesihaudekattilassa , mutta kun siihen mahtuu vain litran verran maitoa niin ei riitä jouluna kun on isompi porukka koolla. Puuroa on sekoitettava kaikissa muissa kattiloissa paitsi vesihaudekattilassa , jossa lämpö tulee hitaammin ja leviää tasaisemmin koko puuroon. Haudekattilaakin on ajoittain. Etenki maitopohjaset ( riisipuuro ) nappaa nopeesti pohjaa,jos ei jatkuvasti sekota.


Iteltäni pamahti pohjaa ku ekan kerran tein,siinä . Jos muunlaista vesisuljua akkas sulle syöttää niin passita se painonvartijoihin luennoimaan ja käske pysyä siellä! Kaksi kertaa onnistuu sillä että valmistan puuron litraan maitoa, jolloin siitä riittää kahdelle vielä seuraavankin päivänä. Ala-Pertin parasta se vaimo-kulta on aatellut.


Nyt kun tätä kirjoitan, juoksen välillä hämmentämään riisipuuroa , jonka valmistan vesihaudekattilassa. Jouluna nautin riisipuurosta kera kanelin, sokerin ja maidon tai hedelmäkeiton, jota . Monet keittävät riisipuuroa jouluksi. Yksi vaihtoehto käyttää ylimääräinen riisipuuro hyödyksi, on loihtia siitä enkelivaahdon nimeä kantava jälkiruoka.


Vaahto valmistuu nopeasti ja helposti sekä maistuu hyvältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje