Farkkujen vaalennus kloriitilla

Farkkujen vaalennus kloriitilla - lopputulos. Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Vaalennukseen käytin isoa muovista vaatelaatikkoa, pulloa kloriittia, n. Kastelin koko farkkukankaan ennen toimenpidettä. Kaadoin kloriitit laatikkoon, perään kuumat.


En ole aiemmin valkaissut kloriitilla , koska mulla on ollut sellainen käsitys, että kloriitti on hirveää myrkkyä ympäristölle, eikä vaatteiden tuunaus sillä ole ekologista. Vaatteet kastellaan ensin että valkaistun ja farkun oman värin raja ei olisi niin selvä. Tältä se näytti ennen vaalennusta. Tässäpä vihdoinkin esittelyä muutama päivä sitten kloriitilla valkaisemistani farkuista ! Käytössä oli Pirkan kaameaakin kaameampi myrkky, jolla valkaistuvat paitsi vaatteet, myös erilaiset kodin pinnat, jotka eivät syövy voimakkaasta kemikaalista. Minä en taas muuta konstia tiedäkään kuin kloriittivalkaisun.


Ensin farkkuja liotetaan vesisankossa kloriitissa 1-tuntia ja sen jälkeen pestään kloriitti seoksessa, vahvassa. Uusitaan käsittely tarpeen mukaan. Kloriitti kuluttaa kangasta tietenkin ja saattaa jäädä pieniä sinisiä kohtia, . Vähän nyt harmittaa, kun noi farkut oli alkujaan tosi kivan sävyiset, vaikkakin niis oli aivan karmivat lahkeet.


Nythän ne on shortsit kuitenki. Löysinpä sitten kaapista farkut jotka olen joskus pari vuotta sitten ostanut. Vastauksestasi päätellen haluat vaalentaa farkkusi sellaisella aineella, jota sinulta siis löytyy kotoa.


Uusi tuttavuuteni kloriitti 20. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Välimuistissa Samankaltaisia 5. Minulla on vanhat ja kulahtaneet mutta ah, niin mukavat löysät farkut. Tietäisikö joku,miten saisin keski sinisistä farkuista todella vaaleat? Aikoinaan olen kokeillut klorittia tyyliin:.


PESET KLORIITIN KANSSA NIIN TULOS ON TASAINEN JA SITTEN PERÄÄN PINTTYNEET LAKANAT JA FARKUT VIELÄ KERRAN NIIN EI VAALENE EI- TOIVOTUT . Aluksi haluaisin vaalentaa farkkuja niin ,että ne kauttaaltaan vaalenisivat ja sitten vielä vaaleampia laikkuja,sen jälkeen liukuvärjäys. Ja vastaavasti klooripitoinen valkaisuaine tulee sekoittaa kylmään veteen, ellei tuotteen käyttöohjeessa toisin mainita. Kaikki varmaan suurinpiirtein tietää miten vaalennus tapahtuu, eli kumihanskat käteen, kloriittia (ja ehkä vettä) ämpäriin, pökät sinne, pientä kyttäystä, mitä pidempään farkut lilluu, sitä vaaleemmaksi ne tulee farkut pois, hanskat kädessä voi vielä huuhdella vedellä, yksin pesukoneeseen ja voila.


Oikeassa olin tälläkin kertaa, nimittäin olin aikeissa vaalentaa molempia vaatekappaleita. En vain vielä tiennyt miten. Tiesin kuitenkin etten halua koko farkkuja vaaleammiksi, vaan halusin loihtia niihin kontrastia vaalentamalla vain osan lahkeista jättämällä yläosan tummaksi niin että tumman ja vaalean . No niin, jatketaampa sitten.


Nyt käsittelyssä farkkujen vaalennus kloriitilla. Ja tota onkin tullut joskus muutamia kertoja itsekin tehtyä. Kannattaa käyttää saksia apuna kääntämisessä ettei satu . Voit myös vaalentaa kloriitilla osaa farkuista , mutta se vaalentaminen heikentää farkkujen kestävyyttä. Osavaalennusta voi tehdä vaikka niin, että tekee kontaktimuovista sabluunan ja sumuttaa siihen kloriittia.


Ihan tarkkaa reunasta ei tule, koska kloriitti imeytyy kankaaseen. Sitä myydään varmaan aika pienissä purkeissa…että ei varmaan ihan yksi tai kaksi purkkia dippailutarkoitukseen käy. Hmm, nyt en tiedä mitä täsä tekisin…oon kuullut muutamilta tyypeiltä, että kloriitin kanssa on onnistunut farkun valkaisu ihan mainiosti. Täällä sitten taas sanotaan ihan jotain muuta. Elä vain missään nimessä laita sankolliseen 1-pulloa kloriittia.


Lue pullon kyljestä vaalennus ohje. Ja muista tuulettaa tai vie vaalennusämpäri ulos tai käytä hengityssuojainta. Ennenkaikkea lue ohje ja tuuletetussa paikassa.


Kun nyt kerran sain aloitettuakin tälle päivälle, niin miksipä ei jatkaa? Elikkä aiemmin mainitsin sotkeneeni taas kloriitilla. No, tässä yksi työn tuloksista - kaivoin kaapista vanhat farkut , jotka olivatkin jo valmiiksi lievästi vaalennetut. En kuitenkaan ollut käyttänyt näitä farkkuja pitkään aikaan, koska ne olivat . Näille farkuille joita yritin eilen liukuvärjätä- ei tapahtunut juurikaan mitään Joten suihkuttelin niihin randomisti raakaa kloriittia ja vein ulos Syövyttääköhän aurinko niihin reikiä tjn?


Ei jäänyt jäämiä koneeseen pilaamaan seuraavaa pesusatsia. Kloriitti haisee aika voimakkaasti ja lämpimässä vedessä sitä ei saa missään nimessä käyttää (haihtuu myrkyllisiä yhdisteitä). Valkaise liottamalla kloriittivedessä, huuhtele . Aiheeseen farkkujen vaalennus kloriitilla liittyvät haut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje