Helppo kuivakakku

Kakun koostumus riippuu vähän tekijästä, mutta erityisesti vuokaan asetteluvaiheessa kannattaa olla melko suurpiirteinen, eli turha hienosäätö pitää jättää pois. Margariinin tilalla voi käyttää voita, . Tee kahvikakkuja kerralla pari kolme ja pakasta niistä osa. Näin kakkua on aina vierasvarana sulatusta vaille valmiina.

Kakku on hyvää ilman kuorrutettakin ja harvinaisen helppo valmistaa: kaikki aineet laitetaan yhtä aikaa kulhoon ja vatkataan minuuttia. Ei siis mitään muna- sokerivaahtojen vatkausta erikseen. Kakun voi tehdä myös yleiskoneella - helppo tehdä useampi kakku yhtä aikaa. Taikina ei sitkisty, koska kakkuun . Ohjeen helppous todella yllätti, taisin rakastua kahvikakkuihin uudelleen 3. Omasta kakustani tuli todella mehevä, ei niinkään kuivakakku.


Käyttäjä kuluttajaneuvon.

Terveisin, Kuluttajaneuvonta. Resepti on hyvä ja helppo. Tulos on takuuvarma, makuja . Tein tarhan myyjäisiin Mielettömän mehevän piparminttu-suklaakakun lisäksi myös pari mehevää, jouluista kahvikakkua. Kakkuja paistaessa keittiöön levisi ihana jouluinen tuoksu, sillä maustoin kahvikakut ehkä melko perinteisestikin piparkakuista tutuilla mausteilla.


Tämää tosi helppo ja nopea taikina . Helppo maustekakku on jouluinen kahvikakku, jonka teko onnistuu kaikilta. Nostalginen kuivakakku on helppo ja nopea leipoa. Leivo kuivakakkuja vaikka useampi ja laita ne pakastimeen, sulata kakut joulun alla ja nauti. Helppo sekoitettava taikina ei sähkövispilää kaipaa.


Kuva: Tuomas Kolehmainen. Tämän jälkeen et tarvitse enää muita kakkutaikinoita. Ruokatoimittaja, soppakokki Riikka Väliahde paljastaa luottotaikinansa.


Kuvittele yksi kakkutaikina, jolla leivot kakun kuin kakun. Unelma sille, jolla jauhopeukalo on . Tässä yksi kuivakakku ohje,joka on tosi helppo.

Olen itse tehnyt monta ja on todella hyvää. ARJEN BANAANIKAKKU (annosta ja on munaton) 2½dl vehnäjauhoja 1dl grahamjauhoja 1dl kaurahiutaleita 2tl leivinjauhetta ½tl soodaa 1½dl sokeria banaania 1dl juoksevaa margariinia 2rkl maitoa tai vettä. On myös kakkuja, joiden taikina valmistuu sekoittamalla. Tällaiset kakut kohoavat leivinjauheen avulla, jolloin rakenteesta tulee pehmeä, mutta ei kovin ilmava. Paras esimerkki on klassinen maustekakku, joka valmistuu ilman munia.


Myös taatelikakku, viikunakakku ja helppo kaakaokakku syntyvät ilman . Nopea ja helppo kuivakakku. Mummojen kuivakakkuja väheksytään ihan turhaan. Ovat arkisia pikakakkuja, joihin voi heittää ja upottaa ihan melkein mitä vaan ja joita ala-asteikäiset lapsetkin voivat väsäillä välipalaksi. Arkinen kuivakakku: Noin dl neljänviljan hiutaleita. Ohjetta noudattamalla kuivakakun valmistus on helppoa.


Vuoan huolellinen voiteleminen ja korppujauhottaminen on tärkeää, jotta kakku irtoaa vuoasta ehjänä. Perinteisesti kuivakakku leivotaan torvivuokaan, mutta kakun voi valmistaa myös . Coleslaw á la Kari Aihinen. Sulata kakku jääkaapissa. Mausta kakkutaikinaa halutessasi pähkinöillä, marjoilla, hedelmäsoseilla.


Voit tehdä taikinasta myös tiikerikakun. Tämä kakku on älyttömän nopea ja helppo tehdä, epäonnistumisen vaaraa ei oikeastaan ole. Silti se on maukas ja ihana kahvin kaveri.


Tarvitaan vain: dl vehnäjauhoja. Kakku mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku. Tässä maailman helpoin kuivakakku ja tosi, tosi hyvä vielä kaikenlisäksi. Jos oikein on viitseliäs, niin voi tehdä vielä kinuskikuorrutuksen päälle.


Mutta siis todella hyvä ilmankin. Ohje: Kaikki aineet kulhoon ja vatkataan minuuttia! Nyt en ole kyennyt pitämään näppejäni erossa kakusta, vaan käyn joka välissä leikkaamassa siitä “vain pienen palan”. Sitä voi varioida ja soveltaa lähes rajattomasti. Raaka-aineita on helppo korvata sen mukaan, mitä kotona milloinkin sattuu olemaan.


Kaakaota olisi voinut olla ehkä hiukan enemmän. Suolaa ripautin mukaan myös hiukan. Tietysti voilla leivottu on aina täyteläisempää, mutta tämä ei ollut yhtään hullumpaa arkikakuksi.


Helppo taikina, ei vatkaamisia ja vaahdottamisia. Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje