Paras paella resepti

Osaksi ehkä paellan herkullisuus perustuukin siihen, ettei sitä tule tehtyä liian usein. Parasta paellaa olen syönyt, yllätys, yllätys, Michiganissa vaihto- oppilasvuotenani, jossa Bilbaosta vaihtariksi saapunut pikkuruinen Ivan Gonzales Péon (voi missähän sinäkin olet?), sitä valmisti. Saattoi olla, että olimme . Paella , tuo espanjalaisten pyttipannu, on huonoimmillaan ällöttävä riisimössö ja parhaimmillaan ihanien makujen ilotulitus.


Mieleenpainuvin paellakokemukseni lienee Espanjan sijaan koettu Miamissa, jossa tilasimme pieneen nälkäämme paellan puoliksi. Paella oli kuitenkin jenkkityyliin niin valtavan . Hyvä paella ohje on kesäpäivän pelastus, joten laita ohje talteen! Siitä tykkäävät kaikki ja se valmistuu mukavasti ulkona suuressa muurinpohjapannussa. Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata maistuu isommallekin porukalle.


Resepti on alunperin Olivia lehden blogista Jensenin kiusaus. Meren antimet ( simpukat,katkaravun pyrstöt ja mustekalarenkaat ) voi korvata mieleisellään setillä, esim. Kun riisi on kypsää, lisää herneet ja sulaneet valutetut katkaravut. Sekoita pohjaa myöden ja lisää tarvittaessa kanalientä. Paellan kuuluu olla mehevää, ei kuitenkaan puuromaista.


Asettele sitruunalohkot pannun reunoille ja ripottele pinnalle persilja. Aloita tarjoilu heti kun paella on kypsä. Valmista Kesän Kätevä Paella tällä reseptillä.


Halusimme testata Kesäkeittiön paellapannua, mutta kyseinen ruokalaji ei ole ( vielä) mikään meikäläisen bravuuri. Muistan kokanneeni sitä kerran aiemmin vuosia sitten serkkuni rippijuhliin. Ei mitään hajuakaan silloisesta reseptistä , joten tällä kertaa turvauduimme herra Jamie Oliverin paellaohjeeseen.


Koska kotitekoiset paellat ovat jääneet paitsioon, oli aika kokeilla jotakin hyväksi havaittua reseptiä. Meillä oli viiniseuran kokous pari viikkoa sitten porilaisessa Torget-ravintolassa ja paikan omistaja Anette kokkasi meille silloin paellaa. Parasta olisi valmistaa paella avotulella siihen tarkoitetulla pannulla, mutta minulla ei tällaista enään ole joten joudun tyytymään isoon paistinpannuun ja uunivuokaan ja.


Tällä reseptillä saat ruokaa noin 6-syöjälle ja tervetuliaisjuomaksi sopii hyvin Sangria jokaa muutenkin on hyvä juoma näin kesällä. Rannikolla se sisältää totta kai meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa. Riisi maustetaan ja värjätään sahramilla. Ihanan värikäs ja sopivan mausteinen paella valmistuu helposti.


Arkinen paella saa makua broilerista, pakastekatkaravuista ja simpukoista. Yksi pieni kysymys teille ulisioille. Ruoan voi myös maustaa mielensä mukaan eikä seurata reseptiä yhtä tarkasti kuin intiimialeen karvojen poistoa.


Naurettavaa lukea kommentteja . Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet. Mehevä paella on oiva ruoka isolle porukalle. Siinä on jokaiselle jotain ja kaikki pääsevät.


Soppa3on lisännyt 2reseptiä. Linkitetty keittokirjaan. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Lisää omaan keittokirjaan. Hyvän paellan sydän on sopiva kosteus ja tuoreet meren antimet.


Käytä siis tähän Henri Alénin paellaan aina tuoreita simpukoita ja hyviä rapuja. Chorizo- makkara tuo ruokaan potkua. Parilla Españolassa on vaalittu samaa kanapaellareseptiä jo kymmeniä vuosia, eikä suotta! Jos kotoasi ei ihan paellapannua löydy, voit korvata sen jollain muulla hellan- ja uuninkestävällä astialla tai tarvittaessa siirtää paellan tavallisella paistinpannulta uunia varten vuokaan. Minulta löytyi nyt tälläisiä aineita.


Simpukkapasta antoi yllättäen paellaan mukavan säväyksen vaikka sen käyttäminen paellassa tuntuu oudolta. Sokeriton, kananmunaton, maidoton. Paranee seuraavaa päivää kohti ja myös muksut tykkäävät. Vaalea leipä lautasen putsaamiseen on oiva juttu ;-) Gluteeniton, kananmunaton, maidoton, vähärasvainen.


Klassinen paellaresepti kanalla ja vihanneksilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Astianpesukone hana asento

Isovanhempien puhe ristiäisissä

Savustuskaappi ohje