Hyvä kastike paahtopaistille

Ystäväni tietävät intohimoni kastikkeisiin ja niitä tehdäänkin suurella intohimolla. Joskus olemme ravintolassa hyvää kastiketta saadessamme pyytäneet ohjeita tai lisäkannullisen ruokaan loroteltavaksi. Minkäs sille voi, kun kastikkeet ovat niin hyviä. Nämä lisukkeet sopivat myös esim. Tuo juhla-ja pitopöytien ehdoton number one ! Liekö sitten ollut väärät hakusanat vai onko tuo niin peruskauraa juttu, ettei alkuperää löydy.


Niin tai näin, mutta jos sinulla on tietoa paahtopaistin historiasta niin jätä ihmeessä kynänjälkesi . Naudan paahtopaisti on klassinen liharuoka, mutta se myös naudan ruhonosa. Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Voit myös käyttää alumiinifolioon kertyneen lihanesteen. Hauduta vähintään minuuttia.


Mausta suolalla, pippurilla ja viinimarjahyytelöllä. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa . Liemessä on nimittäin yllättävän paljon makua ja siitä tulee hyvä pohja kastikkeelle - jos sellaisen ylipäänsä haluaa tehdä. No herranjestas, paahtopaistin kastikehan se varsinainen juttu onkin.


Olen saanut maistaa, muuten mitään tietäisi. Viime viikolla ruokakaupassa totesinkin apukokille, että paahtopaistia on nyt saatava. Nappasimme kilon paistin ostoskärryyn ja tein meille heti samana iltana paistin.


Nautiskelimme sitä sitten seuraavana päivänä paistettujen . Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti uunivuokaan ja aseta keskelle paistomittari. Kypsennä 125-asteissa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60–astetta.


Kääri paisti hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon noin minuuttia. Pippurinen kastike paahtopaistille. Sekoita kerma ja vehnäjauhot.


Kaada seos kiehuvaan liemeen. Kuori ja hienonna sipuli. Laita lihaliemi pannuun, jossa ruskistit lihan. Kiehauta liemi, kaavi puulastalla pannulta herkulliset paistin rippeet. Kun seos on kiehahtanut, siivilöi se kulhoon.


Kuumenna kastikepohja ja lisää joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto. Mausta kastike fariinisokerilla, konjakilla ja tarvittaessa suolalla. Voit maustaa paistin marinoimalla tai hieromalla mausteita lihan pintaan . Joulupäivänä tehtiin lounaaksi paahtopaistia , paahdettuja kasviksia sekä kunnon kastike paistin paistoliemestä. Täydellinen naudan paahtopaisti 4–hengelle. Meillä näitä kaikkia paistettiin lopuksi vielä muutama minuutti grillivastuksen alla niin saatiin oikein hyvä väri pintaan.


Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa. Kastikkeet ja lisukkeet kruunaavat aterian – Kokeile herkullisia ja suosittuja reseptejämme, jotka maistuvat lihan, kalan, kanan tai kasvisten kyljessä! Liemi kannattaa ottaa talteen, tehdä siitä hillittömän herkullista kermakastiketta tai punaviinikastiketta paistille. Helppoja kastikkeita molemmat.


Juurekset paahtuvat ihanan maukkaiksi uunissa. Ne maustetaan jälkeenpäin kastikkeella ja tarjotaan paistin ja jogurttikastikkeen kanssa. Pistät Musta Pekka juuston kattilaan, sulatat sen ja notkistat kermalla :p. Meillä paahtopaisti marinoitui kolme päivää, mutta yhdenkin päivän marinointi varmasti riittää.


Paahtopaisti perinteiseen tapaan. Lisukkeeksi paahtopaistille sopii yksinkertainen kylmä piparjuurikastike, jota teimme kerralla isomman määrän jotta sitä riittäisi huomenna lohen kanssa. Jatkan tuunausta ja teen paistille vielä kastikkeen oliiviöljystä, balsamicosta ja appelsiinimarmeladista. Lusikoin sen sitten lihaviipaleille ja anna maustua vielä pari tuntia.


Tämä moneen kertaan erilaisissa perhejuhlissa testattu paahtopaisti on aina ollut takuuvarma hitti lihansyöjien keskuudessa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje