Porin matti lämmitys

Muurattu hella keittiössä alkaa olla murtumispisteessä. Se oli yksi tehtaan tunnetuimmista tuotteista. Välimuistissa Samankaltaisia vät tilantarvetta.


PORIN MATTI lämpiää pienellä puumäärällä. PORIN MATTI -uunit ovat lämmittäneet. Tarkoitus olisi röijätä (=viedä) n. Mökissä neliöitä alle 15. Porin Matin alkuperäisen mallin . Liitoksen joudun varmaan teetättämään (?), mutta mitä . Mulla on semmonen keskikokonen tuala yläkerrassa ja kyllä lämmittää tosi hyvin tommosen puali yläkertaa kovemmillakin pakkasilla. Luvialainen lämmityslaitevalmistaja Polartherm kokosi Matteja vuoteen . Pekka Kärkkäinen on tyytyväinen, kun laite löytyi, vieläpä hyvässä kunnossa.


Voit lukea maksullista sisältöä, jos sinulla on voimassa oleva tilaus ja käyttäjätunnus. Tällaisen vanhan uunin kunnostuksessa kannattaa heti aluksi harkita, kunnostaako itse vanhat osat, vai tilaako uusio-osia. Uusien etuna on se, että niiden pintakäsittely kestää hyvin kuumuutta . Itsellä pienempi vastaava mtiloja lämmittämässä.


Aika huonosti pelittää, sillä totuus on, että pieni massa = pieni varauskyky. Vaikka lämmitän Matin niin kuumaksi, että kylki kättä polttaa, niin kuuden tunnin jälkeen saa taas olla tulia alle sytyttämässä. Tee valitus toisesta kuvasta.


Leveys 2x korkeus 2Takkaluukku. Kuvassa sateen kastelemia. Toisin sanoen alimman pellin sulkeminen lämmityksen jälkeen estää uunin jäähtymistä vaikka ylempi pelti olisikin auki kun halutaan ilman kulkevan huoneesta ulos. Tässä on yksi oiva ja kullanarvoinen kaveri kylminä talviöinä: Turun kaakelitehtaan uuni 16 myös Koivu-uunina tunnettu. Talostamme oli alkuperäinen kaakeliuuni purettu pois joskus halvan öljyn aikoina, eikä kaakeleita edes älytty säilyttää.


Onneksi eräs uuttera pariskunta oli pelastanut sastamalaisesta . Ostin sen hyväkuntoisena vielä markkaaikaan Turusta ja asensin sen . Haljenneet laastit korvattiin uusilla, tiivistenarua sullottiin jokaiseen mahdolliseen paikkaan ja muutaman viikon kuivumisen jälkeen aloitettiin varovainen lämmitys. No Marisija-Matti päätti luikeroida savunoroa ylhäältä kannen alta. Laitetaan siis lisää tiivistettä kannen alle.


Haluaisimme lämmittää taloa myös puulla ja juuri tämä . Hiilimonoksidia voi syntyä sisätiloissa, jos esimerkiksi tulisija ei saa riittävästi happea tai pystylämmitin on kaatunut puulattiaa vasten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje