Ristiäiset ajankohta

Vauva olisi kaste hetkellä yli 2kk vanha (puku varmasti mahtuu vielä silloin), mutta ei kuitenkaan vielä tulisi 3kk täyteen. Ketäs kaikkia kutsutte yle. Kastepäivä on tavallisimmin lauantai tai sunnuntai, mutta kastejuhlaa voidaan viettää minä päivänä vaan.


Ristiäisten järjestäminen. Lapsen tai aikuisen voi kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä. Kaste on seurakunnan juhla, jossa . Kastejuhla eli ristiäiset järjestetään yleensä, kun vauva on 5-2kk ikäinen. Omassa tai isovanhempien kodissa pidetty kotikaste säilyy muistossa pitkään kasteen jälkeenkin. Lapsenne voidaan kastaa kotona, seurakunnan tiloissa tai vaikkapa mummolan puutarhassa.


Seurakunnat järjestävät myös yhteisiä kastejuhlia, joissa useat perheet ovat yhdessä juhlistamassa lapsiaan ja kastetta. Tehtävät on jaoteltu kolmeen ryhmään: hyvissä ajoin tehtäviin, noin viikkoa ennen tehtäviin ja juhlapäivän aattona tehtäviin. Jokaisen osion lopussa voit nappia painamalla tarkistaa, oletko tehnyt kaikki siihen mennessä vastaan tulleet tehtävät. Vastaavat tarkistusnapit . Eli minkä ikäinen oli teidän pienokainen, kun kaste- tms. Mitkä asiat vaikuttivat juhlan ajankohtaan ? Neuvoja ja kommentteja ristiäisiä ym.


Tiedän, että ristiäisten ajankohtaa on aika mahdotonta ja tyhmäkin päättää ennen kuin vauva on syntynyt, mutta meillä on sellainen tilanne, että kummeista tulee ulkomailta, joten haluaisin varata päivän edes alustavasti . Onko jotain määrätty ajankohdasta ? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Aiheeseen ristiäiset ajankohta liittyvät haut. Käytännössä aika on ohjeellinen. Kasteen ajankohdasta ja paikasta sovitaan suoraan kastavan papin kanssa tai kirkkoherranvirastossa. Kasteen voi järjestää kirkossa, kotona tai valitsemassaan juhlatilassa.


Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan jäsenet varaavat kastavan papin ja tilan kirkkoherranvirastosta tilavaraussihteeriltä, p. Kastejuhlaa voidaan viettää seurakunnan tiloissa esimerkiksi seurakuntasaleissa. Kastejuhla järjestetään yleensä viikonloppuna, jolloin juhlaväen on helpompi päästä paikalle. Kastepaikkana voi olla kirkko, seurakuntatalo, koti tai vaikka mummola. Kastejuhlan ajankohta ja mahdolliset seurakunnan tilavaraukset sovitaan joko kirkkoherranviraston kautta tai suoraan kastavan papin . Kastejuhlasta voi sopia ottamalla yhteyttä seurakuntakansliaan, os, Ebba Brahen puistikko Pietarsaari, puh. Kun kasteen ajankohta on sovittu, ottaa pappi teihin yhteyttä sopiakseen tapaamisesta ennen kastetta.


Tapaamispaikka on mieluiten seurakuntakeskuksessa. Parin viikon sisällä lapsen syntymästä seurakunta lähettää kotiin Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomakkeen. Kirjeessä on myös yhteystiedot ristiäisajankohdan sopimiseksi. Tavallisesti ajankohta sopitaan suoraan . Kirkkojärjestyksen mukaan lapsi tulisi kastaa kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä.


Sopiaksenne ristiäisten ajankohdasta tai . Joko anopin luona, tai kotikylän perinnekahvilassa, tai sitten täällä Oulun seudulla seurakunnan tiloissa. Olemme molemmat kotoisin parinsadan kilometrin päästä Oulusta, joten meidän . Kastejuhlan valmistelut kannattaa aloittaa miettimällä sopiva ajankohta kastetilaisuudelle. Kun ajankohta on selvillä, otetaan yhteyttä seurakuntaan ( kirkkoherranvirastoon) ja tiedustellaan pappia kasteen toimittajaksi.


Yhteyden voi myös ottaa suoraan toivomaansa pappiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje