Onko nuohous pakollinen

Mökkikauden alkaessa kannattaa varmistaa, että mökin hormit on nuohottu alle kolme vuotta sitten. Ok-talon hormit nuohotaan useammin. Lain mukaan tulisijat on nuohottava asuinrakennuksissa joka vuosi, kesäasunnoilla joka kolmas vuosi. Helsinkiläinen nuohoojamestari kuitenkin arvioi, että ainakin pääkaupunkiseudulla jopa prosenttia jättää nuohoojan kutsumatta.


Meillä nuohottu viimeksi vuosi sitten keväällä. Koska seuraavan kerran on lain mukaan pakollinen nuohous , kun käytämme takkaa noin kertaa vuodessa?

Ilmoitin palotarkastajalle, kun naapurustossa liikkunut piirinuohooja jätti kaikki nuohousjätteet kanaviin. Sain mielenkiintoisen vastauksen: Hei,. Onko jollakin käyttökokemuksia? Vakuutus ei välttämättä korvaa palovahinkoja, jos nuohous laiminlyödään.


On niitä turhempiakin kuluja kuin se pakollinen 40- euroa per vuosi. Entäpä jos kyse onkin siitä, että nuohoojamestarilla ei ole tarpeeksi ammattitaitoista henkilökuntaa töissä? Jokavuotinen pakollinen nuohous maksaa siis enemmän kuin puut.


Mihin väitteesi perustuu? Ei meillä ainakaan ole mitään väliä, onko itse nuohonnut vai ei.

Vakuutusyhtiö: Älä ryhdy tee-se-itse-nokikolariksi - viisi faktaa nuohouksesta. Ifin asiakkaille sattuu joka vuosi tulipaloja ja läheltä-piti-tilanteita, joiden taustalta paljastuu . Puuttuu: onko Tulisijalle monia määräyksiä - Rakentaja. Välimuistissa Samankaltaisia 25. Poikkeuksen tekee suuluukuton tulisija (avotakka), jota ei tarvitse nuohota , ellei siitä erikseen sovita.


Kolme vuotta käyttämättä ollut tulisija ja hormi on nuohottava lisäksi ennen käyttöönottoa. Kaupoissa on myytävänä erilaisia nuohousvälineitä , mutta itse tehty rassaus ei kelpaa vakuutusyhtiöille. Ne vaativat, että tulipesien ja hormien puhdistuksesta vastaavat nuohoojan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt, kertoo Päijät- Hämeen pelastuslaitoksen apulaispelastusjohtaja Juhani Naskali.


Tämä olisi helpoin ratkaisu. Enpä ole nuohonnut , mutta ei se voi olla rakettitiedettä. Mutta mitä sanoo vakuutusyhtiö ? Miten on toteennäytettävä, että nuohous on tehty ? Riittääkö vaikka valokuva äijästä . Olen sitä mieltä, että kattilan nuohous ei kuulu pakollisiin kuvioihin. Se nuohotaan vain pyydettäessä. Sitä paitsi tuo nuohous oli niin nopeasti tehty että en muutenkaan sille juuri arvoa anna.


Katsotaan, onko laskussa veloitettu myös kattilan nuohous. Meillä on okt-talo takalla ja juuri postia hakiessani huomasin nuohoojan lapun.

Hän kertoi meille että piippumme nuohutaan ensi tiistaina klo 8. Kertoi ottamaan yhteyttä jos aika ei käy. Soitin miehelle että oot sitten tilannut nuohoojan. Eli nuohooja oli oma-aloitteisesti nyt tulossa meille.


Täälläpäin nuohoojan tuntiveloitus oli vain sata euroa tunti. Tosin ei veloittanut matkoja mutta ei paljon töitäkään tehnyt. Vastoin yleistä käsitystä vuosittainen nuohous nuohoojan toimesta ei ole pakollinen.


Ainoastaan tarkastus tehdystä nuohoustyöstä sanoi . Niin, tiedän toki että pelti pitää nuohouksen ajan olla auki. Tästä ei nimittäin niin kovin montaa vuotta (2-vuotta) ole kun äidilleni kävi niin että koko sauna . On paljon oppilaita, jotka haluavat tehdä työtä työntekijänä, eikä toiveissa ole lainkaan oman . NKo talosi Kattoturvallisuus KuNNossa ? Milloin viimeksi tarkistit, ovatko katon turvavarusteet ja -laitteet kunnossa ja määräysten mukaiset? Kunhan on itse avaamassa oven nuohoojalle ja varaa sanomalehtiä lattien suojaksi, niin muuten ei tartte varustautua. Noin kerran vuodessa käy, ei tartte ainakaan meilläpäin varata itse, ennakkoilmoitus tulee viikkoa tai paria ennen.


Jos teillä on vain vähän käytetty takka, voi nuohous olla sovittu tehtäväksi . Hän osaa kertoa, onko syytä kääntyä öljypoltinhuoltajan puoleen. Lämmityslaitteiden toiminta voidaan tarkastaa mm. Nuohousalan Keskusliitto . Savukaasuanalyysi paljastaa paitsi hyötysuhteen, myös huoltotarpeen. Pientalojen kattiloissa analyysi . Piirinuohoojajärjestelmää ylläpitävä pelastuslaitos uhkaa velvoittaa asiakkaan nuohouttamaan hormit uudelleen piirinuohoojalla .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje