Pieni kaakeliuuni

Kaakeliuuni on todennäköisesti Turun Kaakelitehtaan malli, mutta mallinumeroa ei ole tiedossa. Tiilet pääosin ehjät, parissa pieni halkeama. Kuitenkin, uunien iän ollessa satakin vuotta, on niissä ajan jättämiä kolhuja.


Osaan uuneista on jouduttu vaihtamaan ehjät kaakelit rikkimenneiden tilalle ja näin ollen muurarille saattaa tulla leikattavaa ja. Puupihi-palotekniikan ansiosta puita kuluu vähän, mutta paloajat ovat silti pitkiä ja puut palavat näyttävällä liekillä.

Hilda lämmittää lempeästi ja luovuttaa lämpöä pitkään. Hattulan Kaakelitehdas suunnittelee ja valmistaa perinteisiä kaakeliuuneja ( kakluuni ). Toteutamme uuneja niin vanhoihin kuin uusiin taloihin. Mallistoon kuuluu omaa designia olevat uunit sekä kopioita vanhoista uunimalleista. Korkeus 12 leveys ja syvyys 45cm. Kaakelit kärsivät kuljetuksista ja ylimääräisestä liikuttelusta.


Ja hellat painavat paljon! Siksi emme ole ottaneet niitä myyntiin tänne Metsänkylän Navetalle, vaan tulisijat ovat myynnissä ympäri Suomea - myyjien omissa tiloissa.

Olemme miellämme avuksi, jos haluatte myydä vanhan tulisijanne. Nurkkaan sijoitettava takka, jossa on viehättävät koristekaiverrukset. Kaikki välityksessä olevat . Nurkan ansiosta sen päällä on hyvin laskutilaa kukille kynttilöille ja muille miniatyyritavaroille.


Laita siihen vaikka miniatyyri patsas tai nukkekodin purjelaiva! Nukkekodin takka on kauniisti viimeisteltyä resiiniä ja sopii pienen . Hänen kamarinsa alapuolella oleva kirjapaino on aina hyvin lämmitetty, sillä muuten painomuste jähmettyy, ja lisäksi hänellä on pieni kaakeliuuni jota voi lämmittää tarpeen mukaan. Hiilet hän hakee kirjanpainajan hiilikellarista ja maksaa niistä kiinteän pikkusumman kuukaudessa.


Sitä paitsi hän oleskelee paljon . Ovesta vasemmalla oli ruskea, pieni kaakeliuuni. Terapiakoulutuksensa alussa oleva nuori naispsykologi aavisti vastaanotolle ilmestyneessä miehessä haastavan voiman, kuin imevän pyörteen, joka sai hänet hermostumaan ja epäröimään. Miehen ääni puhelimessa oli kuulostanut vanhalta, rahisevalta. Rakennustarvikkeet ja työkalut. Balladi- takka on kompakti tehopakkaus, jonka varauskyky perustuu savukaasujen kiertoon varaavassa kivirungossa.


Pienen painonsa ja nerokkaan runkorakenteensa ansiosta Balladi ei vaadi pohjanvahvistusta ja takan voi asentaa jopa puulattian päälle. Balladi on markkinoiden kevyin varaava takka , fiksu valinta kun etsit . Talon alakerrassa oli keittiö sekä avara tupa, joka toimi sekä leikki- ja tv-huoneena että aikuisten olohuoneena.

Tunnelmallinen takka tai kamiina tuo kotiisi luonnollista lämpöä ja liekkien lumoa. Valikoimastamme eri kokoiset ja malliset takat ja kamiinat sinun tyylisi. Sisustustakka on upea ja tunnelmallinen sydän kotiisi. Meiltä löydät myös ulkotakat ja takkatarvikkeet.


Myös kätevästi verkkokaupastamme - tutustu jatkuvasti kasvavaan . Nythallissa ei olekuin ornamenttikaiverruksin koristeltu lipasto,radio, gramofoni sekä vihreä kaakeliuuni. Uunin ympärillä on seinämaalaus: järvi, mäntyjä sekä paimenpoika ja tanssahteleva paimentyttö huiluhuulillaan. Kun halli olivielä täynnä viherkasveja, maalaus ei näyttänyt niin yksinäiseltä.


Isä saa kuulla että ”sinisen kamarin kaakeliuuni ja kulmakamarin kaakeliuuni ovat niin kuin taivas, siniset ja valkoiset”. Kirjeessään Margitille Uno kertoo että hän on nyt muutaman viikon ajan kirjoittanut ” pientä kirjaa jossa puhutaan vain Margitin isästä, mitä isä on tehnyt Suomessa ja Ruotsissa ja mitä aikoo vielä tehdä”. Ikkunan luona oli pieni pöytä jonka päällä oli valkoinen pöytäliina, pitsiset ohuet verhot olivat ikkunan molemmin puolin. Seinän edessä oli suuri kirjahylly, vaikka hyllyt olivat pitkät ja suuret, kirjoja oli harvakseen, osa niistä oli kaatunut. Valkoinen kattoon saakka kohoava kaakeliuuni seisoi nurkassa, pienellä pöydällä oli . Perinteiselle kaakeliuunille en voi antaa vastaavia tietoja.


Vakiotoimitukseen kuuluu itse takka , savupelti, kiertopelti, valurauta-arinat, tuhka-astia, keraamiset tulipesän elementit. Takka on helppo koota, koska sen asennuksessa ei tarvita muuraustaitoja. Pieni mutta tehokas varaava takka. Elementit ovat valmistettu mm tarkkuuteen, jotka ovat tiivistetty keraaminauhalla , joka ei .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje