Öljytahran poisto vaatteista

Polkupyöränketjuista tai vaikkapa autoremontista jää usein ikäviä öljytahroja vaatteisiin. Esikäsittele rasvatahrat juuri ennen pesua nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella. Mikäli sinulla ei ole tahranpoistoainetta kotona, myös käsiastianpesuaine ajaa saman asian.


Huuhtele pesuaineet pois vaatteesta ja pese se vielä lopuksi entsyymipitoisella pesuaineella korkeimmassa . Kiitos pakkaskelien, moottori päästi öljynsä suoraan vaatteille.

Onko toivoa saada öljyä pois vaatteista , miten pestään, jne? Miten puhdistaa kangassohva? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Välimuistissa Samankaltaisia Öljytahrat.


Poista öljytahrat vaatteista. Hääräsitpä keittiössä, ajoit polkupyörällä tai teit kotipuhteita - kaikki sujuu kuin rasvattu. Kunpa ei vain syntyisi ärsyttäviä öljytahroja !

Mutta ei syytä huoleen: Olipa kyse paisto- tai ruokaöljystä, polkupyörärasvasta, moottori- tai voiteluöljystä, Dr. Beckmann -tuotteista löytyy oikea ratkaisu . Minulla kaatui uusille farkuille kerran kesällä kuumunutta huulirasvaa joka oli siis ihan velliä. Ei meinannu lähtä millään konstilla pois,kunnes ystävä ehdotti tärpättiä.


Arvokkaat vaatteet kannattaa viedä pesulaan. Ilmoita tekstiilin vastaanottajalle tahran laatu ja onko tahraa yritetty poistaa ja . Kyseessä synteettinen voiteluöljy. Jos ei muu auta niin lähden metsästämään sohvanpesu mömmöjä. Pesula on hyvä valinta myös silloin, jos vaate on arvokas tai sitä ei saa pestä vedellä. Vaatetta pesulaan viedessä on tärkeää olla rehel- linen ja kertoa, miten on jo itse yrittänyt tahraa poistaa.


On hyvä muistaa, että pesula ei ole taikuri. Joskus tahrat ovat kiinni niin itsepintaisesti, että niitä ei saa kokonaan . Millä kannattaisi yrittää poistaa parkkipaikalta tullutta (ilmeisesti öljy-) tahraa kivipestyistä farkuista? Kun vaatteessa on tahra, jota ei heti pysty tunnistamaan: katso tahran väriä, haista tahraa ja katso missä osassa vaatetta tahra on.


Muistele viimeaikaisia tapahtumia, mistä tahra saattaisi olla peräisin?

Tuntemattoman tahran poistossa on oltava erityisen varovainen. Pellava- ja puuvillakankaat ovat . Voita moottoriöljy- ja konerasvatahrat Vanish-tahranpoistajilla. Oxi Action - tuotteilla irrotat moottoriöljyn ja konerasvan vaatteista ja muista tekstiileistä. Rasvatahrat on todella vaikea saada pois tekstiileistä, sillä ne puhdistuvat vain harvoin normaalissa konepesussa.


Katso toimivat vinkit joilla öljytahra on mahdollista saada pois vaatteesta. Ja kun oli myöhään liikenteessä niin oli aika karvainen myös etupuoli. Pesin asteessa ilman huuhteluainetta, ötökät hävis hyvin, mut selkäpuolen läiskät jäi. Koitin jotain tahranpoisto ainetta (toiminut ok muiden vaatteiden kanssa) hangata pintaan ja uudelleen koneeseen asteeseen, vieläpä jollain . Nämä Isoäidin Kotiniksit –kirjasta poimitut vinkit saattavat tulevaisuudessa osoittautua kultaakin kalliimmiksi.


Vaatteisiin tulleisiin tuoreisiin veritahroihin tepsii kylmä vesi. Vanhoihin tahroihin taas tehoaa suola ja haalea saippuavesi. Sohvaan tai patjoihin tulleet veritahrat saa poistettua kätevästi . Menestyksekäs tahranpoisto on vaatehuollon hifistelyä. Oikeintehtynä se voi lisätä vaatteen käyttöikää monella vuodella (jopa kymmenillä) eli suosittelen lämpimästi tutustumaan ainakin niiden tahrojen poistoon , mitä sinun vaatteistasi useinmiten löytyy. Mitään yleispätevää tahranpoistokikkaa ei ole olemassakaan, sillä . Vahingon sattuessa kannattaa toimia nopeasti.


Mitä pidempään öljy ehtii imeytyä , sitä todennäköisemmin tahra jää siihen pysyvästi. Kuten moneen muuhunkin ongelmaan, myös öljytahran poistoon on olemassa erilaisia kotikonsteja. Kokeile tahraan seuraavia keinoja.


Jos vaate ei siltikään puhdistu, kannattaa suosiolla . Onkos olemassa kotikutoista kommervenkkiä öljytahrojen poistoon asfaltista? Oli tuossa pientä moottoriöljyn tiputtelua pitkin talvea, mutta ei niin. Vuppe sanoi: Jäteöljyä koko piha täyteen niin värit tasottuu. Ai niinku että on kersojen vaatteet , koira (nyt valkoinen) ja pihamaa saman värisiä? Jälleen kerran joudun listaamaan itseni tänne tänään.


Onko kellään hyviä vinkkejä diiselin pesemisestä puuvillasta pois?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje